Δωρεαν δορυφορικο Internet στην Αλβανια

(Δελτίο Τύπου) – Η  Eutelsat Communications ανακοίνωσε πως η υπηρεσία της δορυφορικού ευρυζωνικού Internet επιλέχθηκε από την Κυβέρνηση της Αλβανίας, μέσω της Αλβανικής Υπηρεσίας Ταχυδρομείων, για να συνδέσει με το διαδίκτυο 850 ταχυδρομεία, σχολεία και τοπικά κυβερνητικά γραφεία σε μη αστικές περιοχές. Το έργο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της “Digital Age of Communications Agenda” που έχει εκπονήσει η Κυβέρνηση της Αλβανίας, με σκοπό να αυξήσει τη δωρεάν δημόσια πρόσβαση στο Internet για τους Αλβανούς πολίτες.

Η Skylogic, θυγατρική της Eutelsat, μαζί με το μακροχρόνιο συνεργάτη της στην Αλβανία, την Tring Communications, θα εξοπλίσει σχολεία και ταχυδρομεία με την υπηρεσία δορυφορικού ευρυζωνικού Internet Tooway, που προσφέρεται μέσω του δορυφόρου KA-SAT. Η εγκατάσταση των πρώτων από τα συνολικά 1.000 σημεία πρόσβασης έχει ήδη ξεκινήσει, με χρήση της δορυφορικής υπηρεσίας που προσφέρει ταχύτητες 8 Mbps και παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες και εκπαιδευτικό υλικό στο Internet, καθώς και σε διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως το video streaming. Τα σχολεία και τα ταχυδρομεία που θα επωφεληθούν από το Tooway, βρίσκονται σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας, συμπεριλαμβανομένων απομακρυσμένων και δύσκολα προσβάσιμων περιοχών, οι οποίες μπορούν να εξυπηρετηθούν εύκολα και άμεσα από μια δορυφορική υπηρεσία.

H Tring Communications αποτελεί το νεότερο brand της Albanian Satellite Communications (ASC), μιας ιδιωτικής εταιρίας που εδρεύει στα Τίρανα και διαθέτει εγκαταστάσεις σε όλη την Αλβανία.