Εξαγορα απο την Oracle με φοντο το SDN

Την εξαγορά της Corente, εταιρείας που ειδικεύεται στις λύσεις SDN για ευρυζωνικά δίκτυα, ανακοίνωσε η Oracle, σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως απάντηση στον ανταγωνισμό που δέχεται από τη Cisco και την IBM. Οι όροι της συμφωνίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του τρέχοντος έτους , δεν αποκαλύφθηκαν πάντως. Με την αγορά της Corente, η Oracle θα έχει στη διάθεσή της μια σειρά από προϊόντα network virtualization, που εκτείνεται από τοπικά δίκτυα σε εταιρικά data centers, έως σε WANs (wide area networks), σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις θέλουν να αναπτύσσουν εφαρμογές με υβριδικό τρόπο, δηλαδή με on-premise λύσεις που συνδυάζονται με υπηρεσίες cloud, δυνατότητα που η τεχνολογία της Corente κάνει πολύ ευκολότερη και ταχύτερη, σύμφωνα με την Oracle. Στους πελάτες της Corente περιλαμβάνονται μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως.

Συνολικά, η συμφωνία με την Corente αντανακλά τις προσπάθειες της Oracle να εδραιωθεί ως ένα one-stop shop για λύσεις cloud computing, ιδιαίτερα μάλιστα για τους παρόχους υπηρεσιών cloud. Πέρυσι, η Oracle υπέγραψε συμφωνία με την Salesforce.com, η οποία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής λογισμικού για cloud λύσεις, σύμφωνα με την οποία η δεύτερη δεσμεύεται να χρησιμοποιεί τεχνολογία της Oracle σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.