Εγκριθηκε το deal των € 7,7 δις μεταξυ Vodafone-Kabel

Η  Vodafone απέχει πλέον μια ανάσα από την εξαγορά της Kabel Deutschland, ενός από τους μεγαλύτερους παρόχους σταθερής τηλεφωνίας της Γερμανίας, ένατι τιμήματος € 7,7 δις. Το 75% των μετόχων συμφώνησαν στους όρους της εξαγοράς και έτσι αυτή θα προχωρήσει κανονικά, εφόσον δοθεί το πράσινο φως από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές. Η Vodafone πάντως αναμένει ότι η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η εξαγορά της Kabel θα επιτρέψει στη Vodafone να τοποθετηθεί καλύτερα στην αγορά-κλειδί της Γερμανίας και να γίνει πιο ανταγωνιστική απέναντι στην DT. Με την εξαγορά αυτή η Vodafone θα έχει μια πελατειακή βάση 5 εκατ. συνδρομητών broadband υπηρεσιών, 7,6 εκατ, συνδρομητών για υπηρεσίες TV και 32, 4 εκατ. συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανία. Έτσι, η εταιρεία θα μπορεί να προσφέρει στους Γερμανούς καταναλωτές ολοκληρωμένα πακέτα επικοινωνίας.

Η εξαγορά της Kabel είναι μία από τις εξαγορές που θα πραγματοποιήσει η Vodafone στην Ευρώπη, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, οι οποίοι τονίζουν ότι μετά από αρκετά χρόνια παγκόσμιας επέκτασης η εταιρεία θα προχωρήσει σε μια στρατηγική αναδίπλωση σε συγκεκριμένες αγορές. Στην κορυφή των αγορών αυτών βρίσκεται η Ευρώπη. Η πρόσφατη συμφωνία με την Verizon έχει άλλωστε αποφέρει στη Vodafone σημαντικά ποσά τα οποία η εταιρεία θα διαθέσει, μεταξύ άλλων, και σε εξαγορές.