13.8 C
Athens
24/01/2021
Biztech

Epson WorkForce Enterprise C20590: Ο νέος Epson είναι… πύραυλος!

Η Epson επαναπροσδιορίζει την έννοια του business Inkjet με ένα μηχάνημα το οποίο εντυπωσιάζει για την ταχύτητά του, έχοντας ωστόσο κι άλλα πλεονεκτήματα να επιδείξει για την επιχείρηση που επιθυμεί αξιοπιστία, ποιότητα και βεβαίως οικονομία.

 


 

Τον προηγούμενο μήνα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το νέο “τέρας” (με την καλή έννοια) της Epson, στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα. Πραγματοποιήσαμε δοκιμές εκτυπώσεων σε διάφορα formats και ποιότητες (και σε χρώμα και σε μαύρο), διαπιστώνοντας με τα ίδια μας τα μάτια την απίστευτη ταχύτητα που προσφέρει ο WorkForce Enterprise C20590, σε σημείο μας έκανε να αναρωτηθούμε εάν αυτό που βλέπουμε είναι laser και όχι inkjet.

Η συσκευή επιτυγχάνει ταχύτητα εκτύπωσης 100 σελίδων το λεπτό, ενώ κυκλοφορεί και σε έκδοση 75ppm. Η Epson βέβαια, έχει ένα “μυστικό όπλο” το οποίο δεν είναι και τόσο… μυστικό αφού το ξέρουμε από τους εκτυπωτές παραγωγής της εταιρείας. Μιλάμε για την τεχνολογία PrecisionCore Line Head η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, σταθερή κεφαλή εκτύπωσης στο μέγεθος του χαρτιού (A3 στην προκειμένη περίπτωση) και ελάχιστα κινούμενα μέρη.

Η σταθερή κεφαλή δεν είναι κάτι καινούριο, αφού χρησιμοποιείται κατά κόρον στις μηχανές εκτύπωσης μεγάλου format, αλλά τα τελευταία χρόνια διάφορες εταιρείες εισάγουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία και στο business περιβάλλον ενός γραφείου.

 

Ταχύτητα και ποιότητα

Με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των εκτυπωτών της, η Epson έχει ενσωματώσει μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες, όπως την κεφαλή εκτύπωσης, με σύστημα αυτοδιόρθωσης για την εξάλειψη του banding, και ηλεκτροστατικό ιμάντα κίνησης του χαρτιού, για διατήρηση της ποιότητας σε υψηλές ταχύτητες.

Η εντυπωσιακή σχεδίαση της νέας γραμμικής κεφαλής εκτύπωσης έχει πλάτος μόλις 43 χιλ. και περιέχει 33.500 ακροφύσια καθώς και τεχνολογία σταγονιδίων μεταβλητού μεγέθους, με στόχο τη μείωση της δημιουργίας λωρίδων.

 

Δουλεύει μόνο του

Το συγκεκριμένο μηχάνημα σχεδιάστηκε με στόχο, την ελαχιστοποίηση του downtime, την απόλυτη ποιότητα, την ταχύτητα και την μείωση του κόστους χρήσης.

Και οι δύο εκτυπωτές έχουν σχεδιαστεί ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτητικές ανάγκες εκτυπώσεων γραφείου, για μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τους παραπάνω στόχους τους επιτυγχάνει ως εξής: Κατ’ αρχήν η τεχνολογία PrecisionCore Line Head επιτρέπει στον WF-C20590 να χρησιμοποιεί 50 λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από τους έγχρωμους lasers. Παρέχει τα οικολογικά πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει μόνο η τεχνολογία inkjet, εξασφαλίζοντας χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και λιγότερα αναλώσιμα, ενώ προσφέρεται στην τιμή ενός αντιγραφικού laser.

 

Επιπροσθέτως το συγκεκριμένο μηχάνημα διαθέτει δυνατότητα τροφοδότησης μεγάλων ποσοτήτων χαρτιού και μελανιού ώστε το downtime από την αλλαγή των αναλωσίμων να ελαχιστοποιείται. Συγκεκριμένα έρχεται με τροφοδότη 2.350 φύλλων χαρτιού, ενώ μπορεί κανείς να εγκαταστήσει κι έναν πρόσθετο χωρητικότητας 3.000.

