Ετοιμαζει μεγαλες εξαγορες η Oracle;

Μπορεί να μην έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από την εξαγορά αξίας $5,3 δις της Micros, ωστόσο η Oracle φαίνεται πως σχεδιάζει έναν νέο κύκλο εξαγορών, αν τουλάχιστον πιστέψουμε εκτιμήσεις αμερικανών αναλυτών. Αφορμή για τις εν λόγω εκτιμήσεις στάθηκε η έκδοση ενός ομολόγου ύψους $10 δις στην οποία προχώρησε η εταιρεία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Oracle τα έσοδα από την πώληση θα χρησιμοποιηθούν για επαναγορές μετοχών, πληρωμή των μερισμάτων σε μετρητά, αποπληρωμή χρεών και για την εξαγορά της Micros Systems. Ωστόσο όπως σημειώνουν με νόημα αναλυτές της αγοράς τεχνολογίας, και πάλι θα περισσέψουν αρκετά χρήματα. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ομόλογο που εξέδωσε τεχνολογική εταιρεία φέτος, μετά από εκείνο της Apple ύψους $12δις.

Εκπρόσωπος της Oracle αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες σχετικά με επικείμενες εξαγορές, οι οποίες μάλιστα θα αφορούν εταιρείες software, καθώς εκεί εντοπίζουν οι περισσότεροι αναλυτές τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για νέα έσοδα και ανάπτυξη.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.