Ενας ακομη “παικτης” στα δικτυα ασυρματων επικοινωνιων

Την ενίσχυση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά του εξοπλισμού για δίκτυα ασύρματων επικοινωνιών και μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος επιδιώκει να ενισχύσει η Rohde & Schwarz, η γερμανική εταιρεία που διατηρεί θυγατρική στη χώρα μας από το 2006, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων ετών ήταν αυτό για τη Digea, καθώς η Rohde & Schwarz, η οποία έχει έσοδα της τάξεως των €4-5 εκατ. ετησίως στην ελληνική αγορά, ανέλαβε όλο το δίκτυο των επίγειων πομπών και των δορυφορικών δεκτών, συνολικού ύψους περίπου €15 εκατομμυρίων. Η ελληνική θυγατρική, όπως σημείωσαν τα στελέχη της σε πρόσφατα συνάντηση με εκπροσώπους ελληνικών μέσων ενημέρωσης, πρόκειται επίσης να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσει η τελευταία για τη μετάβαση στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται σε €5,5 εκατομμύρια.

Επίσης, τα στελέχη της Rohde & Schwarz χαρακτηρίζουν ως ευκαιρία και τους διαγωνισμούς που θα υπάρξουν στους δήμους της χώρας για τα αποκαλούμενα “gap fillers”, δηλαδή τα συστήματα μετάδοσης που θα καλύψουν τα όποια γεωγραφικά κενά αφήσει πίσω της η ψηφιακή μετάβαση της χώρας. Παράλληλα, ενδιαφέρον βλέπει και για την υποστήριξη στην συντήρηση των συγκεκριμένων συστημάτων μετά την παράδοσή τους.
Δημήτρης Μαλλάς