9.3 C
Athens
02/03/2021
Biztech

Edge computing με την αρωγή της Schneider Electric

Μέχρι το 2024, οι επιχειρήσεις θα ξοδεύουν περισσότερα από 650 δις δολάρια ετησίως στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ωστόσο, ο ψηφιακός μετασχηματισμός δημιούργησε προκλήσεις, καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου της πληροφορικής σχεδιάζουν υψηλών προδιαγραφών IT edge computing δίκτυα.

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, κυκλοφόρησε δυο νέους ηλεκτρονικούς οδηγούς για να υποστηρίξει τον κλάδο της πληροφορικής στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και των ευκαιριών που παρουσιάζονται από το edge computing. Οι οδηγοί διατίθενται δωρεάν σε επαγγελματίες πληροφορικής και data center, παρόχους υπηρεσιών (MSPs) και μεταπωλητές προστιθέμενης αξίας (VARs).

O ηλεκτρονικός οδηγός «How to Capitalize on the Edge Computing Opportunity» αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ανεξάρτητη εταιρία ερευνών Canalys και έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους MSPs και τους VARs να εντοπίσουν νέες ροές εσόδων, υποστηρίζοντας τους πελάτες στη στρατηγική τους για το edge computing.

Ο οδηγός «Buyer’s Guide to Edge Infrastructure Management» προσδιορίζει τις σωστές ερωτήσεις που πρέπει να ζητηθούν και τα βασικά βήματα στα οποία πρέπει να προβούν οι IT και data center επαγγελματίες πριν επιλέξουν και εγκαταστήσουν μια λύση edge.

 

Οι ηλεκτρονικοί οδηγοί που είναι τώρα διαθέσιμοι τώρα στο apc.com/gr και στο se.com/gr, προσφέρουν πρόσβαση στην αποκλειστική έρευνα από την Canalys, καθοδήγηση από τους ηγέτες των τεχνολογιών πληροφορικής, καθώς και τη γνώση έπειτα από χρόνια έρευνας και ανάπτυξης λύσεων πληροφορικής και  data center της APC by Schneider Electric.

 

Η επίλυση των προκλήσεων του edge computing

Το Edge computing φέρνει τις εφαρμογές και τα δεδομένα πιο κοντά στις συσκευές και στους χρήστες τους. Καθώς το cloud computing οδήγησε στη δημιουργία mega data centers, το edge computing φέρνει διανεμημένο IT με ένα ραγδαία αυξανόμενο αριθμό micro data centers. Αυτό το νέο περιβάλλον μειώνει την καθυστέρηση και αυξάνει τη διαθεσιμότητα των δεδομένων, εξασφαλίζοντας ότι τα συστήματα πληροφορικής μπορούν να αποδώσουν τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού. Με ένα εξαιρετικά κατανεμημένο δίκτυο, οι επαγγελματίες τεχνολογιών πληροφορικής χρειάζεται να αντιμετωπίσουν νέα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων της έλλειψης προσωπικού πληροφορικής, της ασφάλειας στο φυσικό κόσμο και στον κυβερνοχώρο, της έλλειψης ολοκληρωμένων ή τυποποιημένων συστημάτων και ως εκ τούτου της ανεπαρκούς ευελιξίας.

 

«Η εμπιστοσύνη στις ψηφιακές εμπειρίες αυξάνεται συνεχώς, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούμε προσωπικά μεταξύ μας και με τις εταιρείες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Η ψηφιακή εμπειρία του πελάτη αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του κλάδου της πληροφορικής – από τους τελικούς χρήστες μέχρι τους VARs και MSPs – που πλοηγούνται σε έναν πολύπλοκο καινούργιο υβριδικό κόσμο πληροφορικής», δήλωσε ο Jamie Bourassa, VP IT channel strategy της Schneider Electric. «Αναπτύξαμε αυτούς τους οδηγούς, μαζί με εργαλεία και άλλους πόρους, για να απομακρύνουμε μέρος της πολυπλοκότητας όσον αφορά στη διαδικασία ανάπτυξης μιας μοναδικής στρατηγικής για το edge computing».

 

Νέες ροές εσόδων για το κανάλι

Ο οδηγός «How to Capitalize on the Edge Computing Opportunity» παρουσιάζει τα αποτελέσματα της πρωτογενούς έρευνας της Canalys σχετικά με τις δυνατότητες και τις προκλήσεις του edge computing.

Βασικά ευρήματα περιλαμβάνουν:

•  Οι κάθετες βιομηχανίες για λύσεις Internet of Things περιλαμβάνουν εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης (37%), παραγωγικές (33%) και βιομηχανικές (23%)

• Οι συνεργάτες του δικτύου σημειώνουν ότι κατά μέσο όρο το 75% των τελικών χρηστών αναφέρουν το χρόνο διακοπής ως επιζήμιο για την επιχείρησή τους

• Σχεδόν όλοι οι πάροχοι τεχνολογιών πληροφορικής ανέφεραν την απομακρυσμένη διαχείριση, τη φυσική ασφάλεια και την τυποποιημένη ανάπτυξη ως σημαντικές ή πολύ σημαντικές

 

Εκτός από τη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι συνεργάτες των δικτύων μπορούν να αποκτήσουν τεχνογνωσία στον τομέα του edge computing, ο συγκεκριμένος οδηγός παρέχει ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης για την επιτυχή αναγνώριση και υλοποίηση της φυσικής υποδομής, ώστε να καταστεί δυνατή η υλοποίηση projects για το edge computing, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

• Προσδιορισμός λύσεων που συμπληρώνουν τα υπάρχοντα χαρτοφυλάκια

• Κατανόηση των απαιτούμενων δυνατοτήτων και προσέγγιση πωλήσεων

• Εργαλεία πρόσβασης που επιτρέπουν τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διαχείριση του edge

• Χάραξη ενός ευρύ οικοσυστήματος συνεργατών για την αντιμετώπιση αναδυόμενων ευκαιριών σε βιομηχανικό περιβάλλον

 

Αξιολόγηση της διαχείρισης της υποδομής του edge

Η διανεμημένη φύση του edge computing σημαίνει ότι οι εγκαταστάσεις συχνά δεν διαθέτουν ΙΤ υποστήριξη και είναι πιο ευάλωτες στους φυσικούς κινδύνους και στον κυβερνοχώρο. Ο οδηγός «Buyer’s Guide to Edge Infrastructure Management» περιγράφει την αξία της διαχείρισης του edge και τα σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνουν οι επαγγελματίες του κλάδου της πληροφορικής και των data centers προτού αγοράσουν και αναπτύξουν μια λύση. Λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις και αξιολογώντας τις προσεγγίσεις με ρεαλιστικό και μεθοδικό τρόπο, οι decision makers μπορούν να εντοπίσουν αποτελεσματικότερα λύσεις, εξασφαλίζοντας καλύτερα αποτελέσματα. Ο ηλεκτρονικός οδηγός περιλαμβάνει ενότητες και εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις μικρές, τις μικρομεσαίες και τις μεγάλες επιχειρήσεις να:

• Αυτοαξιολογηθούν εάν υπάρχει ανάγκη για μια λύση διαχείρισης edge

• Καθορίσουν τις επιχειρηματικές απαιτήσεις για τη λύση

• Συγκεντρώσουν τη σωστή ομάδα εμπειρογνωμόνων με τα κατάλληλα προσόντα

• Δημιουργήσουν ένα επιχειρηματικό case και σχέδιο δράσης

Σχετικά άρθρα

HP: Χτίζοντας μία καλύτερη επιχείρηση, μαζί

Kitriniaris

Τρία εκατομμύρια Windows 8/RT tablets πωλήθηκαν το Q1

Kitriniaris

Oracle Cloudworld: όλες οι εφαρμογές διαθέσιμες στο cloud

dmallas

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα