EnGenius: Στοχος η κορυφη στο Wi-Fi

Η EnGenius είναι μια εταιρεία με πολύ μεγάλη ιστορία στο χώρο της δικτύωσης και των τηλεπικοινωνιών. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά ασύρματων λύσεων, Gigabit switches και IP συστήματα επιτήρησης, τα οποία προσφέρουν συνδεσιμότητα μεγάλης εμβέλειας και ισχυρά χαρακτηριστικά.

Συζητάμε με την κ. Sherry Wei, general manager της EnGenius στην Ευρώπη για τα προϊόντα, τη συνεργασία με την Professional Services και τις προοπτικές για την Ελληνική αγορά.

 


 

Είναι αλήθεια ότι η EnGenius άργησε να μπει στην Ελληνική αγορά δικτύωσης, κάτι που συνέβη μόλις το 2013. «Τα πέντε τελευταία χρόνια βλέπουμε μια υγιή και δυναμική ανάπτυξη κάτι που οφείλεται και στη συνεργασία μας με την Professional Services», τονίζει η κ.Wei και συνεχίζει αναφέροντας ότι ο λόγος για τον οποίο η EnGenius αποφάσισε να συνεργαστεί με την Professional Services ήταν επειδή πρόκειται για τον VAD διανομέα στην αγορά της δικτύωσης. «Η αφοσίωσή τους και η φιλοδοξία τους στον κλάδο της ασύρματης δικτύωσης, απέδειξαν ότι είναι ο σωστός συνεργάτης μας. Καθ ‘όλη τη διάρκεια των ετών, η συνεργασία μας έχει φέρει και τις δύο πλευρές καλή φήμη και αναγνωρίσεις σε διάφορες κάθετες αγορές, ιδιαίτερα στο χώρο της φιλοξενίας. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από την Professional Services προσθέτουν πραγματικά προστιθέμενη αξία στις λύσεις μας».

 

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της EnGenius

Χωρίς αμφιβολία ο χώρος της δικτύωσης είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός με πολλά brands και λύσεις. Πρόκειται για μια αγορά που αναπτύσσεται συνεχώς, καθώς όλο και περισσότερες εφαρμογές απαιτούν πρόσβαση στο Internet ή ασύρματη δικτύωση, όπως το smart home και το IoT. Η κ. Wei στάθηκε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της EnGenius σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, τονίζοντας ότι η εταιρεία διαθέτει τη δική της ομάδα έρευνας & ανάπτυξης που απαρτίζεται από πάνω από 300 μηχανικούς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη σχεδίαση και ανάπτυξη των προϊόντων. Το γεγονός αυτό δίνει στην EnGenius τη δυνατότητα να προσφέρουν λύσεις που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Τα προϊόντα μας προσφέρονται στην κατάλληλη αγορά, στο σωστό χρόνο».

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η EnGenius διαθέτει το δικό της εργοστάσιο κατασκευής. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία εγγυάται την ποιότητα των προϊόντων προς τους πελάτες της. Έτσι πολλοί πελάτες επιλέγουν την EnGenius επειδή πιστεύουν στην ποιότητα που προσφέρει. «Επιπλέον, χάρη στο δικό μας RD και τη δική μας παραγωγή, είμαστε σε θέση να παρέχουμε μια πιο ευέλικτη υποστήριξη στην αγορά. Από την άποψη των Wi-Fi λύσεων, η EnGenius αποτελεί ένα one-stop shop, ενώ οι λύσεις μας είναι διαχειρίσιμες χωρίς πρόσθετο κόστος για άδειες χρήσης».

 

EnGenius Partner Portal: Το απαραίτητο εργαλείο του συνεργάτη

Στις αρχές του έτους η EnGenius ξεκίνησε τη λειτουργία του εξειδικευμένου portal συνεργατών. Σκοπός του EnGenius Partner Portal είναι να βοηθήσει τους συνεργάτες να ενημερωθούν, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και φυσικά την κερδοφορία τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Wei «Οι τέσσερις πυλώνες της πύλης συνεργατών μας είναι: Εύκολη κερδοφορία, ενημέρωση, πώληση και υποστήριξη».

Στην πύλη των συνεργατών, ο συνεργάτης της EnGenius έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία των προϊόντων, το υλικό προώθησης, εκπαιδευτικά σεμινάρια κ.λπ. Κυρίως, όμως μέσω του EnGenius Partner Portal, ο συνεργάτης μπορεί να σχεδιάσει την αναλυτική μελέτη για το project του αξιοποιώντας μια σειρά από εύχρηστα και έξυπνα εργαλεία όπως τα ezProduct Selector και ez WiFi Planner. Με το πρώτο επιλέγει τα κατάλληλα προϊόντα, συγκρίνει προδιαγραφές και λαμβάνει προτάσεις που ταιριάζουν καλύτερα στο συγκεκριμένο έργο και με το δεύτερο ο συνεργάτης, μπορεί εύκολα ανεβάζοντας την κάτοψη του χώρου που θέλει να καλύψει ασύρματα, να έχει μια πλήρη εικόνα σχετικά με την κάλυψη. Επιπροσθέτως με τη χρήση του ez WiFi Planner υπάρχει η δυνατότητα προσχεδίασης μίας εγκατάστασης, γιατί όχι μόνο δείχνει ενδεικτικές περιοχές εγκατάστασης των access points, αλλά μπορεί κάποιος να κάνει ένα πρώτου επιπέδου configuration που θα έχει σε αυτά.

 

Έρχονται νέα προϊόντα

Κλείνοντας τη σύντομη αυτή συζήτηση η κ. Sherry Wei αναφέρθηκε στους στόχους της εταιρείας για την Ελληνική αγορά, επισημαίνοντας ότι αν και η EnGenius έχει μεγάλη ιστορία, η παρουσία της στην Ευρώπη είναι εντελώς πρόσφατη. Ως εκ τούτου, τα σχέδια της εταιρίας είναι η αύξηση του μεριδίου αγοράς σε διαφορετικές κάθετες αγορές. «Ο στόχος μας είναι ένας: να γίνουμε νούμερο ένα Wi-Fi brand στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ειδικά για την Ελληνική αγορά επιθυμούμε να ισχυροποιήσουμε την αναγνωρισμότητα του brand μας στο χώρο του SMB και να γίνουμε η πρώτη επιλογή των πελατών σε λύσεις Wi-Fi».

Σε ότι αφορά τα προϊόντα, η κ. Wei μας αποκάλυψε ότι στο κοντινό μέλλον θα κυκλοφορήσουν οι νέες cloud λύσεις της EnGenius που θα απευθύνονται σε διαφορετικές αγορές, ενώ θα υποστηρίζουν και τις νέες ασύρματες τεχνολογίες όπως το πρότυπο 11ax. Επιπλέον, η εταιρεία θα επεκταθεί και στο χώρο του IoT.

 

Related Posts