13 C
Athens
07/03/2021
Biztech

EMC: Ανανεωμένη σειρά συστημάτων unified storage VNX

Ανακοινώθηκε από την EMC η σειρά των συστημάτων unified storage VNX (VNX5200, VNX5400, VNX5600, VNX5800, VNX7600, VNX8000 και VNX-F), η οποία επαναπροσδιορίζει τη μεσαία κατηγορία storage, τόσο σε επίπεδο απόδοσης, όσο και κόστους. Τα νέα VNX ανεβάζουν τον πήχη όσον αφορά τις επιδόσεις των εφαρμογών, την αποδοτικότητα του storage, την προστασία και τη διαθεσιμότητα των δεδομένων, και την ευκολία χρήσης.

Η νέα σειρά VNX αξιοποιεί την τελευταία έκδοση της τεχνολογίας Sandy Bridge της Intel και διαθέτει ένα νέο λογισμικό  multi-core optimization το οποίο ονομάζεται MCx και βελτιστοποιεί τη χρήση των δίσκων flash, αυξάνοντας τις επιδόσεις των εφαρμογών που τρέχουν σε εικονικό περιβάλλον. Οι ενισχυμένες επιδόσεις, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα ενσωμάτωσης σε υποδομές  VMware vSphere, καθιστούν το  VNX την ιδανική πλατφόρμα για όσους οργανισμούς επιθυμούν να κινηθούν αποφασιστικά προς το νέο Virtual IT.

Επιδόσεις και τιμές

Εξοπλισμένο με το λογισμικό MCx, το νέο VNX έχει σχεδιαστεί για εικονικές εφαρμογές σε περιβάλλον όπου απαιτείται υψηλή απόδοση και χαμηλό latency, κάτι συνηθισμένο για συστήματα της μεσαίας κατηγορίας. Το λογισμικό MCx αξιοποιεί πλήρως την τελευταία τεχνολογία multi core processing της Intel, προκειμένου να διαμοιράσει τα VNX data services σε όλους τους διαθέσιμους πυρήνες (μέχρι και 32). Αυτό αποτελεί μια νέα προσέγγιση για τα μεσαία συστήματα, και επιτρέπει στο νέο VNX να επιτυγχάνει επιδόσεις αντίστοιχες με τα συστήματα της προηγούμενης γενιάς, μόλις στο ένα τρίτο του κόστους.

Με ένα μόνο σύστημα VNX εξοπλισμένο με το λογισμικό MCx, οι πελάτες μπορούν να πετύχουν:

• Απόδοση υψηλότερη από την αντίστοιχη που θα πετύχαινε ο συνδυασμός 4 συστημάτων προηγούμενης γενιάς, ή αλλιώς 580.796 SPEC sfs 2008 nfs Ops/Sec (Overall Response Time = 0.78 msec), βάσει των πιο πρόσφατων αποτελεσμάτων  SPECsfs.

• Περισσότερο από 3X αύξηση της απόδοσης σε εφαρμογές NAS (όπως η περίπτωση VMware over NFS) με 60% ταχύτερο χρόνο απόκρισης σε σχέση με τα προηγούμενα συστήματα VNX.
• Περισσότερα από 735K ταυτόχρονα Oracle και SQL OLTP IOPS — 4X περισσότερα από τα προηγούμενα συστήματα VNX.

• Περισσότερες από 6.600 εικονικές μηχανές — βελτίωση 6X σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

• Αύξηση που υπερβαίνει το 3X σε επίπεδο ταχύτητας — μέχρι 30GB/second για εφαρμογές data warehousing σε περιβάλλον Oracle / SQL, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Καλύτερη αξιοποίηση της χωρητικότητας

Συνήθως, μόνο ένα μικρό ποσοστό flash drives (κατά μέσο όρο λιγότερο από το 5% της συνολικής χωρητικότητας) χρειάζεται για να επιτευχθεί η βέλτιστη απόδοση των εικονικών εφαρμογών. Με το νέο VNX, οι πελάτες μπορούν να μειώσουν τις απαιτήσεις σε επίπεδο χωρητικότητας μέσα από τη λειτουργία fixed block deduplication,  στοιχείο ιδανικό για εικονικές μηχανές, εικονικά desktops, και άλλα συστήματα ΙΤ που διατηρούν redundant data σε πολλά διαφορετικά σημεία.  Επίσης, οι βελτιώσεις στη σουίτα EMC FASΤ , όπως μεταξύ άλλων το 4X πιο λεπτομερές tiering και τα νέα Enterprise Multi-Level Cell (eMLC) drives, βοηθούν τους πελάτες να μειώσουν ακόμη περισσότερο το κόστος ανά αποθηκευμένο gigabyte. Συνδυάζοντας τη νέα σειρά VNX με την τελευταία έκδοση της σουίτας FAST, οι πελάτες μπορούν να μειώσουν τις απαιτήσεις τους για χωρητικότητα των δίσκων flash— και τα κόστη των εικονικών server— κατά 50% ή και περισσότερο.

