Επισημη πρωτη για το Q Cloud

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Q Cloud, του ολοκληρωμένου οικοσυστήματος διάθεσης cloud υπηρεσιών της Info Quest Technologies, στους συνεργάτες της. Το Q Cloud παρέχει λύσεις cloud με στόχο την εξυπηρέτηση της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης. Πρακτικά, πρόκειται για έναν μηχανισμό σύνθεσης cloud λύσεων από πολλαπλές πηγές δεδομένων, με πολλαπλούς αποδέκτες και εναλλακτικά μοντέλα διάθεσης και τιμολόγησης.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης συμμετείχαν διεθνείς προμηθευτές, μεταξύ των οποίων οι Microsoft, IBM, EMC, Cisco και Symantec, ενώ τις δικές τους εξειδικευμένες εφαρμογές παρουσίασαν και ελληνικά software houses, μεταξύ αυτών η Uni Systems που παρουσίασε λύσεις e-invoicing και cloud backup, η ACE Hellas και η Sieben. 

Η πλατφόρμα QCloud.gr λειτουργεί ως ένας κόμβος ενημέρωσης και διάθεσης επιλεγμένων λύσεων cloud από τη διεθνή και την εγχώρια αγορά στους τομείς του PaaS, IaaS και SaaS, καθώς και λύσεων για κάθετες αγορές. Οι επιλεγμένες λύσεις ανταποκρίνονται σε υψηλά πρότυπα λειτουργικότητας και αξιοπιστίας, ενώ παράλληλα καλύπτουν τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς, αναφορικά με το μέγεθος, τις υφιστάμενες υποδομές και τον προϋπολογισμό της πλειονότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.