9.6 C
Athens
11/04/2021
Biztech

DocuSign eSignature: Η Νο1 πλατφόρμα συμβάσεων και ψηφιακών υπογραφών στον κόσμο

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, αλλά και απαιτήσεις, της σύγχρονης εποχής όπου τα πάντα πλέον γίνονται ψηφιακά, είναι οι ψηφιακές υπογραφές. Πρόκειται για μία πραγματικά μοναδική πρόκληση αφού συγκεντρώνει μία σειρά από τεχνικές δυσκολίες οι οποίες θα πρέπει να υπακούσουν και σε μία σειρά από νομικούς περιορισμούς και διαδικασίες.

Όλα αυτά όμως λύθηκαν! Λύθηκαν χάρη σε εταιρείες όπως η DocuSign, η οποία έλυσε όποια τεχνική πρόκληση υπήρχε ικανοποιώντας θέματα συμμόρφωσης και νομικού πλαισίου. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι πλέον μπορείτε να υπογράφετε ψηφιακά, από την άνεση του σπιτιού, του γραφείου, του υπολογιστή ή του κινητού σας, ό,τι απαιτείται, με απόλυτη ασφάλεια, με πλήρη ιστορικό αλλά και με νομική ισχύ.

Η λύση eSignature της DocuSign είναι η Νο1 πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπογραφών στον κόσμο, που εμπιστεύονται εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες σε 189 χώρες.

Παρέχονται δε και τα τρία επίπεδα ηλεκτρονικών υπογραφών, όπως ορίζονται από το νομικό πλαίσιο e-IDAS:

1. Standard: Δεν απαιτεί επίσημη διαδικασία πιστοποίησης του υπογράφοντος
2. Advanced: Απαιτεί διαδικασία πιστοποίησης από την εταιρεία του αποστολέα
3. Qualified ESignature (QES): Καλύπτει συμβάσεις μεγαλύτερης κρισιμότητας για τις οποίες απαιτείται ισχυρή ταυτοποίηση και εγκεκριμένο ψηφιακό πιστοποιητικό, που παρέχει η DοcuSign.

Τι απομένει λοιπόν; Το να μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά από οποιαδήποτε εφαρμογή και αν χρησιμοποιείτε!

Από το καθημερινό σας Word και το αγαπημένο σας Outlook, μέχρι τις εφαρμογές της Google αλλά και της Apple, από υποδομές Oracle και SAP, αλλά και καθαρά online (SaaS) business software όπως το SalesForce, ο SharePoint Server κ.ο.κ.

Αυτό ακριβώς λοιπόν έκανε η DocuSign!

Η δουλειά που κάνουν η Microsoft και η DocuSign, βοηθά τους κοινούς μας πελάτες να είναι πιο παραγωγικοί και να συνεργάζονται πιο εύκολα από οπουδήποτε. Οργανισμοί κάθε μεγέθους βλέπουν τα πλεονεκτήματα αυτής της συνεργασίας, από την Trek Bikes μέχρι την Orbitz, ακόμα και τους Παραολυμπιακούς ΑγώνεςSatya Nadella, CEO, Microsoft

Ανοικτό μυαλό, ανοικτή πλατφόρμα

Αντί να προσπαθήσει να “εγκλωβίσει” τους χρήστες της μέσα σε μία proprietary πλατφόρμα όπως συχνά συμβαίνει στον χώρο της τεχνολογίας (και ειδικότερα στο παρελθόν), η DocuSign αποφάσισε να μιλήσει στη γλώσσα τους. Η ευκολία χρήσης και υλοποίησης της e-Signature της DocuSign βρίσκεται λοιπόν στην πρώτη γραμμή, οπότε δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στη δημιουργία ενός ανοικτού API το οποίο επιτρέπει σε τρίτους να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της πλατφόρμας και να υλοποιήσουν λύσεις ψηφιακής υπογραφής απευθείας από τα προϊόντα τους.

