Εληξε ο Κορεατικος τεχνολογικος εμφυλιος

Μετά από τρεις εκατέρωθεν αγωγές οι τεχνολογικοί γίγαντες της Ν. Κορέας Samsung και LG γνωστοποίησαν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι θάβουν τελικά το τσεκούρι του πολέμου και θα επιλύσουν τις μεταξύ τους διαφορές στο τραπέζι του διλόγου.

Η δικαστική διαμάχη των δύο εταιρειών ξεκίνησε το 2011 όταν διέρρευσαν εμπιστευτικές πληροφορίες για την τεχνολογία OLED ενώ η Samsung είχε κατηγορήσει επίσης έναν υπάλληλο της LG ότι έκλεψε πληροφορίες σχετικές με την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η πρώτη στα air-conditioners. Το πιο πρόσφατο περιστατικό αψιμαχιών έλαβε χώρα στην περσινή IFA, με τη Samsung να κατηγορεί και πάλι στελέχη της LG ότι εσκεμμένα έσπασαν ένα εξάρτημα από πλυντήριο της Samsung που εκτίθετο στο κοινό!

Στην κοινή τους ανακοίνωση Samsung και LG τονίζουν ότι βάζουν στην άκρη τις μεταξύ τους διαφορές για το καλό της εθνικής(!) οικονομίας της Ν. Κορέας, δεδομένης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, καθώς και γιατί θέλουν να κατευθύνουν τους οικονομικούς τους πόρους στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών παρά σε ατέρμονες δικαστικές διαμάχες.