9.4 C
Athens
08/03/2021
Biztech

EnGenius EWS357AP: Wi-Fi 6 access point για «δύσκολες» καταστάσεις

Ενσωματώνοντας chipset της Qualcomm, το EWS357AP έχει σχεδιαστεί για να παρέχει υπηρεσίες Wi-Fi υψηλής ποιότητας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενσωματώνοντας προηγμένες λειτουργίες και δυνατότητες διαχείρισης. Ένα access point που υποστηρίζει το νέο πρωτόκολλο ασύρματης δικτύωσης είναι μια επένδυση για τώρα και το μέλλον.


 

Το Wi-Fi 6 έρχεται, ή καλύτερα «μας χτυπάει την πόρτα» και οι πρώτες συσκευές που το υποστηρίζουν έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Τα πρώτα Wi-Fi 6 laptops ανακοινώθηκαν στην IFA και αναμένονται οσονούπω και στην Ελλάδα, ενώ το νέο πρότυπο υποστηρίζεται και από τα πιο πρόσφατα κορυφαία smartphones. Το Wi-Fi 6 ή πιο σωστά 802.11ax, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, δεν είναι μόνο ταχύτερο από το προηγούμενο 802.11ac, αλλά έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο αποδοτικό, κάνοντας καλύτερη κατανομή των συνδέσεων, επιτρέποντας περισσότερες ταυτόχρονες συνδεδεμένες συσκευές, με λιγότερη ενέργεια.

 

Η κατάσταση όπου μια ποικιλία συσκευών ανταγωνίζονται η μία την άλλη για να καταφέρουν να συνδεθούν ασύρματα στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον απαιτεί άμεσες και γρήγορες λύσεις. Το Wi-Fi 6 επιλύει αυτά τα ζητήματα με τον καλύτερο τρόπο, επιτυγχάνοντας όχι μόνο ταχύτερες συνδέσεις, αλλά και πιο αποδοτικές. Με την αξιοποίηση της τεχνολογίας της Qualcomm, η EnGenius προσφέρει μια 2×2 Wi-Fi 6 λύση για την αποσυμφόρηση του δικτύου, μια λύση που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση της αυξημένης ζήτησης για χωρητικότητα σε επιχειρησιακά δίκτυα, ενώ παράλληλα βελτιστοποιεί την απόδοση σε περισσότερες συσκευές και χρήστες.

Πρόκειται για το νέο νέο μέλος της οικογένειας δικτυακών προϊόντων της EnGenius, EWS357AP, ένα access point το οποίο έρχεται να προσφέρει δυνατότητες επόμενης γενιάς σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιβάλλοντα υψηλής πυκνότητας. Με τις μοναδικές δυνατότητες επιπέδου enterprise, το EWS357AP βοηθά τις SMBs που σκέφτονται την ανάπτυξη και τις μελλοντικές τους ανάγκες να επωφεληθούν από μερικές από τις πιο εξελιγμένες ασύρματες τεχνολογίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο χώρο.

Το EnGenius EWS357AP είναι το πρώτο 2×2 11ax access point της βιομηχανίας. Τι σημαίνει αυτό; Με απλά λόγια ότι αξιοποιεί πιο αποτελεσματικά την τεχνολογία 11ax επιτρέποντας πιο αξιόπιστη χρήση των καναλιών, μειώνοντας το latency μεταξύ του AP και των clients που συνδέονται επάνω του. Παράλληλα, προσφέρει προηγμένες λειτουργίες όπως μεταξύ άλλων OFDMA (orthagonal frequency division multiple access), Uplink και downlink MU-MIMO που εξασφαλίζει βέλτιστη αξιοπιστία σήματος και λήψης, BSS Coloring και μια λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας που επιτρέπει προγραμματισμένους χρόνους αφύπνισης.

 

OFDMA & MU-MIMO

Το OFDMA που αναφέραμε πιο πάνω, είναι ένα νέο χαρακτηριστικό του Wi-Fi 6, το οποίο προσφέρει στη συσκευή τη δυνατότητα να εξυπηρετεί πολλούς πελάτες ταυτόχρονα μέσα σε ένα κανάλι. Αυτό σημαίνει ότι το access point μπορεί να χωρίσει οποιοδήποτε κανάλι χρησιμοποιεί για να στείλει το σήμα στη ζώνη συχνοτήτων 2,4 ή 5GHz σε μικρότερες κατανομές συχνότητας. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα αύξηση ταχύτητας και σημαντική μείωση της καθυστέρησης.

Το OFDMA συμπληρώνει ένα άλλο χαρακτηριστικό που υποστηρίζει το EWS357AP και αξίζει να αναφερθεί. Το χαρακτηριστικό αυτό ονομάζεται multiple input multiple output ή MU-MIMO για συντομία. Όπως και το OFDMA, έτσι και το MU-MIMO επιτρέπει στο ap (ή το router) να επικοινωνεί με πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα, αλλά αντί να διαιρεί κανάλια σε «μονάδες πόρων», το MU-MIMO χρησιμοποιεί χωρικές διαφορές μεταξύ συσκευών. Το MU-MIMO το είδαμε για πρώτη φορά το 2015 ως αναβάθμιση του 802.11ac, αλλά λειτουργούσε μόνο για εξερχόμενα σήματα. Η έκδοση Wi-Fi 6 του MU-MIMO επιτρέπει στις συσκευές να χειρίζονται και εισερχόμενα σήματα από πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα.

 

Χαρακτηριστικά

Το EnGenius EWS357AP ικανοποιεί τις ανάγκες συνδεσιμότητας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, συνδυάζοντας τις ανάγκες της πλειοψηφίας των σημερινών πελατών, υποστηρίζει τις υφιστάμενες και μελλοντικές ανάγκες σε συσκευές και εφαρμογές και είναι συμβατό με προηγούμενες τεχνολογίες Wi-Fi.

Το κομψό, χαμηλού προφίλ 11ax AP καταναλώνει λιγότερη ενέργεια για μέγιστη θεωρητική ταχύτητα 574 Mbps (συχνότητα 2,4 GHz) και 1,200 Mbps (συχνότητα 5 GHz), υποστηρίζει αυξημένη ασφάλεια WPA3 και WPA2-AES, διπλή ταυτόχρονη αρχιτεκτονική WiFi 802.11ax Wi-Fi 6 (είναι συμβατή προς τα πίσω με συσκευές 11ac/a/b/g/n), διαθέτει 3 dBi ενσωματωμένη κεραία 2 × 2, καθώς και μία GB θύρα PoE 802.3af για εύκολη εγκατάσταση και τροφοδοσία μέσω δικτύου.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

Πρότυπο Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac/ax

Συχνότητα: 2,4GHz & 5GHz

Μέγιστος ρυθ. δεδ. 2,4GHz: 574 Mbps

Μέγιστος ρυθ. δεδ. 5GHz: 1200Mbps

Θύρες Ethernet: 1 Gigabit Ethernet (PoE)

Power-over-Ethernet: 802.3af

Κατανάλωση (μεγ.): 12.5W

Ενσωματωμένες κεραίες: 2×3 dBi @ 2,4GHz, 2×3 dBi @ 5 GHz

 

Κατασκευαστής: EnGenius

Διάθεση: Professional Services, 210-8012207

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 239 + ΦΠΑ

Σχετικά άρθρα

Epson: Νο 1 στους βιντεοπροβολείς

Kitriniaris

PlayStation 4 – Xbox One: Στα $100 η διαφορά τιμής

Kitriniaris

Mobile Monday Athens με θέμα τις εφαρμογές cross-screen

antonyroussel

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα