Εκρηξη στην αγορα του 3D printing

Αρχής γενομένης από την φετινή χρονιά, η αγορά του 3d printing αναμένεται να γνωρίσει εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης, εξέλιξη που θα συνεχιστεί μέχρι και το 2019 οπότε η συγκεκριμένη αγορά θα εκτιναχθεί στα $20,2 δις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Canalys, o ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του 3d printing θα είναι 44% για την περίοδο 2014 – 2019. Πιο συγκεκριμένα, το 2015 η αγορά της τρισδιάστατης εκτύπωσης θα τρέξει με ρυθμό ανάπτυξης 56% οπότε στο κλείσιμο του έτους ο τζίρος θα έχει ανέλθει στα $5,2 δις έναντι $3,3 δις το 2014.  Στο πλαίσιο αυτό, νέοι δυναμικοί παίκτες από – που αλλού – την Ασία θα βρεθούν στο προσκήνιο “κλέβοντας” σημαντικό κομμάτι της πίτας από παραδοσιακούς vendors της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Και μπορεί ο κλάδος των επιχειρήσεων να βιώσει μια επανάσταση όσον αφορά την χρήση τεχνολογιών 3d printing, ωστόσο και οι καταναλωτές θα δώσουν σημαντική ώθηση στην αγορά καθώς αφενός συνειδητοποιούν τα οφέλη της συγκεκριμένης τεχνολογίας αφετέρου οι τιμές των 3d printers και των αναλωσίμων τους εκλογικεύονται και καθίστανται προσιτές για ολοένα κι περισσότερους καταναλωτές.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.