Εχει “ψωμι” η συντηρηση των smartphones

Πάνω από €700 εκατομμύρια είναι το ποσό που έχουν δαπανήσει οι Έλληνες καταναλωτές για να επισκευάσουν ή να αντικαταστήσουν κατεστραμμένα smartphones την τελευταία επταετία, γεγονός που αποδεικνύει ότι η αγορά του maintenance των “’έξυπνων” συσκευών κρύβει σημαντικές ευκαιρίες. 

Όπως, λοιπόν, αποκαλύπτει η έρευνα της SquareTrade, για την τελευταία επταετία, οι δαπάνες αυτές κυριολεκτικά απογειώθηκαν, αφού τα smartphones αποτελούν πλέον εργαλεία για καθημερινή και σκληρή χρήση. Έτσι, οι Έλληνες καταναλωτές πλήρωσαν από το 2007 μέχρι σήμερα, συνολικά €701,064 εκατ. για να επισκευάσουν ή να αντικαταστήσουν κατεστραμμένα smartphones.

Εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι το 40% των κατόχων smartphones, έχουν βιώσει μια βλάβη ή καταστροφή της συσκευή τους την τελευταία διετία. Ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης ήταν μεγαλύτερος των 7 ημερών για το 30% των παθόντων.  Όσον αφορά το ποσό που απαιτεί μια επισκευή, η έρευνα έδειξε ότι η μέση δαπάνη ανέρχεται στα € 243, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό στην Ευρώπη.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.