17.3 C
Athens
15/04/2021
Biztech

EMC: Στόχος πάντα τα Big Data

Με μια νέα πλήρη λύση από τις EMC Information Infrastructure, Pivotal και VMware, η EMC επιταχύνει και αυτοματοποιεί την ανάπτυξη Data Lake με στόχο να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο Data Lake Services για πελάτες που θέλουν να ξεκινήσουν ή έχουν ήδη ξεκινήσει την αξιοποίηση των Big Data. Ο λόγος για το Federation Business Data Lake, το οποίο προσφέρει ένα πλήρες Enterprise-Grade Data Lake και βοηθά, σύμφωνα με την EMC, τις επιχειρήσεις να διαφοροποιηθούν δραστικά από τους ανταγωνιστές τους.

Τα Business Data Lakes μετατρέπονται σταδιακά σε μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες  των επιχειρήσεων, καθώς έρχονται να συμπληρώσουν το κρίσιμο κενό του παραδοσιακού data warehousing.  Ένα Business Data Lake περιέχει structured και unstructured data που προέρχονται από μια μεγάλη γκάμα πηγών,  ενώ επίσης διαθέτει και τα απαραίτητα εργαλεία ανάλυσης (analytics) τα οποία εστιάζουν στο πώς θα κτίσουν μοντέλα ικανά να προβλέπουν το μέλλον. Οι εταιρείες με αξιόλογα Data Lakes εκμεταλλεύονται τα δεδομένα και τα predictive μοντέλα που έχουν στη διάθεσή τους, για να σχεδιάσουν νέα προϊόντα, εφαρμογές και επιχειρηματικά μοντέλα που τους επιτρέπουν να ορίσουν εκ νέου τους κανόνες και να αποκτήσουν – ή να διευρύνουν- το ρόλο του “ηγέτη της αγοράς ” στην οποία δραστηριοποιούνται.

Με δυνατότητα υλοποίησης σε διάστημα μόλις επτά ημερών το Federation Business Data Lake απλοποιεί σε σημαντικό βαθμό την εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία της δημιουργίας ενός Data Lake. Έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ταχύτητα, την επεκτασιμότητα και τη δυνατότητα της ίδιας της επιχείρησης να εξυπηρετεί τις ανάγκες της (self-service), ώστε να μπορεί να παίρνει πιο εμπεριστατωμένες επιχειρηματικές αποφάσεις, χρησιμοποιώντας τα Big Data analytics. Το Federation Business Data Lake εντάσσεται στα Enterprise Hybrid Cloud Solution, ως μια converged λύση του EMC Federation που επαναπροσδιορίζει την υποδομή ΙΤ, με στόχο την επίτευξη μεγαλύτερης ταχύτητας κι ευελιξίας στην ανάπτυξη Hybrid Clouds και Data Lakes. 

Τα εργαλεία ανάλυσης (analytics layer) είναι εντελώς virtualized, με εφαρμογές VMware που τρέχουν σε Vblocks με προκαθορισμένα analytics use cases, αυτόματο provisioning και αυτόματη παραμετροποίηση. Το Data Lake Storage Foundation βασίζεται στην οικογένεια EMC Isilon, η οποία εξασφαλίζει ισορροπία ανάμεσα στη χωρητικότητα και τις επιδόσεις.

Το analytics layer αποτελείται από τη σουίτα Pivotal Big Data, το PivotalHD και το HAWQ, την μηχανή SQL-on-Hadoop. Η Pivotal Big Data Suite προσφέρει enterprise-class SQL, το οποίο με τη σειρά του εξασφαλίζει απρόσκοπτη ενοποίηση και συνεργασία με κορυφαίες πλατφόρμες ανάλυσης, όπως οι SAS, Tableau και άλλες, πάνω από data αποθηκευμένα σε Hadoop. Η EMC προσφέρει, επίσης, δύο πρόσθετα Business Data Lakes, ώστε οι πελάτες να μπορούν να επιλέγουν το Hadoop distribution που θέλουν σήμερα (π.χ. Cloudera ή Hortonworks), αλλά και οποιοδήποτε Open Data Platform-based Hadoop distribution στο μέλλον.

Μαζί με το Federation Business Data Lake διατίθεται και μια πλήρης σουίτα υπηρεσιών και εκπαιδευτικού υλικού, ώστε οι πελάτες της EMC να μπορούν,  ανεξαρτήτως της εμπειρίας τους, να υλοποιούν τις λύσεις που τους ταιριάζουν καλύτερα, να διαπιστώνουν την αξία που τους προσφέρουν και να εντοπίζουν πολύ γρήγορα τις περιπτώσεις όπου τα Big Data μπορούν να φανούν χρήσιμα.

Το Federation Business Data Lake αναμένεται να τεθεί σε καθεστώς περιορισμένης διαθεσιμότητας (Directed Availability) τον Απρίλιο του 2015 και γενικής διαθεσιμότητας σε επιλεγμένες αγορές.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Yuboto:100% extra credits με την πρώτη αγορά

Kitriniaris

Αρχές του 2014 θα είναι έτοιμα τα 64-bit ARM chips της AMD

Kitriniaris

Η Microsoft ανακοίνωσε τη νέα πλατφόρμα «εμπειρίας εργαζομένων» Microsoft Viva

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα