Εξαγορα απο την IBM με φοντο την ασφαλεια μεσω cloud

H IBM ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας Trusteer, στο πλαίσιο της οποίας θα δημιουργήσει εργαστήριο ανάπτυξης λογισμικού ασφαλείας στο Ισραήλ. Η Trusteer διατηρεί γραφεία σε Τελ Αβίβ και Βοστώνη και το portfolio της περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία. 

Η εξαγορά, της οποίας το τίμημα δεν ανακοινώθηκε, θα προσδώσει στην ΙΒΜ νέες δυνατότητες στους τομείς του security-as-a-service μέσω cloud και των mobile συναλλαγών, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

Οι εξειδικευμένες λύσεις της Trusteer θα συμπληρώσουν τις λύσεις SaaS που προσφέρει η ΙΒΜ καθώς και το portfolio counter-fraud λογισμικού και υπηρεσιών της αμερικανικής εταιρείας, όπως τις QRadar, i2, SPSS, InfoSphere και Enterprise Content Management.

Οι δυο εταιρείες θα δημιουργήσουν από κοινού ένα νέο εργαστήριο με 200 μηχανικούς, το οποίο θα εστιάζει στην ασφάλεια εφαρμογών και mobile υπηρεσιών, στις προηγμένες απειλές,  στο malware και το οικονομικό έγκλημα, σύμφωνα με την IBM. Το νέο εργαστήριο θα έχει την έδρα του στις ήδη υφιστάμενες εγκαταστάσεις της IBM στο Ισραήλ.