Ενισχυει τη θεση της στη σταθερη η Wind

Σημαντική ενίσχυση της θέσης στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας και του Internet παρουσιάζει η Wind Ελλάς, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία, η οποία τους τελευταίους μήνες δείχνει να κερδίζει τη «μάχη» των νέων συνδέσεων. 

Σύμφωνα με τη Wind Ελλάς, o αριθμός των συνδέσεων μέσω αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο (LLU) έφθασε στο τέλος Σεπτεμβρίου στις 401.000, με τη συνδρομητική βάση στη συγκεκριμένη κατηγορία να έχει παρουσιάσει αύξηση της τάξεως του 108% την τελευταία διετία. Η εταιρεία κινείται με ρυθμούς ταχύτερους από τους υπόλοιπους εναλλακτικούς παρόχους (σ.σ. συνολικά οι συνδέσεις LLU αυξήθηκαν κατά 83%) με αποτέλεσμα το μερίδιο της Wind να είναι πλέον στο 22,8%, υψηλότερο κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2010.

Στη διάρκεια του 2012 η Wind απέκτησε το 44% των νέων συνδέσεων στην αγορά LLU, έχοντας αυξήσει τις νέες συνδέσεις της κατά 8,4% σε σύγκριση με το 2011. Συνολικά φέτος, η Wind απέκτησε 155.000 νέους πελάτες σταθερής τηλεφωνίας.

Ο γενικός εμπορικός διευθυντής της Wind Ελλάς, Αντώνης Τζωρτζακάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του VDSL, παρουσιάζοντας τη σχετική νέα υπηρεσία της εταιρεία, την οποία οι πελάτες μπορούν να αποκτήσουν έναντι 10 ευρώ το μήνα ως πρόσθετη υπηρεσία για συνδέσεις έως 50 Mbps.

Η εταιρεία δίνει προσοχή στην ποιότητα γι’ αυτό και δεν πρόκειται να διαθέτει σύνδεση VDSL αν ο πελάτης δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε πραγματικές ταχύτητες της τάξεως τουλάχιστον των 30 Mbps όσον αφορά στη λήψη δεδομένων.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη πως η Wind έχει ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για διασύνδεση με τον ΟΤΕ σε επίπεδο sub-local loop. Αυτό σημαίνει ότι σε 2 ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ πρόκειται να προχωρήσει σε συνεγκατάσταση εξοπλισμού. Σε περίπτωση που αυτό επεκταθεί, τότε πρόκειται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές όσον αφορά τις “σχέσεις” χονδρικής μεταξύ του ΟΤΕ και των ανταγωνιστών του. 

Δημήτρης Μαλλάς