9.4 C
Athens
08/03/2021
Biztech

Devolo Magic 2 Multiroom Kit: Δίκτυο παντού

Δοκιμάζουμε το νέο πρότυπο οικιακής δικτύωσης Magic 2 της Devolo. Η νέα σειρά προσφέρει υψηλότερες ταχύτητες, μεγαλύτερος εύρος και μεγαλύτερη σταθερότητα, συνδυάζοντας το υψηλής απόδοσης δίκτυο Μesh WiFi με την νεότερη τεχνολογία Powerline.

 


 

Η Devolo εδώ αρκετά χρόνια παρέχει μια πρωτοποριακή προσέγγιση για τη μεταφορά της σύνδεσης Internet σε όποιο σημείο επιθυμεί ο χρήστης εκμεταλλευόμενη το ηλεκτρικό δίκτυο των σπιτιών, ξεπερνώντας την ανάγκη για ύπαρξη δομημένης καλωδίωσης.

Όμως, το να περιορίσουμε τις λύσεις της εταιρείας μόνο στο κομμάτι της υποκατάστασης της δομημένης καλωδίωσης είναι λάθος. Μπορεί να ξεκίνησε από εκεί, αλλά πλέον παρέχει μια σειρά από λύσεις Powerline, οι οποίες αναλαμβάνουν να στείλουν το δίκτυο (πρόσβαση στο internet ή και τοπικό) στα πιο απόμακρα σημεία ενός χώρου, αλλά και να στηρίξουν την υποδομή ενός smart home. Ο τρόπος αντιμετώπισης θεμάτων όπως το τριφασικό ρεύμα, αλλά και η γενικότερη αξιοπιστία των λύσεων, έχουν ξεφύγει από τα όρια του παραδοσιακού καναλιού και έχουν μπει και στο κομμάτι των καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών.

 

Ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα της εταιρείας, όσον αφορά τη μεταφορά του δικτύου είναι και τα ασύρματα Powerline, τα οποία εδώ και χρόνια εξελίσσει η εταιρεία. Η πιο νέα προσθήκη στο portfolio της εταιρείας είναι η σειρά Magic 2, η οποία «παντρεύει» τις λύσεις Powerline με το Mesh WiFi. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δίκτυο να μεταδίδεται παντού μέσα στον χώρο χωρίς διακοπές όταν αλλάζει η βάση σύνδεσης, ενώ σε κάθε περίπτωση η κάθε συσκευή θα είναι συνδεδεμένη στο πιο γρήγορο hub.

Το κουτί του «Multi room kit» περιλαμβάνει τον βασικό adapter, ο οποίος συνδέεται στο router, ενώ είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να μη χάνεται η πρίζα που συνδέεται. Οι άλλοι δύο adapters έχουν σχεδόν την ίδια εξωτερική εμφάνιση, απλά έχουν μεγαλύτερο μέγεθος, κάτι που οφείλεται σίγουρα και στο γεγονός ότι διαθέτουν δύο θύρες Ethernet, αλλά και δυο κουμπιά που αφορούν τη μεταξύ τους σύνδεση αλλά και το ασύρματο δίκτυο. Ο σχεδιασμός των adapters παραμένει σχετικά ο ίδιος εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς η εταιρεία έχει καταλήξει σε μια απλή και λειτουργική φόρμα που στην ουσία μοιάζει με μια επέκταση της πρίζας.

 

Αν και η Devolo διαθέτει τη δική της εφαρμογή για την εγκατάσταση και ρύθμιση των συσκευών, δεν είναι καθόλου απαραίτητη η χρήση της. Η διαδικασία ξεκινά με τη σύνδεση της κύριας συσκευής στο router και στη συνέχεια συνδέουμε και τους επιπλέον adapters. Δεν θα χρειαστούν παρά μερικά λεπτά για να συνδεθούν όλοι οι adapters μεταξύ τους, ενώ ένα νέο δίκτυο θα εμφανιστεί ως επιλογή στις συσκευές. Ο χρήστης μπορεί με ιδιαίτερη ευκολία να εργαστεί με το δίκτυο, να δημιουργήσει ξεχωριστά δίκτυα για guest πρόσβαση ή οτιδήποτε άλλο θέλει.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όποιος αγοράζει μια τέτοια λύση έχει ως βασική ανάγκη να επεκτείνει το δικό του ασύρματο δίκτυο. Και αυτή η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή να γίνει, και το μόνο που χρειάζεται στην ουσία είναι να πατήσετε το πλήκτρο WPS του router και το πλήκτρο του ασύρματου δικτύου στους Powerline adapters. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε ελάχιστο χρόνο και το ήδη υπάρχον δίκτυο πλέον επεκτείνεται στον χώρο που θέλετε.

 

 

Συμπεράσματα

Το Devolo Magic 2 Multiroom Kit αποτελεί μια πρώτης τάξης επιλογή, τόσο για ασύρματο όσο και ενσύρματο δίκτυο που εξασφαλίζει σταθερό ρυθμό μετάδοσης δεδομένων που δεν θα δημιουργήσει κανένα θέμα ακόμα και σε απαιτητικές διαδικασίες όπως το streaming video υψηλής ποιότητας, gaming αλλά ακόμα και μεταφορά αρχείων μεγάλου μεγέθους. Η λύση διατηρεί λειτουργικές τις πρίζες που θα χρησιμοποιήσετε, ενώ πέρα από την επέκταση της ασύρματης σύνδεσης υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης δύο συσκευών ενσύρματα για συσκευές που απαιτούν τέτοια προσέγγιση.

Η λύση της Devolo είναι εξαιρετικά απλή στην εγκατάστασή της, στη χρήση της, ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει να επιτυγχάνει αυτό που υπόσχεται.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Συνδεσιμότητα βάσης: 1x Gigabit Ethernet

Συνδεσιμότητα δορυφόρου: 2x Gigabit Ethernet, Wireless up to 2400 Mbps

 

Κατασκευαστής: Devolo

Διάθεση: Devolo Hellas, 222-1084387

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 299,9

Σχετικά άρθρα

Windows 8: στα βήματα των Vista;

Kitriniaris

Μείωση εσόδων και ζημιές για την HOL

Kitriniaris

Νέα πακέτα περιεχομένου από τον OTE TV

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα