15.2 C
Athens
26/01/2021
Biztech

Epson WorkForce Pro WF-3720: 4-σε-1 με ταχύτητα και αξιοπιστία

Αξιοποιώντας την τεχνολογία PrecisionCore, ο WorkForce Pro WF-3720 της Epson θα αντεπεξέλθει με ποιότητα και ταχύτητα σε όλες τις εκτυπωτικές ανάγκες μιας μικρής επιχείρησης, ενώ οι πρόσθετες λειτουργίες wireless printing θα δώσουν πρόσθετη ευελιξία στους εργαζομένους.

 


 

Ο WorkForce Pro WF-3720 είναι ένα πολυμηχάνημα 4-σε-1 (εκτύπωση, σάρωση, αντιγραφή και φαξ) που θα χωρέσει άνετα σε οποιοδήποτε σημείο μιας μικρής επιχείρησης ή ενός οικιακού γραφείου, φέρνοντας εις πέρας το καθημερινό workflow. Ξεκινώντας να πούμε ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν διαθέτει σύστημα Ink Tank, αλλά τα παραδοσιακά cartridges. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει από το να έχει χαμηλό λειτουργικό κόστος, χάρη στα μελάνια DuraBrite, τα οποία είναι και οικονομικά (κάθε cartridge XL εκτυπώνει 1.000 ασπρόμαυρες και 950 έγχρωμες σελίδες) και ποιοτικά, αφού είναι ανθεκτικά σε νερό, μουτζούρες και μαρκαδόρους επισήμανσης.

Σε ότι αφορά την ταχύτητα εκτύπωσης, η Epson αναφέρει 20ppm σε μαύρο και 10pp στο χρώμα.

 

Για να επανέλθουμε στην τεχνολογία PrecisionCore που αναφέραμε στην εισαγωγή, να πούμε ότι πρόκειται για ένα chip εκτύπωσης το οποίο έχει σχεδιαστεί από την Epson με γνώμονα την ταχύτητα, την ακρίβεια και την ποιότητα. Βασίζεται στην τεχνολογία TFP (thin film piezo) η οποία χρησιμοποιείται από την Epson στους εκτυπωτές μεγάλου format και είναι σε θέση να εξωθεί 40 εκατομμύρια μικροσκοπικές σταγόνες του 1 micron το δευτερόλεπτο με τεράστια ακρίβεια.

Η ανάλυση της εκτύπωσης ανέρχεται σε 4800χ2400 dpi, ενώ η συσκευή μπορεί να διαχειριστεί μια μεγάλη γκάμα από μέσα εκτύπωσης, από μικρές κάρτες 3,5×5’’ έως μεγάλα banners διάστασης 8.5 x 47,2″. Το μέγιστο μέγεθος χαρτιού είναι Α4, ενώ η συσκευή διαθέτει τόσο κεντρικό τροφοδότη 250 φύλλων στο κάτω μέρος, όσο και 35 φύλλων αυτόματο τροφοδότη (ADF) στο επάνω.

 

 

 

Εκτυπώνει από παντού

Ακολουθώντας την τάση της εποχής για mobility και στο χώρο του business, ο WorkForce Pro WF-3720 είναι σε θέση να εκτυπώσει από παντού, ενώ υποστηρίζει μια σειρά από τεχνολογίες cloud. Κατ’ αρχήν διαθέτει Wi-Fi για ασύρματη σύνδεση με το δίκτυο της εταιρείας. Επιπλέον, διαθέτει και Wi-Fi Direct για απευθείας εκτύπωση από φορητή συσκευή (smartphone, tablet) χωρίς την μεσολάβηση υπολογιστή. Επιπλέον, χάρη στο NFC chip, η επικοινωνία (συμβατού) κινητού, εκτυπωτή πραγματοποιείται αυτόματα χωρίς ανάγκη ρυθμίσεων. Για όσες επιχειρήσεις δεν επιθυμούν ασύρματη σύνδεση, το συγκεκριμένο μοντέλο υποστηρίζει και τον κλασσικό τρόπο μέσω Ethernet.

 

Σε ότι αφορά τις cloud υπηρεσίες, ο WorkForce Pro WF-3720 τα έχει όλα: Epson Connect, Epson Email Print, Epson Remote Print, Epson iPrint, Apple AirPrint, Google Cloud Print, Android, Mopria Print Service και απευθείας σάρωση στο cloud για να αναφέρουμε τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά.

Ειδικά για τη σάρωση να πούμε ότι υποστηρίζεται σάρωση σε PDF, σε δικτυακό φάκελο, σε USB ή απευθείας στο cloud.

 

Συμπεράσματα

Πρόκειται για ένα συμπαγές και αξιόπιστο μηχάνημα το οποίο ακολουθεί όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες στο χώρο των MFPs. Όλες οι λειτουργίες και ρυθμίσεις πραγματοποιούνται μέσω της έγχρωμης οθόνης αφής 2,7 ιντσών που διαθέτει στο μπροστινό μέρος, ενώ η απομακρυσμένη επικοινωνία μέσω της υπηρεσίας Epson Connect είναι υποδειγματική (ο εκτυπωτής αποκτά τη δική του e-mail διεύθυνση για εκτυπώσεις μέσω Internet), όπως επίσης και ο χειρισμός του μέσω του Epson iPrint app.

Απευθύνεται σε εταιρείες με κύκλο εργασιών 20.000 σελίδων το μήνα.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τεχνολογία: PrecisionCore TFP (thin film piezo)

Λειτουργίες: Εκτύπωση, αντιγραφή, σάρωση, φαξ

Μέγ. μέγεθος χαρτιού: Α4

Ανάλυση εκτύπωσης: 4.800 x 2.400 dpi

Ανάλυση σάρωσης: 1.200 x 2.400 dpi

Ταχύτητα εκτύπωσης ISO: 20ppm μονόχρωμο, 10ppm χρώμα

Τροφοδότες: 2 (αυτόματος 25σελ., δίσκος εισόδου 250σελ.)

Δοχεία μελανιού: 4 (1 μαύρο, κυανό, ματζέντα, κίτρινο)

Εκτύπωση διπλής όψης: Ναι (αυτόματη)

Συνδέσεις: USB, Wi-Fi 802.11n, Wi-Fi Direct, Ethernet

Mobile & Cloud printing: Epson Connect, Email Print, Scan-to-Cloud, Apple AirPrint, Google Cloud Print

 

Κατασκευαστής: Epson

Διάθεση: Epson Hellas, www.epson.gr

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 159

Σχετικά άρθρα

Το mobility μεταμορφώνει τις μικρές επιχειρήσεις

Channel-Manager

All-in One: Το νέο πρόσωπο του Desktop

Kitriniaris

D-Link – Oktabit: Δέκα χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα