Ενας χρονος Samsung – INNOVATHENS

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας γιόρτασε στις 28 Απριλίου ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, INNOVATHENS powered by Samsung.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια του ενός έτους λειτουργίας του κόμβου, η Samsung Electronics Hellas, στρατηγικός συνεργάτης του INNOVATHENS, πραγματοποίησε 38 επιμορφωτικά σεμινάρια, τα οποία απευθύνονταν σε ανέργους και πρόσφερε 606 πιστοποιήσεις.  Τα επιμορφωτικά αυτά σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν είτε από την ίδια την εταιρεία, όπως το Mobile Service Lab, είτε σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς, όπως το Βρετανικό Συμβούλιο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. 
Πρωταρχικός στόχος των επιμορφωτικών σεμιναρίων ήταν να προσφέρουν ψηφιακές, επικοινωνιακές και άλλες δεξιότητες, απαραίτητες στην αναζήτηση και εύρεση εργασίας. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα που σκοπό είχαν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 50 ωρών  “Innovation and Design Thinking in Mobile Application and Services”, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), την Samsung Electronics Hellas και το εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Samsung εγκαινίασε νέες συνεργασίες με την εταιρεία κατάρτισης και consulting, Leader School, καθώς και την εταιρεία διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, People for Business, εμπλουτίζοντας τους κύκλους σεμιναρίων για θέματα online marketing και HR δεξιότητες.