Εξαγορα στις ΗΠΑ για την Globo

Την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της θέσης της στην αμερικανική αγορά επιδιώκει η Globo, η οποία δραστηριοποιείται στις επιχειρηματικές λύσεις πληροφορικής και επικοινωνιών. Η εισηγμένη στο ΑΙΜ του Λονδίνου ελληνική εταιρεία, ανακοίνωσε την εξαγορά της Notify Technologies, με έδρα τη Σίλικον Βάλεϊ στη βόρεια Καλιφόρνια, με την Globo να καταβάλλει το ποσό των $5 εκατ.

Η Notify δραστηριοποιείται στον τομέα των λύσεων και υπηρεσιών για επιχειρήσεις με τη χρήση φορητών συσκευών και στους περίπου 1800 πελάτες της περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η Oracle και η Novell. Το 2012, η Notify Technlogies είχε έσοδα $6,1 εκατ., ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) έφθασαν στα $1,6 εκατ. Η Globo πρόκειται να αναλάβει και τις υποχρεώσεις της Notify, οι οποίες ανέρχονται στα $3,1 εκατ. και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων $2 εκατ. σε οφειλές από πελάτες. Η Notify απασχολεί 60 άτομα, τα οποία πρόκειται να μεταφερθούν στην αμερικανική θυγατρική της Globo.

Η Globo έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μία ανερχόμενη δύναμη στο χώρο των εταιρικών λύσεων που αξιοποιούν τις δυνατότητες των κινητών τηλεφώνων. Σκοπεύει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της Notify όσον αφορά την τάση που θέλει τα στελέχη να χρησιμοποιούν τις προσωπικές συσκευές τους (BYOD) σε επιχειρηματικά περιβάλλοντα.
Δημήτρης Μαλλάς

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.