18.4 C
Athens
25/04/2024
Biztech

EMC: Διοικητικά στελέχη και τμήματα ΙΤ σε διαφορετικό μήκος κύματος

Έλλειψη εμπιστοσύνης εκ μέρους των ανώτατων διοικητικών παραγόντων σε σχέση με την ικανότητα των διευθύνσεων ΙΤ να ανταπεξέρχονται σε κρίσιμες απαιτήσεις, όπως η συνεχής διαθεσιμότητα συστημάτων και εφαρμογών, η ύπαρξη προηγμένων συστημάτων ασφαλείας, η ολοκληρωμένη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων και η ανάκτηση κρίσιμων δεδομένων αποκάλυψε η έρευνα “The Global IT Trust Curve”, την οποία διενήργησε η Vanson Bourne για λογαρισμό της EMC. Η έρευνα περιλαμβάνει 3.200 συνεντεύξεις και καλύπτει 10 τομείς της οικονομικής δραστηριότητας σε 16 χώρες.
 
Η Κίνα ήταν η χώρα που βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης IT Trust Curve, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ. Στην Κίνα, τα στελέχη ΙΤ ανέφεραν ότι προχωρούν στην υλοποίηση του μεγαλύτερου αριθμού των πλέον προηγμένων τεχνολογιών διαθεσιμότητας, ασφάλειας, και ολοκληρωμένου backup & recovery. Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις από τις τέσσερις πιο ώριμες αγορές ΙΤ  – Κίνα, Νότιος Αφρική και Βραζιλία- ανήκουν στις χώρες BRICS, γεγονός που υπογραμμίζει το ότι μια επιθετική και ευέλικτη πολιτική επενδύσεων ΙΤ αυξάνει το βαθμό παγκόσμιας επιρροής μιας οικονομίας. Στην τελευταία θέση, μεταξύ των 16 χωρών που περιλαμβάνει το IT Trust Curve, βρέθηκε η Ιαπωνία.

Σε ολόκληρο τον κόσμο το επίπεδο ωριμότητας είναι μάλλον χαμηλό καθώς περισσότεροι από τους μισούς (57%) συμμετέχοντες κατατάσσονται στις χαμηλότερες κατηγορίες από πλευράς τεχνολογικής ωριμότητας, ενώ μόλις το 8% εντάσσεται στην κατηγορία των ηγετών. Επίσης η έρευνα αποκάλυψε έλλειμμα εμπιστοσύνης στις υποδομές τεχνολογίας, αφού το 45% των συμμετεχόντων που απάντησαν, αναφέρουν ότι τα ανώτερα διοικητικά στελέχη δεν είναι βέβαια ότι ο οργανισμός τους διαθέτει επαρκείς μηχανισμούς για τη  διαθεσιμότητα, την ασφάλεια, τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και την ανάκτηση δεδομένων. 

Σημαντικές, επίσης, είναι διαφορές στο πώς αντιλαμβάνονται την έννοια της βελτίωσης τα στελέχη ΙΤ και η διοικητική ομάδα κάθε οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα, το 70% των ανώτερων στελεχών IT (decision makers) θεωρούν το τμήμα πληροφορικής μοχλό για την ανάπτυξη ασφαλών και ανθεκτικών υποδομών ΙΤ, ενώ στην περίπτωση των στελεχών διοίκησης –πλην ΙΤ- το ποσοστό αυτό πέφτει στο 50%. Παρόμοια διάσταση υπάρχει και στην αντίληψη κάθε ομάδας για την έννοια της ασφάλειας. Το 27% των ανώτερων στελεχών ΙΤ αναφέρουν ότι υπήρξαν θύματα κάποιας κακόβουλης επίθεσης τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ μόλις το 19% των υπολοίπων – πλην ΙΤ- στελεχών αναφέρει ότι έχει δεχτεί κάποια επίθεση, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν γνωρίζουν ποια περιστατικά τεχνολογικού χαρακτήρα μπορούν να επηρεάσουν τη δραστηριότητα του οργανισμού τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη έρευνα, υπάρχουν διαθέσιμες εδώ.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Τα νέα 4Κ monitors της LG ανεβάζουν τον πήχη της ποιότητας

Εγκρίθηκε η πώληση θυγατρικών της Velti

Kitriniaris

Το δικό τους “σπίτι” αποκτούν οι Έλληνες επαγγελματίες στην ασφάλεια πληροφοριών

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα