EOS R: Η πρωτη μηχανη full frame mirrorless της Canon

Η EOS R είναι η πρώτη full frame mirrorless φωτογραφική μηχανή της Canon που υιοθετεί τη μοντούρα φακού RF με σύνδεση 12 επαφών. Μέσω του συνδυασμού των υψηλής απόδοσης φακών RF, έναν αισθητήρα full-frame CMOS 35mm με περίπου 30,3 εκατομμύρια ενεργά pixel και τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή εικόνας DIGIC 8, η EOS R εξασφαλίζει σταθερά υψηλής ποιότητας απεικόνιση. Το σύστημα Digital Lens Optimizer, που διορθώνει παράγοντες όπως τις οπτικές αλλοιώσεις του φακού, βασίζεται στην ισχύ των φακών RF για να αποστέλλει δεδομένα διόρθωσης στο σώμα της μηχανής, ελαχιστοποιώντας τον αντίκτυπο στην ταχύτητα συνεχούς λήψης.

 

Με το ταχύτερο σύστημα αυτόματης εστίασης στον κόσμο – μέχρι και 0,05 sec  – και τη δυνατότητα ενιαίας λήψης κινούμενων θεμάτων με ταχύτητα και ακρίβεια, μέχρι και 8fps συνεχόμενες λήψεις (σταθερό AF) και 5fps με AF tracking, η EOS R επιτρέπει σταθερά αξιόπιστη χρήση. Η EOS R εστιάζει εύκολα χάρη σε σύστημα αφής (Touch and Drag AF), κάτι το οποίο δίνει τη δυνατότητα διαισθητικής επιλογής από ένα σύνολο 5.655 θέσεων AF  – περισσότερα από κάθε άλλο ανταγωνιστικό μοντέλο της κατηγορίας.

Ως η πρώτη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο που δίνει τη δυνατότητα αυτόματης εστίασης σε χαμηλό φωτισμό μέχρι και -6 EV , η EOS R είναι βελτιστοποιημένη για λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χάρη στο προηγμένο ηλεκτρονικό σκόπευτρο – Electronic Viewfinder (EVF), με 3,69 εκατομμύρια κουκκίδες, παρέχοντας 100 % κάλυψη της σκηνής, επιτρέποντας στον φωτογράφο να βλέπει το θέμα του με ακριβές χρώμα, ακόμη και συνθήκες ελάχιστου φωτισμού.

 

Και κορυφαίο βίντεο

H EOS R αποτελεί επίσης κι ένα εξαιρετικό κινηματογραφικό εργαλείο, που αποδίδει εκπληκτική ποιότητα βίντεο σε ανάλυση 4Κ, δίνοντας απόλυτο έλεγχο στον ήχο, διαθέτοντας περιστρεφόμενη οθόνη (vari-angle) και χειροκίνητη εστίαση. Επιπλέον, οι κινηματογραφιστές μπορούν να εξάγουν σε χρωματικό βάθος 10-bit μέσω HDMI με το Canon Log, το οποίο δίνει επίσης τη δυνατότητα να καταγραφεί βίντεο σε ουδέτερη αντίθεση, με δυναμικό εύρος μέχρι και 12 stop σε ISO 400.

 

 

Πλήρης παραμετροποίηση και εργονομία

Σχεδόν κάθε χειριστήριο στο σώμα της EOS R είναι παραμετροποιήσιμο, εισάγοντας νέα επίπεδα εξατομίκευσης και λειτουργικότητας στους χρήστες του συστήματος EOS. Τα γνώριμα εργονομικά στοιχεία και ο αξιόπιστος χειρισμός – που συμπεριλαμβάνει στιβαρό σώμα από κράματα αλουμινίου με σφραγισμένο περίβλημα κατά των καιρικών αντιξοοτήτων – επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν λήψεις για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και να απολαμβάνουν το άνετο κράτημα και τη διαισθητική διαρρύθμιση των χειριστηρίων. Η EOS R εισάγει μια πρωτιά στη σειρά των φωτογραφικών μηχανών Canon EOS, και συγκεκριμένα μια παραμετροποιήσιμη λωρίδα αφής πολλαπλών λειτουργιών, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί με την κύλιση ή το άγγιγμα του δακτύλου, ελέγχοντας παραμέτρους όπως η ευαισθησία ISO.

Σχεδιασμένο για όσους βρίσκονται συχνά σε κίνηση, το συνεχούς λειτουργίας Bluetooth επιτρέπει στο smartphone να είναι συνδεδεμένο με την EOS R για την καταγραφή δεδομένων γεωγραφικής τοποθεσίας από GPS στις εικόνες. Για ακόμη πιο δημιουργικές λήψεις, η απομακρυσμένη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση μέσω της εφαρμογής Canon Camera Connect, προσφέρει ελευθερία και ευελιξία στις λήψεις.

 

Οπτικά με τεχνολογία αιχμής

Οι φακοί παραμένουν στον πυρήνα του EOS System και έτσι η Canon ανακοίνωσε τέσσερις νέους φακούς για την EOS R: RF 50mm f/1.2L USM, RF 24-105mm f/4L IS USM, RF 28-70mm f/2L USM και RF 35mm f/1.8 Macro IS STM

Ένα νέο χαρακτηριστικό για όλους τους φακούς RF, είναι πως όλοι θα διαθέτουν παραμετροποιήσιμο δακτύλιο ελέγχου, τον οποίο οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν για να ρυθμίζουν το διάφραγμα, την ταχύτητα κλείστρου, το ISO ή την αντιστάθμιση της έκθεσης.

Related Posts