Δωρεαν Office για iOS, ερχεται και η Android version

Ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική της να φέρει το Office κυριολεκτικά παντού έκανε η Microsoft, αφού η εταιρεία κυκλοφόρησε τη νέα έκδοση της δημοφιλούς σουίτας για iPhone/iPad δωρεάν ενώ παράλληλα κυκλοφόρησε και μια preview έκδοση του Office για συσκευές Android, με την τελική να αναμένεται στις αρχές του 2015.

“Σήμερα κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα για να φέρουμε το Office σε όλους, σε κάθε συσκευή. Το όραμά μας για το Office είναι να βρεθεί παντού, σε κάθε συσκευή, και τα 40 εκατομμύρια downloads για iPad από τον περασμένο Μάρτιο, αποδεικνύουν ότι οι καταναλωτές θέλουν το Office για να είναι πιο παραγωγικοί”, έγραψε ο John Case – Corporate Vice President, Microsoft Office, σε ανάρτησή του στο επίσημο blog της Microsoft.

To πλέον σημαντικό στοιχείο στις ανακοινώσεις της Microsoft είναι το γεγονός ότι οι νέες εφαρμογές του Office για iPhone καθώς και οι ενημερωμένες εκδόσεις για το iPad, θα φέρουν το Word, το Excel και το PowerPoint στις iOS συσκευές εντελώς δωρεάν χωρίς την ανάγκη συνδρομής στο Office 365, όπως απαιτείτο μέχρι σήμερα, κάτι που θα ισχύσει και για την αντίστοιχη εφαρμογή για Android όταν αυτή γίνει διαθέσιμη. Έτσι, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν και να επεξεργάζονται αρχεία κειμένου, λογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.

Ωστόσο οι χρήστες που είναι ήδη συνδρομητές στο Office 365 θα έχουν στη διάθεσή τους “την πλήρη εμπειρία της σουίτας με αυξημένες δυνατότητες επεξεργασίας και συνεργασίας, απεριόριστo αποθηκευτικό χώρο στο OneDrive, πρόσβαση στο Dropbox και μια σειρά από άλλα οφέλη”, τόνισε ο John Case.

Ήδη το Office χρησιμοποιείται από περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες και η απόφαση της Microsoft να το διαθέσει δωρεάν για το 99% των χρηστών mobile συσκευών αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της εταιρείας να καταστούν τα προϊόντα της σημείο αναφοράς και στην mobile εποχή, στην οποία το κυρίαρχο μοντέλο θέλει τις εφαρμογές να διατίθενται δωρεάν όσον αφορά τις βασικές λειτουργίες τους και οι χρήστες να βάζουν το χέρι στην τσέπη μόνο αν αναζητούν πιο premium χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση φάινεται πως η Microsoft υπό την καθοδήγηση του Satya Nadella είναι μια νέα Microsoft που δείχνει να έχει μια ξεκάθαρη στρατηγική για το μέλλον. 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.