3.8 C
Athens
17/01/2021
Biztech

Epson EcoTank ITS L6160: Το InkTank System γίνεται EcoTank ITS

Η καινούρια σειρά εκτυπωτών της Epson έχει νέα πιο βολική και εργονομική σχεδίαση με τα δοχεία των μελανιών InkTank να τοποθετούνται πλέον εντός του εκτυπωτή, ενώ αλλάζει και ο τρόπος γεμίσματος. Στο τεύχος 60 (Δεκέμβριος 2017) του Tech Channel Partner δοκιμάσαμε έναν εκπρόσωπο της συγκεκριμένης σειράς που απευθύνεται για χρήση στο σπίτι και το μικρό γραφείο.

 

 


 

Ο Epson L6160 είναι ένας 3-σε-1 εκτυπωτής, που ανήκει στη νέα γενιά των συσκευών EcoTank ITS οι οποίοι δεν διαθέτουν cartridges μελανιών, αλλά δοχεία τα οποία γεμίζουν με ειδικά φιαλίδια. Στα νέα μοντέλα, τα δοχεία μελανιών βρίσκονται πλέον εντός του εκτυπωτή και μπροστά και όχι στο πλάι όπως προηγουμένως. Αυτό βοηθά στην εύκολη αναπλήρωση, αλλά και άμεση επισκόπηση της εναπομένουσας ποσότητας μελάνης για κάθε χρώμα.

Όλοι οι εκτυπωτές νέας γενιάς EcoTank ITS είναι πιο εύχρηστοι και διαθέτουν αισθητά διαφορετική εμφάνιση. Μειώνοντας το κόστος εκτύπωσης έως και 90%, η σειρά EcoTank ITS προσφέρει εξαιρετικά χαμηλό κόστος ανά σελίδα, χάρη στα μελάνια νέας σύνθεσης και τις δεξαμενές εξαιρετικά μεγάλης χωρητικότητας. Παραμένοντας στο μελάνι, να πούμε επίσης, ότι ο προηγμένος σχεδιασμός ενισχύεται από ένα βελτιωμένο σύστημα αναπλήρωσης, το οποίο ελαχιστοποιεί τη διαρροή με ειδικά φιαλίδια που εφαρμόζουν ευκολότερα και με ασφάλεια στα δοχεία.

Μάλιστα, αξίζει να τονίσουμε ότι το συμπεριλαμβανόμενο στη συσκευασία του Epson L6160, μελάνι καλύπτει έως τρία έτη, προσφέροντας συνολικά 14.000 ασπρόμαυρες σελίδες και 11.200 έγχρωμες.

 

 

Χαρακτηριστικά 

Το συγκεκριμένο μοντέλο ακολουθεί την τεχνολογία κεφαλής PrecisionCore για απόλυτη ακρίβεια και ποιότητα στο χρώμα. Σε αυτό συνεπικουρεί το ελάχιστο μέγεθος σταγόνας των 3,3pl, αλλά και η τεχνολογία μεταβλητού μεγέθους ανάλογα με τις ανάγκες.

 

Η ανάλυση εκτύπωσης ανέρχεται σε 4.800×1.200 dpi και της σάρωσης 1.200×2.400 dpi. Η συσκευή διαθέτει λειτουργία εκτύπωσης διπλής όψης, εκτυπώνει με ταχύτητα 15 σελίδες το λεπτό, ενώ ο μπροστινός δίσκος χαρτιού χωράει 150 φύλλα Α4.

Επιπλέον, διαθέτει πλήθος δυνατοτήτων εκτύπωσης τόσο μέσω cloud όσο και εντός δικτύου. Έτσι, υποστηρίζει Ethernet, Wi-Fi, Wi-Fi Direct, υποστηρίζει εκτύπωση μέσω e-mail (Epson Email Print), ενώ μέσω του app Epson iPrint ο χρήστης μπορεί να εκτυπώνει και να σαρώνει από το smartphone, βλέποντας μάλιστα στην οθόνη της συσκευής του τα σαρωμένα έγγραφα.

Επιπροσθέτως, υποστηρίζει τις πλατφόρμες Epson Connect (iPrint, Email Print, Remote Print Driver, Scan-to-Cloud), Apple AirPrint, Google Cloud Print για εκτύπωση μέσω cloud.

 

Το μπροστινό panel του EcoTank ITS L6160 είναι πολύ βολικό, διαθέτοντας πλήκτρα αφής, αλλά και μια εύχρηστη έγχρωμη οθόνη LCD. Το μενού της συσκευής είναι επίσης πολύ βολικό επιτρέποντας την απρόσκοπτη σύνδεσή της στο δίκτυο της εταιρείας, την αλλαγή του IP αν απαιτείται και την ενεργοποίηση του Epson Connect.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

Τεχνολογία εκτύπωσης: PrecisionCore

Τεχνολογία μελανιού: Pigment black και Dye colour

Χρώματα: Μαύρο, κυανό, κίτρινο, ματζέντα

Ανάλυση εκτύπωσης: 4.800 x 1.200 DPI

Λειτουργίες: Εκτύπωση, σάρωση, αντιγραφή

Ταχύτητα εκτύπωσης: 33 σελ./λεπτό μονόχρωμο, 20 σελ./λεπτό χρώμα

Ταχύτητα εκτύπωσης διπλής όψης: 6,5 A4 σελ./λεπτό μονόχρωμο, 4,5 A4 σελ./λεπτό χρώμα

Ανάλυση σάρωσης: 1.200 DPI x 2.400 DPI

Χωρητικότητα δίσκου χαρτιού: 150 φύλλα βασικό, 150 φύλλα μέγιστο, 20 φωτογραφικά φύλλα

Βάρος: 6 kg

Συνδέσεις: USB, Ethernet, WiFi, Wi-Fi Direct

Λειτουργίες mobile και cloud printing: Epson Connect (iPrint, Email Print, Remote Print Driver, Scan-to-Cloud), Apple AirPrint, Google Cloud Print

 

Κατασκευαστής: Epson

Διάθεση: Epson Hellas, www.epson.gr

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 365

Σχετικά άρθρα

Cosmote: Πρώτη επίδειξη “Narrow-Band Internet of Things”

Giorgos Athanassiadis

Αργά αλλά σταθερά και τα notebooks ανεβαίνουν στο “τρένο” της αφής

Kitriniaris

Συνεχίζεται η πτώση στην κινητή

dmallas

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα