13.1 C
Athens
27/02/2021
Biztech

Electronet: Θετικό το 2012, αισιοδοξία για το 2013

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα και του 2012 για την Electronet, ενώ ανάλογα εκτιμάται ότι θα είναι και το 2013, παρά την ύφεση με τη σημαντική συρρίκνωση που παρουσιάζεται στον κλάδο των ηλεκτρικών συσκευών, που έχει ως αποτέλεσμα το σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου να εμφανίζουν δραματική πτώση των πωλήσεων αλλά και ζημιογόνες χρήσεις. Το 2012 η Electronet διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου της στις βασικές κατηγορίες, όπως οικιακός εξοπλισμός και προϊόντα εικόνας και πληροφορικής. Παράλληλα ενίσχυσε σημαντικά τη παρουσία της σε προϊόντα τεχνολογίας, όπως tablets και στα προϊόντα κλιματισμού, όπου παραδοσιακά κατέχει σημαντικό τμήμα της αγοράς.

Την περασμένη χρονιά η Electronet είχε κύκλο εργασιών που διαμορφώθηκε στα 63,7 εκατ. ευρώ, έναντι 74,3 εκατ. ευρώ το 2011, παρουσιάζοντας πτώση της τάξεως του 14,2%. Να σημειωθεί ότι η πτώση είναι χαμηλότερη από την τάση που παρουσιάστηκε στο σύνολο της αγοράς.

Τα μεικτά κέρδη ανήλθαν στα 3,9 εκατ. έναντι 4,2 εκατ. ευρώ το 2011, εμφανίζοντας ανάλογη κάμψη. Τα ολικά κέρδη εκμετάλλευσης προσέγγισαν τις 800 χιλ. ευρώ, από 1 εκατ. το 2011. Το κεφάλαιο κίνησης παρέμεινε στα επίπεδα του 2011, δηλαδή στα 5,2 εκατ. και η καθαρή της θέση ξεπέρασε τα 6,4 εκατ. ευρώ.Τα προ φόρων κέρδη ήταν 378 χιλ. έναντι 506 χιλ. ευρώ το 2011 και είναι ίσως η μοναδική αλυσίδα του κλάδου που εμφανίζει κερδοφόρα χρήση.

Το 2013 αναμένεται να είναι μία ακόμη δύσκολη χρονιά για τον κλάδο, ωστόσο η Electronet εκτιμά ότι θα έχει και πάλι κέρδη ενώ η πτώση των πωλήσεων θα κυμανθεί περίπου στο 10%.
Ένα από τα πλέον σημαντικά στοιχεία είναι και το γεγονός ότι για πάρα πολλά χρόνια ο δανεισμός της εταιρείας είναι μηδενικός, κάτι που της επιτρέπει να περιορίσει σημαντικά τα χρηματοοικονομικά της έξοδα.

Η πρόεδρος της Electronet εκφράζει την αισιοδοξία της για το μέλλον της εταιρείας, τονίζοντας ότι “οι δομές που υπάρχουν, αλλά και η διάρθρωσή της, είχαν ως αποτέλεσμα τα δύσκολα χρόνια που διανύουμε η εταιρεία να μείνει όρθια, δημιουργώντας τις συνθήκες εκείνες που θα της επιτρέψουν να ξεκινήσει από καλύτερη θέση, όταν η ανάκαμψη επιτρέψει στη χώρα, που όλοι φιλοδοξούμε να είναι το 2014”.

Τονίστηκε επίσης ότι η Electronet δεν έχει οφειλές σε κανέναν δημόσιο φορέα (Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία κ.λπ.) ληξιπρόθεσμες ή μη, δεν έχει μειώσει το προσωπικό της στη διάρκεια της κρίσης, αλλά εκφράστηκε και η δυσαρέσκεια ότι “οι κανόνες του παιχνιδιού δεν είναι ίσοι”. Και έγινε ενδεικτικά αναφορά στον τρόπο που λειτουργούν άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις, που δεν καταβάλλουν τις οφειλές κάνοντας κατάχρηση “ευνοϊκών” διατάξεων, που δεν εφαρμόζουν την ελληνική νομοθεσία αναφορικά με τη χρήση και διάθεση των κεφαλαίων και που κατορθώνουν να ακυρώνουν αποφάσεις της Πολιτείας για παραβατικές συμπεριφορές.

Η Electronet είναι ένας συνεταιρισμός 67 ελληνικών επιχειρήσεων με 79 καταστήματα, οι περισσότερες των οποίων δραστηριοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην αγορά των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.  Η Εlectronet παράλληλα με τα καταστήματα εξυπηρετεί τον καταναλωτή και μέσω του e-shop της (www. electronet.gr). Επιπροσθέτως, η εταιρεία, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού, έχει επεκτείνει την επικοινωνία της στα social media, με βασικό όχημα την ιστοσελίδα της (www. facebook.com/ElectronetOfficial), καθώς και την παρουσία της στο twitter, foursquare και youtube.

Σχετικά άρθρα

Gaming PCs: Μια αγορά που… πάει με χίλια

Giorgos Athanassiadis

Xbox One: Από κονσόλα σε σύστημα “όλα σε ένα”

Kitriniaris

Tech Channel Partner: Διαβάστε στο 20ο τεύχος

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα