17.3 C
Athens
15/04/2021
Biztech

Epson @ Labelexpo 19: Τέχνη και τεχνολογία

Στο πλαίσιο της έκθεσης Labelexpo 2019 (24 – 27 Σεπτεμβρίου, Βρυξέλλες) η Epson ανεβάζει κι άλλον τον πήχη παρουσιάζοντας καινοτόμες λύσεις ψηφιακής εκτύπωσης εμπορικών και βιομηχανικών ετικετών κατ’ απαίτηση. Χαρακτηριστική απόδειξη των δυνατοτήτων και της καινοτομίας των εκτυπωτών αυτών, η εντυπωσιακή τοιχογραφία που δημιουργήθηκε στο περίπτερο της εταιρείας με ετικέτες που εκτυπώθηκαν από τα τελευταία μοντέλα της σειράς SurePress και ColorWorks.

 

Η καλλιτέχνης Sarah Hodgkins, μια εκ των δυο ιδρυτριών του γραφείου «Charlotte Designs», η οποία σχεδίασε την τοιχογραφία, σχολιάζει: «Αυτή η τοιχογραφία είναι μια συγχώνευση της τέχνης και της τεχνολογίας και αποτελεί ένα συναρπαστικό θέαμα για τους επισκέπτες στο περίπτερο της Epson».

Η εντυπωσιακή τοιχογραφία που είχαν την ευκαιρία να δουν οι επισκέπτες της έκθεσης, αποτελείται από εκατοντάδες ετικέτες που τυπώθηκαν από τις νέες εμπορικές πρέσες ψηφιακής εκτύπωσης SurePress της Epson και από την τελευταία σειρά inkjet εκτυπωτών, ColorWorks, αναδεικνύοντας την ευελιξία που προσφέρει η εταιρεία στην εκτύπωση ετικετών κατ’ απαίτηση, προσφέροντας τη δυνατότητα δημιουργίας άμεσα προσαρμοσμένων λύσεων για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία παρουσίασε, για πρώτη φορά, τέσσερα νέα μοντέλα εκτυπωτών ετικετών on-demand, CW-C6000Ae, CW-C6000Pe, CW-C6500Ae και CW-C6500Pe. Αυτά προστίθενται στην ήδη επιτυχημένη σειρά ColorWorks, με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, χημικών, logistics, κά., αφού, για παράδειγμα, μπορούν να εκτυπώσουν από μικροσκοπικές ετικέτες για μπουκαλάκια υγρών ατμίσματος έως μεγάλες και ανθεκτικές ετικέτες, κατάλληλες για βαρέλια με χημικά υλικά.

 

 

Η σειρά περιλαμβάνει μοντέλα με αυτόματη λειτουργία κοπής (Ae) και λειτουργία peeler (Pe) ώστε να αφαιρείται αυτόματα η χάρτινη επένδυση της ετικέτας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και αυξάνοντας την παραγωγικότητα. Ενσωματώνονται, επίσης, απρόσκοπτα στη γραμμή παραγωγής σε υπάρχοντα συστήματα εκτύπωσης και εφαρμογής ετικέτας, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν μια ευρεία γκάμα σχημάτων, υλικών και μεγεθών ετικετών.

Για τη δημιουργία της ιδιαίτερης τοιχογραφίας χρησιμοποιήθηκε, επίσης, ο νέος, ψηφιακός εκτυπωτής ετικετών της σειράς SurePress, L-6534VW, προσφέροντας στους καταναλωτές εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης, με ακριβή αποτύπωση των χρωμάτων. Το νέο αυτό μοντέλο εκτυπώνει με ταχύτητες έως και 50 μέτρα το λεπτό, επιτυγχάνοντας ακόμη μεγαλύτερη παραγωγικότητα, βελτιωμένη αξιοπιστία και ευκολία στη χρήση.

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Epson ανακοίνωσε ότι τα μελάνια που χρησιμοποιούνται στις σειρές SurePress και ColorWorks συμμορφώνονται με το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΕ [(ΕΚ) αριθ. 1935/2004)], τον Κανονισμό Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής (GMP) [(ΕΚ) αριθ. 2023/2006], τον Κανονισμό σχετικά με την Ορθή Χρήση των Πλαστικών [(ΕΕ) 10/2011], ενώ συμπεριλαμβάνονται στο Ελβετικό Διάταγμα 9SR 817.023.21) που ορίζει τα υλικά επαφής με τρόφιμα για μελάνια εκτύπωσης συσκευασιών τροφίμων.

 

 

O Duncan Ferguson, VP Επαγγελματικής Εκτύπωσης και Ρομποτικής της Epson Europe, δήλωσε: «Η τεχνολογία Inkjet μπορεί να προσφέρει σημαντικές αλλαγές στην εκτύπωση, τόσο των κατ’ απαίτηση, όσο και των απλών ετικετών. Η Epson είναι πρωτοπόρος στον τομέα αυτό, παρουσιάζοντας και φέτος στη Labelexpo την ολοκληρωμένη γκάμα λύσεων ψηφιακής εκτύπωσης που διαθέτει, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων μοντέλων της σειράς ColorWorks και SurePress, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την άμεση ανταπόκρισή της στις απαιτήσεις των πελατών της για βελτίωση της παραγωγικότητας, χωρίς να διαπραγματεύεται την ποιότητα των προϊόντων της. Κάθε σύστημα μελάνης που επιτυγχάνει τη συμμόρφωση με τους σύνθετους κανονισμούς για τα τρόφιμα, αποτελεί σημαντικό επίτευγμα και ορόσημο και αποδεικνύει περαιτέρω την ηγετική θέση της Epson στην ψηφιακή παραγωγή ετικέτας και εφαρμογών συσκευασίας».

Σχετικά άρθρα

Η νέα σειρά εκτυπωτών της HP και στην Ελλάδα

Giorgos Athanassiadis

Η Οffice Line αρωγός στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΔΕΣΦΑ

Το WinEra ERP στο «Αθηναϊκόν»

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα