Ελληνας ο επικεφαλης του ΙΕΕΕ Software

Ο Διομήδης Σπινέλλης, καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, επιλέχτηκε ως πρόεδρος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού IEEE Software για την περίοδο 2015–2016.

Το περιοδικό IEEE Software απευθύνεται στους επαγγελματίες της ανάπτυξης λογισμικού, που επιθυμούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις της τεχνολογίας και θεωρείται η κύρια πηγή που μεταφέρει τη θεωρία της τεχνολογίας λογισμικού στην πράξη. Το IEEE Software είναι το περιοδικό της IEEE Computer Society με το μεγαλύτερο αριθμό συνδρομητών. Το περιοδικό διακρίνεται από τον υψηλό δείκτη επιρροής του, αλλά και από τα μέλη των εκδοτικών και συμβουλευτικών επιτροπών του που απαρτίζονται από στελέχη κορυφαίων εταιριών, όπως Ericsson, Google, IBM , Microsoft, Oracle, and Siemens.

Ο πρόεδρος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού επιλέγεται, κατόπιν ανοικτής πρόσκλησης, για θητεία δύο ετών, που μπορεί να ανανεωθεί για μια ακόμα φορά, από επιτροπή στην οποία συμμετέχουν ειδικοί του κλάδου που δεν σχετίζονται με το περιοδικό, ένα μέλος της συντακτικής επιτροπής και ο προηγούμενος πρόεδρός της. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της IEEE Computer Society τα κριτήρια επιλογής είναι τα επιτεύγματα και η φήμη των υποψηφίων, η εμπειρία σε παρόμοιες θέσεις, το όραμα για το περιοδικό, η ηγετική τους ικανότητα, η προσωπικότητα, η υποστήριξη του οργανισμού τους για την ανάληψη της θέσης και οι δικτύωσή τους με την επιστημονική κοινότητα.