16.1 C
Athens
16/04/2021
Biztech

EMC Hellas: Δυνατό 2015, ολοταχώς το merge με Dell

Κάθε άλλο παρά αρνητικά επηρέασαν την δραστηριότητα της EMC στην ελληνική αγορά οι οικονομικές εξελίξεις του τελευταίου έτους, καθώς το 2015 θα κλείσει με σαφή θετικό πρόσημο. Ειδικά, για το πρώτο μισό του έτους η EMC Hellas κατέγραψε άνοδο τζίρου +12%, όπως αποκάλυψε η Αγάθη Γαλάνη, country manager για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, σε συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου. Παράλληλα διευκρίνισε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες του merge με την Dell, το οποίο προχωρά ολοταχώς.

 

Η κ. Γαλάνη έκανε ειδική μνεία στην πορεία της EMC Hellas στην middle market της Ελλάδας, όπου η εταιρεία βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση σε όλη τη διάρκεια του 2015. Μάλιστα, στάθηκε στον Ιούλιο, οπότε και επιβλήθηκαν τα capital controls, τονίζοντας ότι η ευελιξία και η ετοιμότητα της EMC Hellas, επέτρεψε στην εταιρεία να έχει πολύ καλά αποτελέσματα, την ίδια στιγμή που η υπόλοιπη αγορά βυθιζόταν στην απραξία και την αβεβαιότητα.

 

“Από το 2011 έχουμε κάνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια να αυξήσουμε το footprint μας στην middle market και είμαστε ευτυχείς γιατί τα καταφέραμε. Έτσι, από τους 60 πελάτες που είχαμε το 2010, σταδιακά προσθέσαμε περισσότερα από 350 νέα accounts ώστε σήμερα να έχουμε 410+ πελάτες στη συγκεκριμένη κατηγορία”, συμπλήρωσε η επικεφαλής της EMC Hellas. Την ίδια στιγμή και στη high end κατηγορία υπήρξαν εξαιρετικά αποτελέσματα, με την EMC Hellas να κατακτά την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία κάποια τρίμηνα, όπως διευκρίνισε η κ. Γαλάνη.

 

Συνεχίζοντας την ανάλυσή της για την ελληνική αγορά, τόνισε ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας της EMC στη χώρα μας πιστώνεται στις λύσεις back up, archiving και data domain ενώ υποστήριξε τη λογική της εταιρείας για λίγους και εκλεκτούς, όπως χαρακτηριστικά είπε, συνεργάτες, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο επιτρέπει την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους τελικούς πελάτες.

dell-tucci

 

Φυσικά η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην επεκταθεί και στο επικείμενο merge με την Dell, αφού πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας παγκοσμίως. Στα του ελληνικού παραρτήματος, η κ. Γαλάνη τόνισε ότι τα πρόσωπα που θα ηγηθούν αλλά και τα στελέχη που θα παραμείνουν στη νέα εταιρεία θα προκύψουν με βάση αξιολογικά κριτήρια και ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποια ειλημμένη απόφαση. Ωστόσο συμπλήρωσε ότι στην EMC Hellas έχει ήδη πραγματοποιηθεί σοβαρή εσωτερική αξιολόγηση τα τελευταία χρόνια, γεγονός που θα βοηθήσει στο ελληνικό merge Dell – EMC. Επίσης, η κ. Γαλάνη αποκάλυψε ότι από το 2012 έως σήμερα η εταιρεία έχει πρακτικά κρατήσει σταθερό το εργατικό δυναμικό τους, καθώς αποχώρησαν τέσσερα στελέχη αλλά προσλήφθηκαν δύο νέα.

 

Όσον αφορά τη μεγάλη εικόνα Dell – EMC, η περίοδος go to shop τελείωσε, δεν υπήρξε άλλη προσφορά οπότε το merge ξεκινά και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2016. Το νέο μοντέλο που θα προκύψει θα έχει να κάνει με μια αμιγώς ιδιωτική εταιρεία, εκτός χρηματιστηριακών αγορών, εξέλιξη η οποία σύμφωνα με την κ. Γαλάνη είναι θετική αφού δεν θα υπάρχει η πίεση των αγορών για επίτευξη των τριμηνιαίων στόχων, κάτι που με τη σειρά του δημιουργούσε μια σειρά στρεβλώσεις στο business. Μόνη εξαίρεση στο παραπάνω μοντέλο θα είναι η VMware, οι μετοχές της οποίας θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται. Ο Τζο Τούτσι θα παραμείνει επικεφαλής της EMC τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί το merge, ενώ η EMC θα γίνει πρακτικά το enterprise κομμάτι της νέας εταιρείας, απορροφώντας και το business των Dell servers.

 

Κλείνοντας η κ. Γαλάνη διευκρίνισε τα στοιχεία που διαφοροποιούν το συγκεκριμένο merge από άλλα στην αγορά τεχνολογίας, καθώς όπως είπε δεν υπάρχει επικάλυψη των businesses των δύο εταιρειών, παρά μόνο σε λίγες, μικρές αγορές και χώρες. “Το γεγονός αυτό καθιστά το deal πολύ πιο εύκολο”, τόνισε η κ. Γαλάνη.

Σχετικά άρθρα

Στα 3 έτη η εγγύηση όλων των Optoma projectors

Ήρθε το πρώτο αναδιπλούμενο κινητό

Smartphones και tablets το καύσιμο της ελληνικής αγοράς

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα