Ετοιμαζεται για ARM server chips η Qualcomm;

“Για να είμαι σαφής, δεν ανέφερα ότι θα ανακοινώσουμε κάποιο προϊόν που προορίζεται για servers, αλλά είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι τέτοιο”. Τάδε έφη Steve Mollenkopf, ο επόμενος CEO της Qualcomm, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στο πλαίσιο της CES. Οπότε μετά από αυτή την “ήξεις, αφήξεις” δήλωση εύλογα τίθεται το ερώτημα: Θα είναι η Qualcomm ο επόμενος κατασκευαστής που θα εισέλθει στην αγορά των ARM server chips;

Στη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, ο εν αναμονή CEO της Qualcomm τόνισε ότι η αγορά των ARM server chips είναι μια αναμφισβήτητα ενδιαφέρουσα ευκαιρία για την εταιρεία του, καθώς τα assets από την ανάπτυξη και δημιουργία προϊόντων για την κατηγορία του mobile υπάρχουν και δυνητικά επιτρέπουν στην Qualcomm να ασχοληθεί με την αγορά των servers, επίσης.

Αυτή τη στιγμή η Qualcomm ηγείται στο mobile και έχει τεράστια τεχνογνωσία στα ARM chips. Παράλληλα, ολοένα και περισσότερες εταιρείες βλέπουν στα ARM chips για servers μια πολύ καλή λύση λόγω της χαμηλών ενεργειακών τους απαιτήσεων.  

Προς το παρόν AMD και AppliedMicro είναι οι κατασκευαστές που ξεχωρίζουν στην ανάπτυξη ARM chips για servers ενώ δεν έχουν κλείσει δυο εβδομάδες από την ημέρα που η πρωτοπόρος της συγκεκριμένης αγοράς, Calxeda, δήλωσε πτώχευση. Οπότε δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι αν και ο Mollenkopf δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις της Qualcomm, ωστόσο φωτογράφισε το μέλλον.