13.2 C
Athens
15/04/2021
Biztech

EnGenius Cloud Managed ECW260: Wi-Fi 6 παντού

Το αδιάβροχο ECW260 access point είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις σύνδεσης σε κάθε εξωτερικό χώρο. Και επειδή υποστηρίζει Wi-Fi 6, MU-MIMO και είναι dual-band διαχειρίζεται εύκολα μεγάλη πυκνότητα συνδέσεων. Είναι όμως και cloud managed, προσφέροντας απρόσκοπτη απομακρυσμένη διαχείριση.


Το νέο πρωτόκολλο Wi-Fi 6 (802.11ax) σχεδιάστηκε για να καλύψει την αυξανόμενη ανάγκη για πολλές ταυτόχρονες συνδέσεις, διορθώνοντας όχι μόνο ζητήματα ταχύτητας, αλλά και επικοινωνίας γενικότερα και σφαλμάτων. Ειδικά σε δημόσιους χώρους με μεγάλη πυκνότητα πληθυσμού (σε φυσιολογικές συνθήκες προφανώς) όπως αεροδρόμια, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, στάδια κ.λπ, το Wi-Fi 6 είναι εκ των ουκ άνευ.

Η EnGinius δεν χρειάζεται συστάσεις. Αποτελεί την εταιρεία εκείνη με εξειδίκευση στις δικτυακές λύσεις με τεχνολογία αιχμής, ενώ τα cloud managed προϊόντα είναι η ιδανική λύση για καταστάσεις όπως η τρέχουσα όπου απαιτείται περιορισμένη φυσική παρουσία τεχνικών στο σημείο εγκατάστασης, μειώνοντας παράλληλα κόστη, πόρους, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.

Το νέο αδιάβροχο ECW260 access point καλύπτει όλες τις παραπάνω απαιτήσεις και όχι μόνο. Είναι αδιάβροχο με θωρακισμένο περίβλημα IP67 που αντέχει σε σκόνη και νερό και μπορεί και λειτουργεί απρόσκοπτα σε εξαιρετικά δυσχερείς καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης παρατεταμένης έκθεσης σε ήλιο, κρύο, χιόνι, παγετό, βροχή αλλά και υγρασία. Εγκαθίσταται πολύ εύκολα οπουδήποτε, είτε σε τοίχο είτε σε κάποια κολώνα χάρη στα εξαρτήματα που περιλαμβάνονται στη συσκευασία.

Περιλαμβάνει 4 εξωτερικές αποσπώμενες 5 dbi, 360° module RP-SMA κεραίες που βελτιστοποιούν το σήμα Wi-Fi, καθώς και bandwidth σε συνδεδεμένες συσκευές μέσω beamforming. Το access point υποστηρίζει ταχύτητα έως 1.200 Mbps στη μπάντα των 5GHz και 574 Mbps στα 2,4GHz, ενώ μπορεί να τροφοδοτείται μέσω της θύρας 2.5 GigE PoE+ και επομένως να τοποθετηθεί σε σημεία χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Προηγμένη απομακρυσμένη διαχείριση

Ένα ακόμα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ECW260AP αφορά την εύκολη cloud διαχείριση καθώς και την ασφάλεια. H λύση EnGenius Cloud μπορεί να διαχειρίζεται απεριόριστο αριθμό accesspoints από οπουδήποτε. Οι συσκευές μπορούν εύκολα να σκαναριστούν, να γίνουν registered, να γίνει το pre- & auto-configuration, αλλά και να ελέγχονται απομακρυσμένα και να πραγματοποιείται το απαραίτητο troubleshooting όπου αυτό απαιτείται. Το EnGenius Cloud’s dashboard ελέγχει σε ελάχιστο χρόνο την κατάσταση του δικτύου αλλά και των συσκευών και παρέχει στον χρήστη πληροφορίες για την απόδοση του δικτύου και χρήσιμα Insights.

Η προγνωστική τεχνητή νοημοσύνη και η συλλογή δεδομένων σημείου πρόσβασης του EnGenius Cloud βοηθά τους διαχειριστές να βελτιώσουν την απόδοση του δικτύου και να αποτρέψουν πιθανά προβλήματα. Η cloud κονσόλα διαχείρισης επιτρέπει την απομακρυσμένη ενημέρωση, την εφαρμογή πολιτικών δικτύου από απόσταση με διάφορα κριτήρια με βάση την περιοχή, τη ζώνη ώρας και άλλα, ενώ η ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη, προβλέπει τα πιθανά ζητήματα και αποστέλλει στους διαχειριστές push ειδοποιήσεις στο EnGenius Cloud App που διατίθεται δωρεάν για iOS και Android.

Προηγμένη ασφάλεια

Η επικοινωνία του ECW260 AP με το EnGenius Cloud αξιοποιεί έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, μη διαδοχικούς σειριακούς αριθμούς και επαλήθευση διεύθυνσης MAC για να διασφαλίσει ότι είναι συνδεδεμένες μόνο εξουσιοδοτημένες συσκευές. Χρησιμοποιεί επίσης την τελευταία, πιο προηγμένη ασύρματη ασφάλεια WPA3 και WPA3 Enterprise για την ενίσχυση της κρυπτογράφησης. Το EnGenius Cloud προσφέρει φίλτρο MAC, ειδοποιήσεις βάσει συμβάντων και ειδοποιήσεις push για εκτροπή και αποτροπή εισβολών δικτύου και άλλων απειλών ασφαλείας.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Πρότυπο Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac/ax
Συχνότητα: 2,4GHz & 5GHz dual band
Μέγιστος ρυθ. δεδ. 2,4GHz: 600 Mbps
Μέγιστος ρυθ. δεδ. 5GHz: 1200Mbps
Θύρες Ethernet: 1 x 10/100/1000/2500 Ethernet Port (PoE+)
Power-over-Ethernet: 802.3af
Κατανάλωση (μεγ.): 15,9W
Ενσωματωμένες κεραίες: 2 x 5 dBi(2,4 GHz) Omni, 2 x 5 dBi(5 GHz) Omni

Κατασκευαστής: EnGenius
Διάθεση: Professional Services, 210-8012207
Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 504 + ΦΠΑ

Σχετικά άρθρα

Τα πλαστά δοχεία αναλωσίμων απειλούν εσάς και την επιχείρησή σας

Giorgos Athanassiadis

Οι mobile εφαρμογές αποτελούν τη νέα “βιτρίνα” των επιχειρήσεων

Kitriniaris

Στην Ελλάδα η Meizu

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα