Ενας ακομη ισχυρος εταιρος για το gi-Cluster

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού έγινε ο πρώτος φορέας πολιτιστικού περιεχομένου που ενσωματώνεται στο gi-Cluster, γεγονός που μεταξύ άλλων, σηματοδοτεί την στρατηγική πλέον τοποθέτηση του gi-Cluster σε συναφείς με δημιουργικό και πολιτιστικό περιεχόμενο κλάδους. 

Ειδικότερα, η ένταξη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στο gi-Cluster αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια για την προσέγγιση του πολιτισμού σε ένα οικοσύστημα καινοτομίας. Το gi-Cluster θέλει να αποτελέσει ένα παγκοσμίου κλάσης επιχειρηματικό οικοσύστημα καινοτομίας, που στοχεύει στην παραγωγή νέων τεχνολογιών και ανταγωνιστικών προϊόντων στους τομείς των Τεχνολογιών Παιγνίων & Δημιουργικού Περιεχομένου, και στο πλαίσιο αυτό η πρόσφατη ένταξη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στους κόλπους του, χαρακτηρίζεται ως στρατηγικής σημασίας για τα ελληνικά δεδομένα.

Όπως ανακοίνωσαν τα δύο μέρη, τελικός στόχος της συνεργασίας αυτής είναι μέσα από την αξιοποίηση των πόρων, τόσο σε επίπεδο περιεχομένου όσο και σε επίπεδο τεχνολογίας και ανθρώπων, να παραχθεί ένα πλήρως εκσυγχρονισμένο προϊόν για τη διατήρηση αλλά και την ανάδειξη του πολιτιστικού περιεχομένου της χώρας, σύμφωνα με τις σύγχρονες ψηφιακές εξελίξεις.