19.4 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Δυνατή η ελληνική παρουσία στην MWC

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Mobile World Congress φιλοξενεί επίσημο ελληνικό περίπτερο όπου βρίσκονται περισσότερες από 30 εταιρείες, φορείς και οργανισμοί, ενώ φέτος ήλθαν και αρκετά startups, γεγονός που καθιστά την ελληνική παρουσία στη μεγαλύτερη εκδήλωση για το χώρο της κινητής τηλεφωνίας, εντονότερη από κάθε άλλη φορά. Παρουσία -και μάλιστα έντονη- έχουν και μεμονωμένες ελληνικές εταιρείες σε άλλα halls της Fira Gran Via, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι φέτος υπήρχε ελληνική εκπροσώπηση και σε κυβερνητικό επίπεδο.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, στο Mobile World Congress βρέθηκε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος και έκανε τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου. Ο κ. Παπαδόπουλος, μαζί με την Ιωάννα Σαμπράκου, εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαου Δασκαλάκη, συναντήθηκαν με τον γενικό διευθυντή του GSM Association Europe, Μάρτιν Γουϊάτχεντ, με τον οποίο συζήτησαν για θέματα σχετικά με τη διαμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου της ευρωπαϊκής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, στο τραπέζι έπεσε το ενδεχόμενο οργάνωσης ενός διεθνούς συνεδρίου με θέμα τις εφαρμογές για φορητές συσκευές (apps), εξέλιξη που θα δώσει τη δυνατότητα στις ελληνικές εταιρείες να παρουσιάσουν καλύτερα τις λύσεις τους.

Όσον αφορά τα του ελληνικού περιπτέρου, φέτος βρισκόταν σε κεντρικότερο σημείο στο hall όπου δίνεται έμφαση για τα apps, κάτι που όπως σημείωσε ο Βαγγέλης Αντωνιάδης, διευθύνων σύμβουλος της Cytech και αρχηγός της ελληνικής αποστολής, η οποία  οργανώθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), έδωσε την ευκαιρία στους Έλληνες εκθέτες να έχουν πολύ περισσότερες επαφές με δυνητικούς πελάτες. Ωστόσο το θέμα της δυσπιστίας των ξένων προς τις ελληνικές επιχειρήσεις τεχνολογίας παραμένει και ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε πως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας προκειμένου να πείσουμε σε διεθνές επίπεδο ότι οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να τα καταφέρουν.

Στο MWC 2014 βρέθηκαν αυτόνομα, όπως προείπαμε, αρκετές ελληνικές εταιρείες, οι οποίες μετράνε αρκετά χρόνια παρουσίας στη Βαρκελώνη. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Intracom Telecom, η οποία παρουσιάζει μεταξύ άλλων τις λύσεις της στον τομέα των small cells, ενώ η Adaptit επέδειξε λύσεις στο χώρο των σταθμών βάσης σε συνεργασία με την κινεζική Helios Telecom.

Δυναμική παρουσία με μεγάλα περίπτερα είχαν εταιρείες που κινούνται στο χώρο των apps και των εταιρικών εφαρμογών, όπως η Globo, η InternetQ και η Upstream. Πρόκειται για εταιρείες οι οποίες έχουν δείξει εξωστρεφή δραστηριότητα εδώ και αρκετά χρόνια, με παρουσία σε δεκάδες χώρες. Συνεπώς το MWC αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής τους στο χώρο του μάρκετινγκ. Νέα προσθήκη αποτελεί η παρουσία της Digibooks4all, θυγατρική της Q&R, με μία πλατφόρμα για διανομή ebooks, ενώ η Zelitron, θυγατρική της Vodafone Ελλάδος, διαθέτει λύσεις για επικοινωνία μεταξύ συσκευών (Μ2Μ) και φιλοξενείται στο Vodafone Connected Planet.

Δημήτρης Μαλλάς

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη. 
 

Σχετικά άρθρα

Intel και IoT εναντίον του Πάρκινσον

Kitriniaris

Η Microsoft ανακοίνωσε νέες προσθήκες στη σειρά Microsoft Surface

Στην cosmoONE το τμήμα προμηθειών του Διεθνούς Αεροδρομίου της Σόφιας

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα