13 C
Athens
07/03/2021
Biztech

Devolo Access Point One: Γρήγορο Wi-Fi εκεί που το θες

Το Devolo Access Point One είναι το πρώτο AP της Devolo και μπορεί να συνδυαστεί με τα dLan adaptors της εταιρείας, ή να συνδεθεί απευθείας με το router, ενσύρματα ή ασύρματα. Σε κάθε περίπτωση, το Access Point One δημιουργεί ένα γρήγορο dual band ασύρματο δίκτυο εκεί που υπάρχει ανάγκη, ενώ συνδυάζει και τις λειτουργίες ενός switch εάν χρειάζονται και ενσύρματες συνδέσεις.

 


 

Το Access Point One της Devolo, είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει το όνομά του: ένα ασύρματο access point που μεταφέρει το σήμα του Internet στα πιο απομακρυσμένα σημεία ενός χώρου. Το πλεονέκτημά του ωστόσο είναι ότι περιλαμβάνει κι ένα ενσωματωμένο switch με τέσσερις θύρες Ethernet 100, καθώς και μία θύρα Gigabit Ethernet η οποία έχει σκοπό την απευθείας επικοινωνία με το router (αρκεί να διαθέτει ανάλογη θύρα προφανώς). Η συγκεκριμένη συσκευή απευθύνεται σε οικίες που διαθέτουν ήδη εγκατάσταση δικτύου και πρίζες Ethernet – κάτι που συνηθίζεται σε νέα κτίσματα – αν και γενικά μπορεί να συνδυαστεί είτε με Powerline adaptors, είτε να συνδεθεί απευθείας επάνω στο router με το παρεχόμενο καλώδιο. Στην περίπτωση αυτή βελτιώνει το υφιστάμενο σήμα του router (ειδικά εάν είναι από αυτά που παρέχουν οι ISPs), παρέχοντας dual band Wi-Fi 802.11.b/n/ac στα 2,4 και τα 5GHz με τις ενσωματωμένες κεραίες του (δύο συν τέσσερις αντίστοιχα), επιτυγχάνοντας ταχύτητες μετάδοσης έως 1,733 Mbps μέσω ac (4×4 MIMO) και έως 300 Mbps μέσω n (2×2 MIMO).

 

Αν παρακολουθεί κανείς τις κυκλοφορίες της Devolo, δεν μπορεί να μην συγκρίνει το Access Point One με το Gigagate τη συσκευή που είχε ανακοινωθεί πριν από δύο χρόνια περίπου. Πράγματι, το νέο προϊόν αποτελεί ουσιαστικά το bridge κομμάτι του Gigagate το οποίο έχει πλέον μετατραπεί σε ένα access point. Εμφανισιακά είναι ακριβώς ίδιο με το Gigagate, με το μαύρο γυαλιστερό περίβλημα και τις ίδιες εξόδους Ethernet.

 

Εγκατάσταση/ρυθμίσεις

Στο μπροστινό τμήμα τα LED ενημερώνουν για την κατάσταση της κάθε θύρας, ενώ εάν το δυνατό λευκό φως τους ενοχλεί μπορεί κανείς να τα σβήσει μέσα από το web interface του προϊόντος. Εδώ θα πρέπει να παρατηρήσουμε το εξής: Στη συσκευασία του προϊόντος δεν αναφέρεται πουθενά το web interface και δίνεται έμφαση στις plug and play δυνατότητές του. Πράγματι, το Access Point One, απλά το συνδέεις και αυτό λειτουργεί. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Ωστόσο, μέσω του web interface στο οποίο ο χρήστης έχει πρόσβαση μέσω του Devolo Cockpit μπορεί κανείς να ρυθμιστεί το mode λειτουργίας της συσκευής (AP ή Wireless Bridge), όπως επίσης και το εάν θα γίνει κλωνοποίηση του υφιστάμενου δικτύου ή θα χρησιμοποιηθεί το δικό του (το SSID και ο κωδικός πρόσβασης βρίσκονται σε ένα αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος). Όπως είναι προφανές στη δεύτερη περίπτωση, θα υπάρχουν δύο ασύρματα δίκτυα μέσα στο σπίτι. Εναλλακτικά, η ασύρματη σύνδεση με το router μπορεί να επιτευχθεί πατώντας το κουμπί WPS.

Έτσι, θα υπάρχει ένα ενιαίο WLAN και τα end points θα συνδέονται αυτόματα με τη συσκευή που παρέχει το ισχυρότερο σήμα.

 

Άλλες επιλογές που υπάρχουν στο web interface της συσκευής είναι ο ορισμός χρονοδιαγράμματος για το πότε θα ενεργοποιείται το Wi-Fi, η αναβάθμιση του firmware και το σβήσιμο των LED, όπως προαναφέραμε.

 

 

Συμπεράσματα

Σε κτίσματα με ενσωματωμένη εγκατάσταση δικτύου, το Access Point One είναι μια χρήσιμη συσκευή. Θα δημιουργήσει ένα ισχυρό AC ασύρματο δίκτυο σε έναν διαφορετικό χώρο, ενώ χάρη στις θύρες Ethernet θα μπορέσετε να συνδέσετε πρόσθετες συσκευές, όπως smart TVs, κονσόλες, NAS κ.λπ.

Ακόμα, εάν ψάχνετε τρόπο να βελτιώσετε το σήμα και την ποιότητα του Wi-Fi και δεν θέλετε να αλλάξετε το router, το Access Point One είναι μια χρήσιμη προσθήκη στο δίκτυό σας.

Η εγκατάσταση είναι πολύ απλή, δεν απαιτεί ουσιαστικά καμία απολύτως ρύθμιση, ενώ για όσους θέλουν κάτι περισσότερο υπάρχει και το web interface. Δυστυχώς, η συσκευή δεν αναγνωρίζεται από το Devolo Home app (η εφαρμογή αναγνωρίζει συγκεκριμένα μόνο dLAN adaptors, συμπεριλαμβανομένων των Magic, καθώς και κάποια της προηγούμενης γενιάς), ενώ δεν θα λέγαμε όχι αν ήταν όλες οι θύρες Gigabit Ethernet.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

Πρωτόκολλα: IEEE 802.3, IEEE 802.3u, IEEE 802.3ab, IEEE 802.3x, IEEE 802.11 a, b, g, n, ac (2,4 / 5 GHz ταυτόχρονα)

Ταχύτητα: Wi-Fi: 1733 Mbps (4×4 MIMO/ 5GHz), 300 Μbps (2×2 MIMO/ 2,4 GHz)

Ethernet: 4x 10/100 (Mbit/s), 1x Ethernet 10/100/1000 (Mbit/s)

Εγγύηση: 3 χρόνια

 

Κατασκευαστής: Devolo

Διάθεση: Devolo Hellas, 22210-84387

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 119,90

Σχετικά άρθρα

Είναι επίσημο: Η Intel αποχωρεί από την αγορά NAND flash

Giorgos Athanassiadis

To MyManager στα καταστήματα TheFixers

Nέες σειρές laptop Dell Inspiron

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα