4.4 C
Athens
17/01/2021
Biztech

Draytek Vigor AP 920RPD: Υψηλή απόδοση ασύρματων δικτύων

Το DrayTek VigorAP 920RPD είναι ένα εξωτερικό access point που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ασύρματες συνδέσεις υψηλής απόδοσης σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Μεταξύ άλλων υποστηρίζει συνδέσεις Point to Point, Point to Multi-Point, διαθέτει βιομηχανικής ποιότητας κατασκευή, πιστοποίηση IP67 για να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, άνεμο, βροχή και χιόνι. Επιπροσθέτως, η συμμόρφωσή του με το πρότυπο 802.11ac Wave 2 εξασφαλίζει γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση ακόμα και σε καταστάσεις πολύ υψηλής πυκνότητας.

 


 

Συνήθως, τα προβλήματα ταχύτητας των ασύρματων δικτύων παρουσιάζονται σε εξωτερικούς χώρους και ειδικά όταν πρόκειται για δίκτυα υψηλής πυκνότητας. Αυτό οφείλεται στο ότι τα περισσότερα routers εκπέμπουν στη μπάντα των 2,4GHz, μια συχνότητα η οποία παρουσιάζει μεγάλο «συνωστισμό». Όμως, η μπάντα των 5GHz δεν παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα, αφού στη συγκεκριμένη συχνότητα, υπάρχει λιγότερη κίνηση με αποτέλεσμα οι συνδέσεις να είναι ταχύτερες.

 

Τα εξωτερικά access points είναι μια αγορά με μεγάλη δυναμική, καθώς όλο και περισσότεροι δημόσιοι χώροι προσφέρουν ασύρματη πρόσβαση στο Internet σε πελάτες και επισκέπτες. Είτε πρόκειται για ένα εστιατόριο, είτε για κάτι μεγαλύτερο και πιο εκτεταμένο, όπως ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα ή εμπορικό κέντρο, η αξιοπιστία, η ταχύτητα και η ασφάλεια είναι το τρίπτυχο που πρέπει να έχουν τα εξωτερικά access points.

Το DrayTek VigorAP 920RPD είναι ιδανικό για να καλύψει από μικρά έως πολύπλοκα και πολυσύχναστα δίκτυα χάρη στην υποστήριξη της τεχνολογίας Multi-User MIMO (MU-MIMO). Είναι dual band επιτρέποντας 128 clients σε κάθε συχνότητα, ανεβάζοντας τους συνολικούς συνδεδεμένους clients στους 256. Ενσωματώνει την πιο πρόσφατη τεχνολογία 802.11ac Wave 2 στη συχνότητα 5GHz και την 802.11n στην 2,4GHz παρέχοντας ρυθμό δεδομένων μέχρι 867Mbps (στα 5GHz).

Υποστηρίζει λειτουργίες AP Universal Repeater, AP Bridge WDS, AP Bridge Point-to-Point, AP Bridge Point-to-Multipoint καθώς και Station Infrastructure. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αντέχει σε «κακουχίες» και πολύ δύσκολες εξωτερικές συνθήκες, όπως βροχή, άνεμο και χιόνι σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες από -40 έως +70 βαθμούς Κελσίου. Η πιστοποίηση IP67 του εξασφαλίζει αντοχή σε σκόνη και νερό.

 

Χαρακτηριστικά

Το Draytek Vigor AP 920RPD έρχεται να απαντήσει στις αυξημένες ανάγκες εξοικονόμησης ενέργειας και είναι συμβατό με το πρότυπο IEEE802.3az μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας όταν η δραστηριότητα των δεδομένων είναι χαμηλή. Επιπλέον, όχι μόνο υποστηρίζει τροφοδοσία μέσω Power over Ethernet για ακόμα πιο ευέλικτη εγκατάσταση, αλλά διαθέτει και PoE-Out μέγιστης ισχύος 30 Watt. Έτσι, έχει τη δυνατότητα να ρευματοδοτεί μια άλλη κοντινή δικτυακή συσκευή PoE, όπως για παράδειγμα μια IP κάμερα.

 

Το Draytek Vigor AP 920RPD διαθέτει 4 SSIDs με ξεχωριστό VLAN το καθένα, Access Control και πολιτικές bandwidth limit, ενώ οι λειτουργίες AirTime Fairness και Band Steering εξασφαλίζουν τη βέλτιστη εμπειρία Wi-Fi του χρήστη. Το VigorAP 920RPD προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες λειτουργίας, όπως ως access point και universal repeater, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως wireless bridge ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα ενσύρματα δίκτυα για τη διασύνδεσή τους.

Εκτός από τις δύο εξωτερικές κεραίες, το VigorAP 920RPD  διαθέτει εσωτερική κατευθυντική κεραία 5GHz για εφαρμογές Point-to-Point απόστασης έως 3 χιλιομέτρων, προσφέροντας υψηλής ταχύτητας και ποιότητας δίκτυο σε μεγάλες αποστάσεις.

 

Σύστημα διαχείρισης VigorACS 2 & AP

Το Vigor AP 920RPD, αλλά και όλη η σειρά 920R είναι έτοιμη για μαζική εγκατάσταση. Μπορεί να διαχειρίζεται και να παρακολουθείται μέσω του VigorACS 2 ή των Vigor routers που διαθέτουν λειτουργία κεντρικής διαχείρισης AP. Μέσω αυτών των κεντρικών πλατφορμών διαχείρισης, ο administrator μπορεί να πραγματοποιεί απομακρυσμένη παρακολούθηση, στατιστικά συνδέσεων, αλλά και αναβάθμιση του firmware.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Συχνότητα: 2,4 & 5GHz (801.11ac)

PoE: Ναι

LAN θύρες: 2 x GbE

Λειτουργίες: Access Point Universal Repeater AP Bridge WDS AP Bridge Point-to-Point (2.4 GHz only) AP Bridge Point-to-Multipoint (2,4GHz) Station Infrastructure (2,4GHz)

Multiple Subnet: 4 (2,4GHz) & 4 (5GHz)

MIMO: 2 x 2

Κεραίες: 2 x εξωτερικές κατευθυντικές & εσωτερική κατευθυντική

Ασφάλεια: WEP, WEP-802.1x, WPA-PSK, WPA-802.1x, WPA2-PSK, WPA2-802.1x Hidden SSID Client Isolation Access Control

 

Κατασκευαστής: Draytek

Διάθεση: Lexis Πληροφορική, 210-6777007

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 475 + ΦΠΑ

Σχετικά άρθρα

Data Communication: Πιστοποίηση για το “ελληνικό” MS Dynamics NAV 2013 R2

Kitriniaris

Το κοινωνικό έργο της Konica Minolta

Storage και ασφάλεια με την υπογραφή της EMC

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα