14.3 C
Athens
22/01/2021
Biztech

Epson EcoTank M2140: Ταχύτητα, ποιότητα και χαμηλό TCO

Η νέα σειρά ασπρόμαυρων EcoTank της Epson προσφέρει αυτό που επιθυμεί κάθε επιχείρηση: Χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας σε όλη τη διάρκεια ζωής του εκτυπωτή. Ο EcoTank M2140 είναι μία ασπρόμαυρη inkjet all-in-one συσκευή που προσφέρει 12.000 σελίδες με το μελάνι που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο;

 


 

Οι εκτυπωτές EcoTank διακρίνονται για την πολύ μεγάλη αυτονομία τους, αφού δεν χρησιμοποιούνται τα κλασσικά cartridges, αλλά ειδικά δοχεία υψηλής χωρητικότητας, τα οποία ο χρήστης μπορεί να αναπληρώνει με τα ειδικά μπουκάλια. Στην νέα ανανεωμένη σειρά, τα διαφανή δοχεία βρίσκονται στο μπροστινό σημείο του εκτυπωτή, ώστε ο χρήστης να έχει ανά πάσα στιγμή εικόνα της στάθμης των μελανιών, ενώ τα μπουκάλια αναπλήρωσης έχουν ξανασχεδιαστεί για ακόμα πιο εύκολο γέμισμα, χωρίς να στάζουν και να λερώνουν.

Όλα τα παραπάνω έχουν ένα τίμημα που δεν είναι άλλο από την υψηλότερη αρχική τιμή του εκτυπωτή, ωστόσο η απόσβεση πραγματοποιείται ταχύτατα και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας μειώνεται εντυπωσιακά. Η σειρά EcoTank της Epson είναι επομένως η πρώτη σειρά εκτυπωτών που έχει σχεδιαστεί με βασικό στόχο το χαμηλό TCO. Από την άλλη, εάν συγκρίνουμε τον Epson EcoTank M2140 με έναν αντίστοιχο laser εκτυπωτή (σε αυτή την αγορά άλλωστε στοχεύει η σειρά EcoTank) με παρόμοια απόδοση, η πλάστιγγα γέρνει προς τη μεριά της Epson. Στην «εξίσωση» προσθέστε και την πολύ χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας της τεχνολογίας inkjet και γίνεται σαφές ότι η οικονομία που προσφέρει ο M2140, είναι τελικά ακόμα μεγαλύτερη.

 

 

Το μοντέλο EcoTank M2140 ανήκει στην ασπρόμαυρη σειρά πολυμηχανημάτων προσφέροντας τις λειτουργίες εκτύπωσης, σάρωσης και αντιγραφής. Είναι μια πολύ απλή συσκευή για μικρά και οικιακά γραφεία τα οποία εκτυπώνουν μεγάλο όγκο εγγράφων και αυτό που επιθυμούν είναι αξιοπιστία, ποιότητα, ταχύτητα και χαμηλό κόστος. Αυτά τα τέσσερα κριτήρια τα παρέχει και με το παραπάνω ο EcoTank M2140, ο οποίος, όπως προαναφέραμε, προσφέρει δυνατότητα εκτύπωσης 12.000 σελίδων με το μελάνι (τεχνολογίας pigment) που περιλαμβάνεται στη συσκευασία (σε δύο μπουκάλια). Η σύνδεσή του πραγματοποιείται μέσω USB, απευθείας σε υπολογιστή, ενώ το μικρό του μέγεθος του επιτρέπει να τοποθετηθεί επάνω σε ένα γραφείο.

 

Ο εκτυπωτής διαθέτει αυτόματο τροφοδότη στο επάνω μέρος 35 φύλλων Α4, συν έναν μπροστινό τροφοδότη 250 φύλλων, αυτόματη εκτύπωση δύο όψεων σε ανάλυση 1200×2400 dpi. Η ονομαστική ταχύτητα του μοντέλου ανέρχεται σε 20 σελίδες το λεπτό όταν εκτυπώνεται η μία πλευρά και 9 όταν έχει επιλεγεί η λειτουργία duplex.

Η ταχύτητα της σάρωσης ανέρχεται σε 12 ipm.

Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα με τον συγκεκριμένο εκτυπωτή είναι το γεγονός ότι εγκαθίσταται αμέσως και είναι έτοιμος να λειτουργήσει από την πρώτη στιγμή. Δεν χρειάζονται ούτε συνδέσεις σε δίκτυα, ούτε πολύπλοκες ρυθμίσεις. Αρκεί η σύνδεσή του σε έναν υπολογιστή και αυτό είναι όλο. Το εύχρηστο panel στο μπροστινό μέρος επιτρέπει την εκτέλεση συγκεκριμένων λειτουργιών, όπως η σάρωση και η αντιγραφή απευθείας από τον εκτυπωτή, χωρίς τη χρήση υπολογιστή.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

Τεχνολογία εκτύπωσης: Inkjet PrecisionCore

Λειτουργίες: Εκτύπωση, σάρωση, αντιγραφή

Τεχνολογία μελανιού: Pigment

Μέγιστη ταχύτητα εκτύπωσης: 20 ppm A4 μονόχρωμο

Μέγιστη ταχύτητα duplex printing: 9 ppm A4 μονόχρωμο

Ανάλυση εκτύπωσης: 1.200 x 2.400 dpi

Εκτύπωση διπλής όψης: Ναι

Συνδέσεις: USB 2.0

Ταχύτητα σάρωσης: 12 ipm

Ανάλυση σάρωσης: 1.200 x 2.400 dpi

Ταχύτητα αντιγραφής: 17 ipm

Αυτόματος τροφοδότης: 35 φύλλα

Κύριος τροφοδότης: 250 φύλλα

Απόδοση μελάνης που περιλαμβάνεται: 12.000 σελίδες

 

Κατασκευαστής: Epson

Διάθεση: Epson Hellas, www.epson.gr

Τιμή: € 399 + ΦΠΑ

Σχετικά άρθρα

Νέα πακέτα περιεχομένου από τον OTE TV

Kitriniaris

Οι ελληνικές SMB αντιμετωπίζουν την κρίση με την τεχνολογία

Giorgos Athanassiadis

Νέες λύσεις Disaster Recovery από την Digital Sima

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα