Επισημη πρωτη για το SAP S/4HANA

Σε απολογισμό του 2014 στην ελληνική αγορά αλλά και παρουσίαση της επόμενης γενιάς λογισμικού, το SAP Business Suite 4 SAP HANA, προχώρησε η SAP. Συγκεκριμένα, η SAP παρουσίασε σημαντική διεύρυνση της πελατειακής βάσης για το 2014 με 67 εταιρείες να προστίθενται στο πελατολόγιο της, μεταξύ των οποίων οι Eurobank, Intralot και Aegean Airlines. Επιπρόσθετα, η SAP ανακοίνωσε τη συνέχιση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης στην ελληνική αγορά.

Η Αλεξάνδρα Κοκκίνη, διευθύντρια λειτουργιών για την SAP Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας δήλωσε ότι η τα τελευταία πέντε χρόνια η SAP έχει κάνει τολμηρές κινήσεις, όπως την εισαγωγή του SAP HANA, τις λύσεις Cloud, συμπεριλαμβανομένων των Success Factors (HCM), Ariba (Procurement) και Concur (Travel and expense management).

Σε αυτό το πλαίσιο, η SAP παρουσίασε το SAP S/4HANA – την επόμενη γενιά του πλήρως ανασχεδιασμένου Business Suite. Βασικός στόχος είναι να βοηθήσει κάθε επιχείρηση να “τρέχει” απλά.  Βασικά χαρακτηριστικά της νέας πλατφόρμας είναι:

α. απλοποιημένο μοντέλο διαχείρισης και μοντελοποίησης των δεδομένων.
β. on-the-fly ανάλυση της πληροφορίας στο υψηλότερο επίπεδο λεπτομέρειας απευθείας, χωρίς την ανάγκη πολύπλοκων δομών data warehouse.
γ. πλήρως ανασχεδιασμένη εμπειρία χρήσης και πρόσβαση μέσω οποιασδήποτε συσκευής, desktop, tablet ή mobile χάρη στο νέο User Interface, SAP Fiori.

Επιπλέον, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη λειτουργία της πλατφόρμας S/4HANA είτε on-premise είτε on cloud. Για τους υπάρχοντες πελάτες η SAP εγγυάται την ομαλή μετάβαση στο S/4HANA με προκαθορισμένο και πλήρως ελεγχόμενο τρόπο, ενώ οι παλαιότερες εκδόσεις θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται μέχρι το 2025.