Ο WF-C20590 είναι σε θέση να εκτυπώσει έως και 100.000 ασπρόμαυρες και έως 50.000 έγχρωμες σελίδες (ονομαστικές τιμές προφανώς) πριν χρειαστεί αντικατάσταση μελανιών, η οποία να πούμε ότι πραγματοποιείται πανεύκολα σε ελάχιστο χρόνο.

 

 

Με στόχο το MPS

Ο WorkForce Enterprise C20590 διαθέτει διπλή κεφαλή σάρωσης. Έτσι είναι σε θέση να σκανάρει και τις δύο πλευρές ενός εγγράφου με ένα πέρασμα, ενώ ακολουθεί το Epson Open Platform πράγμα που σημαίνει ότι υποστηρίζει web-based enterprise εφαρμογές και προφανώς είναι πλήρως συμβατό με λύσεις MPS. Εκτός από την απλή εκτύπωση και σάρωση, υπάρχει δυνατότητα προσθήκης επιπλέον λειτουργιών με εργαλεία και λογισμικό όπως τα Email Print for Enterprise, Epson Print Admin και Document Capture Pro.

 

Επιπροσθέτως δέχεται μια σειρά από προαιρετικές μονάδες finishing, όπως το WorkFlow Enterprise Finisher το οποίο επιτρέπει τον αυτόματο διαχωρισμό εγγράφων, μέγιστη είσοδο χαρτιού 5.350 φύλλων με προαιρετική τροφοδοσία χαρτιού και εξάρτημα συρραφής/στοίβαξης χαρτιού 4.000 φύλλων.

Επιπλέον, τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι συμβατά με μια μεγάλη γκάμα λύσεων και έχουν κατασκευαστεί για εκτύπωση και σάρωση μέσω φορητών έξυπνων συσκευών (υποστηρίζουν και NFC).

 

Για ένα μηχάνημα σαν και το συγκεκριμένο δεν έχει νόημα να αναφέρουμε τιμή πώλησης. Και αυτό, διότι όπως μας εξήγησαν από το γραφείο της Epson, έχει σχεδιαστεί με τις υπηρεσίες διαχείρισης εκτυπώσεων κατά νου. Επομένως θα πωλείται από τους συνεργάτες της Epson με συμβόλαιο, το οποίο θα διαμορφώνεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση και τις ανάγκες του πελάτη.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τεχνολογία: PrecisionCore 4 χρωμάτων DURABrite Pro pigment

Λειτουργίες: Εκτύπωση, αντιγραφή, σάρωση, φαξ

Μέγ. μέγεθος χαρτιού: Α3

Ανάλυση εκτύπωσης: 600 x 1.200 dpi (έως 600 x 2400 dpi)

Ανάλυση σάρωσης: 1.200 x 2.400 dpi

Ταχύτητα εκτύπωσης ISO: 100/75 ppm (μαύρο/χρώμα) απλή/duplex

Τροφοδότες: 3 (ADF 150σελ., δίσκος εισόδου 2.350σελ.)

Δοχεία μελανιού: 5 (2 μαύρα, 1 κυανό, 1 ματζέντα, 1 κίτρινο)

Εκτύπωση διπλής όψης: Ναι (αυτόματη)

Συνδέσεις: USB 3.0, Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Gigabit Ethernet, NFC

Mobile & Cloud printing: Epson Connect (Epson Email Print, Epson Remote Print, Epson iPrint App, Epson Print and Scan App. Google Cloud Print, Android printing, Fire OS printing, Mopria Print Service, Scan to Cloud

 

Κατασκευαστής: Epson

Διάθεση: Epson Hellas, www.epson.gr

Σχετικά άρθρα

Αίτηση πτώχευσης από Globo Mobile και Profitel

Channel-Manager

Nέα υπηρεσία cloud και mobile computing από την Singular Logic

Kitriniaris

Βράβευση της SoftOne από την AFDEmp

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα