13.2 C
Athens
15/04/2021
Biztech

Είναι επίσημο: H LG αποσύρεται από την παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας

Η LG Electronics ανακοίνωσε τον τερματισμό του τμήματος κινητής τηλεφωνίας, μια απόφαση που εγκρίθηκε στις 5 Απριλίου 2021 από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η στρατηγική απόφαση της LG να αποχωρήσει από τον εξαιρετικά ανταγωνιστικό τομέα των κινητών τηλεφώνων, θα της δώσει την ευκαιρία να εστιάσει στην ανάπτυξη πεδίων που περιλαμβάνουν εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων, διασυνδεδεμένες συσκευές, smart homes, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, B2B λύσεις, καθώς και άλλες πλατφόρμες και υπηρεσίες.

Πάντως, το υπάρχον απόθεμα κινητών τηλεφώνων της LG θα συνεχίσει να διατίθεται προς πώληση, ενώ η εταιρεία θα παρέχει τεχνική υποστήριξη και αναβαθμίσεις λογισμικού για τους καταναλωτές που ήδη διαθέτουν προϊόντα κινητής για συγκεκριμένο διάστημα το οποίο θα διαφοροποιείται ανάλογα με την περιοχή. Η LG θα συνεργαστεί στενά με τους προμηθευτές και τους επιχειρηματικούς εταίρους της καθ’ όλη τη διάρκεια του τερματισμού του τμήματος κινητής τηλεφωνίας. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις θέσεις εργασίας θα καθοριστούν σε τοπικό επίπεδο.

Προχωρώντας, η LG θα συνεχίσει να αξιοποιεί την τεχνογνωσία της στο κομμάτι των κινητών για να αναπτύξει τεχνολογίες γύρω από το mobility, όπως το 6G, με σκοπό να ενδυναμώσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητά της σε άλλα επιχειρηματικά πεδία. Οι βασικές τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των 20 ετών λειτουργίας του τμήματος κινητής τηλεφωνίας, θα διατηρηθούν και θα εφαρμοστούν σε υπάρχοντα και μελλοντικά προϊόντα.

Ο τερματισμός του τμήματος κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου, ωστόσο το εμπόρευμα υπαρχόντων μοντέλων μπορεί να είναι διαθέσιμο και μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής.


Το LG Wing είναι ένα smartphone που ξεχωρίζει από ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα. Διαθέτει περιστρεφόμενο σώμα που αποκαλύπτει μια δεύτερη μικρότερη οθόνη από κάτω. Ήταν η πρώτη προσπάθεια της LG στο Explorer Project με το οποίο η εταιρεία πειραματίστηκε με νέους τρόπους σχεδίασης και χρήσης των smartphones.

Μια πορεία γεμάτη καινοτομίες

Η κίνηση αυτή φημολογείται εδώ και αρκετούς μήνες, μετά τις τεράστιες απώλειες του τμήματος τα τελευταία πέντε χρόνια. Μάλιστα, είχε γραφτεί πως η LG έψαχνε για πιθανό αγοραστή του smartphone τμήμα της, χωρίς ποτέ να φτάσει σε κάποια συμφωνία.  

Ο άλλοτε μεγάλος αντίπαλος της Samsung έχει κυκλοφορήσει αρκετά εμβληματικά high-end μοντέλα, τα οποία προσπάθησαν να σταθούν στην πιο ανταγωνιστική, ίσως, αγορά υψηλής τεχνολογίας, αντιμετωπίζοντας τα τελευταία χρόνια, έντονη επίθεση από κινέζικες εταιρείες. Πάντως η LG είχε δηλώσει ότι έλπιζε να κάνει το τμήμα smartphone της κερδοφόρο το 2021, κάτι που όπως φάνηκε δεν κατάφερε.

Το LG V50 ThinkQ Dual Screen 5G. Εικόνα από την επίσκεψή μας στο περίπτερο της LG στην MWC Barcelona 2019.

Δυστυχώς η είδηση αυτή, σημαίνει μεταξύ άλλων ότι το foldable smartphone της LG δεν θα δει ποτέ το φως της μέρας. Πρόκειται για ένα μοντέλο με οθόνη που τυλίγεται (παρόμοια τεχνολογία η LG έχει κυκλοφορήσει και σε τηλεόραση) το οποίο η εταιρεία είχε ανακοινώσει στην CES και σύμφωνα με δηλώσεις θα κυκλοφορούσε αργότερα μέσα στο τρέχον έτος. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η εταιρεία «έπαιζε» με τις οθόνες εδώ και καιρό. Το LG Wing για παράδειγμα περιστρεφόταν για να αποκαλύψει μια δεύτερη μικρότερη οθόνη από κάτω, ενώ με το G5, η εταιρεία πειραματίστηκε με ένα modular concept.

Μπορεί η LG να μην είχε ποτέ τεράστια επιτυχία, σε ότι αφορά τα μερίδια αγοράς, στο συγκεκριμένο χώρο, όμως το ταξίδι της στον τομέα των Android smartphones είναι μεγάλο και σημαντικό και ξεκίνησε το 2009. Αν κάτι θα μείνει από αυτό είναι ότι η LG ποτέ δεν φοβήθηκε να πειραματιστεί με νέες τεχνολογίες και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ήταν μπροστά από την εποχή της.  

Αξίζει να θυμηθούμε μερικές σημαντικές καινοτομίες της LG για ένα μέλλον που όπως αποδείχθηκε στην πράξη, δεν ήρθε ποτέ, όπως το LG Flex, το πρώτο κινητό με κυρτή οθόνη που κυκλοφόρησε το 2013. Πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω θυμόμαστε το LG Optimus, το πρώτο κινητό με τρισδιάστατη οθόνη parallax (χωρίς γυαλιά), το οποίο διάθετε και δύο κάμερες για λήψη 3D φωτογραφιών και βίντεο. Το Optimus είχε κυκλοφορήσει το 2011.

Τέλος, η LG είχε συνεργαστεί και με την Google κατασκευάζοντας μοντέλα της σειράς Nexus και Pixel.

Σχετικά άρθρα

Αύξηση πωλήσεων για την Quest

Channel-Manager

FortiWiFi 50E-2R: Προστατέψτε το δίκτυο της επιχείρησής σας

Giorgos Athanassiadis

Διπλή διάκριση του Public στα World Retail Awards 2020

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα