Φωνητικες κλησεις απο το WhatsApp, δηλαδη το Facebook

Μπορεί η ομιλία του CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, να μην έβγαλε, κατά γενική ομολογία, κάποια είδηση κατά την πρώτη ημέρα του MWC, αφού επικεντρώθηκε στην πρωτοβουλία Internet.org που αφορά την παροχή της δυνατότητας σε ανθρώπους σε αναπτυσσόμενες χώρες να έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες του διαδικτύου με πολύ χαμηλό κόστος ή ακόμη και δωρεάν, όμως τα σπουδαία νέα ήρθαν δια της πλαγίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Γιαν Κουμ, ένας εκ των ιδρυτών του WhatsApp, ο ανακοίνωσε ότι από το β’ τρίμηνο του 2014 θα είναι διαθέσιμη η δυνατότητα για φωνητικές κλήσεις μέσω της δημοφιλούς υπηρεσίας. Να θυμίσουμε εδώ ότι πριν λίγες ημέρες το Facebook ανακοίνωσε την καταρχήν συμφωνία εξαγοράς του WhatsApp έναντι $19 δις.

“Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τη συγκεκριμένη υπηρεσία μέσα στο β’ τρίμηνο του 2014” διευκρίνισε ο κ. Κουμ, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αναφέρει ότι ο αριθμός των συνδρομητών του WhatsApp έχει φθάσει τα 465 εκατoμμύρια, με τον ημερήσιο ρυθμό αύξησης να είναι στα 1,3 εκατομμύρια χρήστες. “Επιδιώκουμε να έχουμε ως χρήστες όλους τους κατόχους smartphones”, ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του CEO του WhatsApp, αποσαφηνίζοντας με τον τρόπο αυτό γιατί το Facebook έβαλε τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Όσον αφορά τις φωνητικές κλήσεις, αρχικά η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη για συσκευές με iOS και Android και στη συνέχεια θα έρθει η σειρά των Windows Phone και του Blackberry. “Η υπηρεσία θα είναι απλή και θα χρησιμοποιεί το λιγότερο δυνατό bandwidth” τόνισε ο κ. Κουμ, ο οποίος σημείωνε διαρκώς ότι στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει δυνατότητες φωνητικής επικοινωνίας σε όλους.

Πάντως, το WhatsApp δεν δείχνει να θέλει να πάει κόντρα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους αλλά να συνεργαστεί με αυτούς. Έτσι, εντός των επόμενων μηνών πρόκειται να ξεκινήσει η υλοποίηση συνεργασίας με τη γερμανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας E-Plus, χωρίς, όμως, να είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τη μορφή της υπηρεσίας που θα παρέχεται στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.