Τζοάννα Τσάκωνα
Cloud Sales & Channel Developmen Manager,
Info Quest Technologies

Έτσι μπορεί εύκολα να υλοποιηθεί διασύνδεση με τα εσωτερικά συστήματά σας, ώστε οι χρήστες που αποστέλλουν συμβάσεις να μην χρειάζεται να μάθουν μια καινούργια πλατφόρμα. Η DocuSign, ανάλογα με το τί χρειάζεται ο κύκλος ζωής ενός agreement, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω API. Από τα πιο απλά μέχρι τα πιο πολύπλοκα σενάρια, και είτε απαιτείται cloud, on-premise ή hybrid υποδομή, η DocuSign σάς καλύπτει πλήρως για ένα δικό σας custom end-to-end workflow.

Το integration όμως του DocuSign με τρίτες εφαρμογές δεν σταματάει στο επίπεδο του agreement sending & signing, αλλά επεκτείνεται και στα δεδομένα που εισέρχονται ή εξέρχονται από αυτό. Η επικοινωνία με συστήματα ERP/CRM είναι απρόσκοπτη και αμφίδρομη. Για παράδειγμα μια σύμβαση μπορεί να φεύγει από ένα εσωτερικό σύστημα προς ένα προκαθορισμένο workflow παραληπτών, με προσυμπληρωμένα πεδία που έχουν αντληθεί από το ERP/CRM. Αλλά και οι πελάτες μπορούν να συμπληρώνουν και να υπογράφουν τις συμβάσεις μέσω cloud και όλη η πληροφορία να αποθηκεύεται μαζί με το τελικό έγγραφο στο ERP/CRM.

Η δε επιτυχία αυτής της προσέγγισης φαίνεται και μόνο από το γεγονός ότι πάνω από το 70% των συναλλαγών με DocuSign παγκοσμίως αφορά API integrations.

Τα πιο σημαντικά integrations της DocuSign είναι αυτά με τους εξής συνεργάτες:

 • Microsoft
 • Google
 • Apple
 • Oracle
 • SAP
 • SalesForce
 • WorkDay
 • Smart Communications

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη Microsoft, έχει δοθεί ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα αφού η εταιρεία διαθέτει έντονη παρουσία στα end points (τόσο σε επίπεδο λειτουργικού, όσο και σε επίπεδο εφαρμογών) και ειδικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον. Έτσι, μπορείτε να στείλετε έγγραφα προς υπογραφή ή να υπογράψετε ψηφιακά τα δικά σας, απευθείας μέσα από:

 • Το Microsoft Word
 • Το Microsoft Outlook
 • Τον SharePoint Server
 • Τον SharePoint Online
 • Τα Microsoft Windows
 • Το Microsoft Flow
 • To Dynamics 365

Ήδη και στην Ελλάδα πολλές επιχειρήσεις και οργανισμοί στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού τους έχουν υλοποιήσει λύσεις DocuSign eSignature, με εξαιρετικά, άμεσα αποτελέσματα, ενώ πλέον, οι κάτοχοι εγκεκριμένων ψηφιακών πιστοποιητικών της ADACOM μπορούν να χρησιμοποιούν στο περιβάλλον της DocuSign της εγκεκριμένης ψηφιακής τους υπογραφής.

Οι ευκολίες και οι δυνατότητες που ανοίγουν τα integrations της DocuSign είναι αμέτρητες. Σκεφτείτε την άνεση, την ευκολία, την ταχύτητα, την ασφάλεια αλλά και την ευκολία στη διαχείριση που έχετε.

Σκεφτείτε πόσο αυξάνεται η παραγωγικότητά σας, πόσο μειώνεται ο χαμένος σας χρόνος αλλά και πόσο μειώνεται το καθημερινό σας άγχος. Σκεφτείτε τέλος, το πόσο ευχάριστα θα εκπλήξετε και θα εντυπωσιάσετε τους πελάτες σας!

Αυτό είναι το μέλλον των υπογραφών, και βρίσκεται ήδη εδώ!

Μάθετε περισσότερα στο www.infoquest.gr/el/docusign,
ή επικοινωνήστε με το τμήμα πωλήσεων της Info Quest Technologies στο
sales@info.quest.gr

Σχετικά άρθρα

Προηγμένη διαχείριση εγγράφων με υπογραφή Kyocera

Giorgos Athanassiadis

Τα νέα laptops της Asus στο Public

Giorgos Athanassiadis

Ευκαιρίες ανάπτυξης εν μέσω πανδημίας για το κανάλι

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα