Draytek Vigor 2926ac: Internet που δεν πεφτει ποτε

Ένα router υψηλών προδιαγραφών που είναι αρκετά φιλικό προς το χρήστη ώστε να ταιριάζει σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά αρκετά ισχυρό ώστε να παρέχει συνεχή πρόσβαση στο Internet αλλά και να διαχειρίζεται μεγάλης κλίμακας δίκτυα σε πολλαπλές τοποθεσίες.

 


 

Το Vigor2926ac της DrayTek είναι ένα Wi-Fi router που απευθύνεται για εταιρική χρήση, το οποίο είναι εξοπλισμένο σαν αστακός με πολλές προηγμένες λειτουργίες. Το κλειδί μεταξύ αυτών των δυνατοτήτων είναι η συνεχής διατήρηση της πρόσβασης στο Internet με διπλές θύρες Gigabit WAN, καθώς και δυνατότητα χειρισμού mobile συνδέσεων μέσω USB (Mi-Fi routers).

Πρόκειται για μια συσκευή που απευθύνεται κυρίως σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή επιλογή για εταιρείες που έχουν στόχο την ανάπτυξη, αφού το Vigor2926ac θα τους καλύψει και με το παραπάνω.

Τα routers της συγκεκριμένης σειράς υποστηρίζουν high availability που επιτρέπει σε έναν ή περισσότερους routers της σειράς Vigor2926 να προστεθούν στο δίκτυο και να λειτουργούν σε stand by mode. Το μοντέλο ac υποστηρίζει το νέο πρωτόκολλο 4×4 MU-MIMO 802.11ac Wave 2 Wi-Fi για ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης και αποσυμφόρηση δικτύου, λειτουργώντας στα 5GHz. Είναι σε θέση να προσφέρει ταχύτητες έως και 1.733Mbps, διαθέτει δύο θύρες WAN, δύο USB 2.0, καθώς και τέσσερις θύρες Gigabit LAN. Το διπλό USB 2.0 έχει πολλαπλές χρήσεις και επιτρέπει τη σύνδεση τόσο εξωτερικών αποθηκευτικών μέσων, όσο και mobile modems (και μάλιστα δύο ταυτόχρονα). Επιπλέον, το router μπορεί να τοποθετηθεί σε rack στο server room, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί ακόμη και για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας άλλων συσκευών, μέσω ενός προαιρετικού αισθητήρα USB.

 

Μηδενικό downtime

Οι περισσότερες σύγχρονες επιχειρήσεις επιθυμούν συνεχή πρόσβαση στο Internet και οποιοδήποτε downtime μπορεί να σημάνει οικονομικό κόστος. Η σειρά Vigor2926 προσπαθεί να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο θέμα μέσω πολλαπλών ταυτόχρονων συνδέσεων. Έτσι, οι διπλές θύρες Gigabit WAN μπορούν να συνδυάσουν δύο σταθερές συνδέσεις σε μία, με ενσωματωμένη αντιστάθμιση φορτίου ή ανακατεύθυνση. Ως πρόσθετη δυνατότητα ασφαλείας, το Vigor2926ac μπορεί επίσης να χειριστεί δύο mobile μόντεμ μέσω USB σε περίπτωση που η κύρια διαδικτυακή γραμμή (ή γραμμές) πέσει.

Το Vigor2926ac διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται μια μικρή επιχείρηση από άποψη συνδέσεων και χαρακτηριστικών, ίσως όμως να είναι ακόμη πιο κατάλληλο για μεγαλύτερες εταιρείες με πολλές δικτυακές συσκευές. Ωστόσο, με τέσσερις θύρες LAN, προορίζεται πρωτίστως να αποτελεί τον κεντρικό κόμβο μεταξύ των άλλων συσκευών, αντί να συνδέεται απευθείας με τους υπολογιστές των χρηστών. Έχει σχεδιαστεί για να τοποθετείται στο κέντρο ενός επιχειρηματικού δικτύου που αποτελείται από switches, ασύρματα access points και ίσως ακόμη και με άλλα routers.

 

Κόμβος απομακρυσμένης διαχείρισης

Για κάνει τη ζωή του ΙΤ προσωπικού ακόμα πιο εύκολη, το Vigor2926 μπορεί να παρακολουθεί εξ αποστάσεως και να διαχειρίζεται το δίκτυο μέσα από μια ενσωματωμένη κονσόλα προσβάσιμη μέσω browser. Το Vigor2926ac μπορεί να διαχειριστεί με ευκολία, μια αναπτυσσόμενη ή αρκετά μεγάλη επιχείρηση με τη δυνατότητα διαχείρισης έως 20 ασύρματων access points DrayTek (VirorAPs) και έως 10 Vigor Switches.

Το Vigor2926ac περιλαμβάνει επίσης το Smart Monitor – έναν δωρεάν αναλυτή κυκλοφορίας δικτύου ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Επιπλέον, καθώς πολλές εταιρείες αξιοποιούν εργαζομένους εκτός τειχών επιχείρησης, το Vigor2926ac τους βοηθά να είναι συνδεδεμένοι, αλλά ασφαλείς, με ένα ενσωματωμένο firewall που μπορεί να φιλτράρει περιεχόμενο ιστού, να περιορίσει την πρόσβαση σε συγκεκριμένους τύπους κίνησης (όπως το P2P) και να εμποδίσει πολλούς άλλους κινδύνους. Ακόμα είναι σε θέση να διαιρέσει το δίκτυο υποστηρίζοντας έως και 8 υποδίκτυα LAN, τα οποία μπορούν να αντιστοιχιστούν σε άλλα 16 εικονικά δίκτυα LAN. Το Vigor2926ac μπορεί να χειρίζεται και τις ανάγκες των απομακρυσμένων εργαζομένων μέσω VPN, με έως και 50 VPN tunnels.

 

Συμπεράσματα

Αν και το Vigor2926ac κάνει ακριβώς ό,τι υπόσχεται είναι σημαντικό να σιγουρευτεί κανείς ότι χρειάζεται όλα τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που προσφέρει. Αν και γενικά είναι εύκολο στη χρήση, διαθέτει πολλές σε βάθος ρυθμίσεις και επιλογές, απαιτώντας καλή γνώση δικτύωσης.

Εν κατακλείδι, το Vigor2926ac είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια μικρή έως μεσαία επιχείρηση που θέλει μια έξυπνη, ευέλικτη αναβάθμιση στο δίκτυό της με τη σιγουριά ότι δεν θα χάσει ποτέ την πρόσβαση στο Internet (αρκεί φυσικά να αξιοποιήσει όλα τα χαρακτηριστικά που προσφέρει).

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

Θύρες WAN: 2

Ασύρματο δίκτυο: 802.11ac Wave 2

VPN: 50

NAT Sessions: 50.000 (max)

Θύρες LAN: 4 x GbE

Θύρες USB: 2 x USB 2.0

Φίλτρο περιεχομένου Web: Ναι

Διαχείριση AP: έως 20

Υποστήριξη ACS 2: Ναι

3G/4G/LTE WAN μέσω USB modem: 2

 

 

Κατασκευαστής: DrayTek

Διάθεση: Lexis Πληροφορική, 210-6777007

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 359