17.9 C
Athens
26/04/2024
Biztech

EMC: Το ViPR SDS αποκτά cloud-scale δυνατότητες

Η EMC παρουσίασε το ViPR 2.0, μια Software-Defined πλατφόρμα Storage, η οποία απλοποιεί δραστικά τη διαχείριση νέων και παλαιότερων υποδομών storage, και προσφέρει νέες δυνατότητες services, που είναι σε θέση να υποστηρίξουν εφαρμογές επόμενης γενιάς και Big Data analytics.

Το ViPR 2.0 δίνει στους πελάτες της EMC την ευκαιρία να διαχειριστούν τις υποδομές storage που διαθέτουν, με έναν συστηματικό, πλήρως αυτοματοποιημένο τρόπο. Παράλληλα, χρησιμοποιεί ορισμένα προηγμένα εργαλεία διαχείρισης και συντονισμού της VMware, της OpenStack και της Microsoft, προκειμένου να εντάξει το storage στο ευρύτερο workflow ενός data center.

Η αξία του ViPR ως πλατφόρμα Software-Defined Storage έγκειται στο ότι διαχωρίζει το Control Plane (δηλαδή τη δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης των storage arrays και των αντίστοιχων λειτουργιών, όπως discovery, provisioning και reporting μέσω του ViPR Controller) από το Data Plane (δηλαδή των προηγμένων data services τα οποία τρέχουν, μέσω του ViPR Data Services, πάνω από τις συστοιχίες των μέσων αποθήκευσης προσθέτοντας, για παράδειγμα, object capabilities στις file-based πλατφόρμες ή block capabilities στα πιο παραδοσιακά συστήματα). Χάρη στο διαχωρισμό του Control από το Data Plane, το ViPR κάνει πιο απλή τη διαχείριση των προηγμένων arrays και παράλληλα αξιοποιεί τη διαθέσιμη “ευφυΐα» ώστε να πετύχει την πλήρη αυτοματοποίηση των διαδικασιών που προβλέπονται από την εκάστοτε πολιτική διαχείρισης των δεδομένων.

Επιγραμματικά το ViPR 2.0: 

• Δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν στα συστήματα storage που ήδη διαθέτουν, εφαρμογές επόμενης γενιάς και εργαλεία ανάλυσης Big Data, ώστε να αρχίσουν να εξοικειωθούν με τις νέες δυνατότητες.

• Εκτός από objects και HDFS, μπορεί πλέον να υποστηρίζει και την αποθήκευση δεδομένων τύπου block. Και οι τρεις τύποι μπορούν να αποθηκεύονται σε συνηθισμένους σκληρούς δίσκους.

• Αποκτά cloud-scale δυνατότητες με τις λειτουργίες geo-replication και distribution.

• Παρέχει στους πελάτες τη δυνατότητα να αυτοματοποιήσουν τη διαχείριση των παραδοσιακών (file, block) και των νέων (object, HDFS) υποδομών storage, με τρόπο συνεπή και συστηματικό. Έτσι αυξάνεται η αξιοπιστία του data center και μειώνονται τα κόστη.

• Μέσω του OpenStack μπορεί πλέον να υποστηρίζει μια σειρά storage arrays άλλων κατασκευαστών.

Σχετικά άρθρα

Kyocera ECOSYS PA5500x – εργαλείο παραγωγικότητας

Giorgos Athanassiadis

Συνεργασία LG – Τράπεζας Πειραιώς

Kitriniaris

Innovation Day: Industry 4.0 | Νέες τάσεις στον βιομηχανικό μετασχηματισμό

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα