Δωρεαν διαθεση της πλατφορμας ViPR απο την EMC

Τη δυνατότητα σε όλους να γνωρίσουν το software defined storage δοκιμάζοντας την πλατφόρμα ViPR εντελώς δωρεάν, προσφέρει η EMC. Το ViPR είναι ένα software only προϊόν το οποίο μετατρέπει την υπάρχουσα υποδομή storage, σε μια απλή, ανοικτή και επεκτάσιμη πλατφόρμα. Παρέχει πλήρως αυτοματοποιημένες υπηρεσίες storage βοηθώντας παράλληλα τους χρήστες να κατανοήσουν τη δυναμική του software defined data center.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας το ViPR, οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται και την υπάρχουσα υποδομή storage (μέσω του ViPR Controller), και τα data που βρίσκονται αποθηκευμένα σε αυτή (μέσω των ViPR Data Services). Το γεγονός αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να αυτοματοποιήσουν κάποιες από τις διαδικασίες που ακολουθούν σήμερα και παράλληλα να υλοποιήσουν μια σύγχρονη αρχιτεκτονική storage, η οποία θα είναι έτοιμη να καλύψει τις απαιτήσεις μελλοντικών εφαρμογών. Η λύση ViPR υποστηρίζει την πλατφόρμα unified storage, EMC VNX, τις υποδομές EMC VMAX, EMC VPLEX, EMC Isilon, EMC RecoverPoint καθώς και third-party arrays, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της NetApp.

Η EMC δίνει την ευκαιρία σε όλους να αποκτήσουν την νέα της λύση χωρίς χρέωση, και να τη χρησιμοποιήσουν για μη εμπορικούς σκοπούς, σε περιβάλλον Test & DEV, για single node, χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα υποστήριξης μέσω της κοινότητας EMC ViPR Community καθώς και πρόσβαση σε οδηγούς χρήσης, έγγραφα και training sessions.

Το ViPR είναι διαθέσιμο μέσω του επίσημου site της EMC.