Η νέα σειρά VNX προσφέρει στους υπεύθυνους του storage, ή τους διαχειριστές εικονικών συστημάτων και εφαρμογών, αυξημένη ορατότητα και περισσότερες δυνατότητες self-service IT σε περιβάλλον virtualized υποδομών.  Το AppSync 1.5 προσφέρει πλέον νέες δυνατότητες self-service IT στο διαχειριστή υποδομών VMware, Microsoft και βάσεων δεδομένων, ο οποίος μπορεί τώρα να εξασφαλίσει την προστασία των εφαρμογών του με ένα μόνο κλικ, είτε πρόκειται για file-, είτε για block data. Η νέα σουίτα Unisphere Management Suite έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπει την κεντρική διαχείριση έως και μερικών χιλιάδων συστημάτων και μηχανών VNX/VNXe (μέσω του XtremSW Cache), ενώ παράλληλα περιλαμβάνει μερικά πολύ ισχυρά εργαλεία παρακολούθησης και reporting, για την καλύτερη αξιολόγηση των επιδόσεων και των μελλοντικών αναγκών σε επίπεδο χωρητικότητας.   

Ακόμη περισσότερα προϊόντα τεχνολογίας Flash

Για εφαρμογές και περιβάλλον όπου απαιτείται υψηλή απόδοση και χαμηλή καθυστέρηση (latency) για μεγάλες χρονικές περιόδους, διατίθεται τώρα και ένα νέο πακέτο VNX που χρησιμοποιεί αποκλειστικά τεχνολογία flash (VNX-F). To VNX-F προσφέρει σταθερά υψηλή απόδοση και μικρότερο latency από τις all-disk ή τις υβριδικές εκδόσεις του VNX.  

Για περιπτώσεις που απαιτείται ακόμη μικρότερο latency, η EMC διαθέτει και το XtremSW Cache 2.0, ένα προηγμένο λογισμικό για server-flash caching.  Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης ανεξάρτητης αξιολόγησης της Demartek, η προσθήκη του XtremSW Cache 2.0 σε ένα flash-only σύστημα VNX8000 και εφαρμογές SQL Server βελτίωσε το latency κατά ένα πρόσθετο 65%. Το  XtremSW Cache 2.0 προσφέρει, επίσης, καλύτερο interoperability με υποδομές VMware vCenter, υποστήριξη περιβάλλοντος IBM AIX και Oracle RAC – για πρώτη φορά στην αγορά, καθώς και καλύτερη επικοινωνία με τα server flash SSD ή το PCIe hardware οποιουδήποτε κατασκευαστή (περιλαμβανομένων των EMC XtremSF).

Continuous Application Data Availability

Η σειρά VNX αυξάνει τη διαθεσιμότητα και βελτιώνει το επίπεδο προστασίας των δεδομένων σε file- και block-based εφαρμογές. Το νέο VNX απλοποιεί την online μετακίνηση δεδομένων ανάμεσα σε file systems διαφορετικών συστημάτων, βελτιώνοντας έτσι τη διαθεσιμότητα τους. Το VNX-CA είναι ένα καινούριο προϊόν της οικογένειας VNX το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλίζει συνεχή διαθεσιμότητα σε επίπεδο block data, και το οποίο συνδυάζει τη δύναμη του νέου VNX με το EMC VPLEX virtual storage προκειμένου να πετύχει μεγαλύτερο uptime σε επίπεδο εφαρμογής.

Διαθεσιμότητα & Υπηρεσίες

Η νέα σειρά συστημάτων VNX και το XtremSW Cache 2.0 είναι ήδη διαθέσιμα. Η λύση VNX-CA και το XtremSW Cache 2.0 για περιβάλλον Oracle RAC αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς γενικής διαθεσιμότητας μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2013. Η νέα σειρά συστημάτων VNX και το XtremSW Cache διατίθενται μέσω της EMC και του δικτύου των συνεργατών της. Επίσης, το νέο online κατάστημα EMC Store (store.emc.com) αποτελεί άλλο ένα κανάλι επικοινωνίας με τους πελάτες που θέλουν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα προϊόντα της EMC, να συγκρίνουν τα τεχνικά τους  χαρακτηριστικά, να ενημερωθούν για το κόστος και να ζητήσουν συγκεκριμένες προσφορές.

Επίσης, οι υπηρεσίες EMC Continuous Availability Advisory Services βοηθούν τους πελάτες να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους ακόμη και σε περίπτωση βλάβης ή διακοπής της λειτουργίας των συστημάτων τους. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν την τωρινή διαθεσιμότητα των συστημάτων τους, αλλά και να σχεδιάσουν μια στρατηγικής αδιάλειπτης λειτουργίας μέσω της λύσης VNX-CA.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.
 

Σχετικά άρθρα

Τo Microsoft Lync 2010 επέλεξαν τα Hellenic Duty Free Shops

Kitriniaris

Εκτύπωση διπλής όψης Α3 στο Epson Ink Tank System

Υποτροφίες σε Bachelor’s και Master’s από το Getbusy

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα