7.1 C
Athens
15/01/2021
Biztech

Device Days ’18: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι θέμα Microsoft

Στις 6 Νοεμβρίου, η Microsoft Hellas, διοργάνωσε στα κεντρικά της γραφεία την εκδήλωση «Device Days 2018». Το θέμα της ημερίδας ήταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον με συσκευές Windows 10 Pro, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα νέα προϊόντα Office 2019 και Office 365.

 

Στην εναρκτήρια ομιλία της, η Ειρήνη Χρονοπούλου, device sales manager της Microsoft Hellas, αναφέρθηκε στο νέο πρωτόγνωρο τρόπο διάθεσης των Windows, ο οποίος με τα Windows 10 έλαβε τη μορφή «as a Service». Συνέχισε σημειώνοντας κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για την Ελληνική αγορά υπολογιστών η οποία σε σχέση με το 2017 εμφανίζει μείωση της τάξης του 10%. Ωστόσο η αγορά που τα πηγαίνει σαφώς καλύτερα είναι τα προϊόντα business με το deployment των Windows 10 Pro να εμφανίζει ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 70%. Επιπλέον, λόγω τους επερχόμενου τέλους της υποστήριξης των Windows 7 (Ιανουάριος 2020), ο αριθμός των Windows 10 Pro συσκευών αναμένεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

 

 

Ο τρόπος, τόπος και ο χρόνος εργασίας έχει πλέον αλλάξει. Με τα Windows 10 Pro μπορούμε να έχουμε ένα υβριδικό μοντέλο που δεν εξαρτάται από το πού βρίσκεται ο εργαζόμενος, προσφέροντας δυνατότητα πρόσβασης στα δεδομένα με ασφάλεια από οπουδήποτε, ανεξάρτητα εάν αυτά βρίσκονται στο cloud ή on-premises. Τα Windows 10 Pro επομένως αυξάνουν την παραγωγικότητα και ουσιαστικά αλλάζουν τον τρόπο εργασίας, σε συνεργασία φυσικά με τις προηγμένες συσκευές.

Το ζήτημα που απασχολεί πλέον τον ΙΤ manager κάθε επιχείρησης είναι η ασφάλεια των δεδομένων. Όλοι οι εκπρόσωποι των τριών κατασκευαστών Dell, HP & Lenovo που ήταν καλεσμένοι στην εκδήλωση αναφέρθηκαν σε αυτό, τονίζοντας πώς η κάθε εταιρεία ξεχωριστά αντιμετωπίζει τα ζητήματα ασφάλειας συσκευών και δεδομένων. Παράλληλα παρουσίασαν τις ολοκαίνουργιες Windows 10 Pro σειρές προϊόντων τους.

 

Ο λόγος στους κατασκευαστές

Ο Νίκος Μπαρμπάτσης commercial distribution account manager της Dell EMC Hellas αναφέρθηκε στις προηγμένες λύσεις ασφαλείας και διαχείρισης των υπολογιστών της Dell.

Επειδή όπως τόνισε, ο ψηφιακός μετασχηματισμός έρχεται – ίσως με πιο αργούς ρυθμούς στην Ελλάδα από ότι στο εξωτερικό – θα πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι. Επιπλέον, επειδή ακριβώς η τεχνολογία βελτιώνεται με 10-πλάσιο ρυθμό από ότι πριν 5 χρόνια, ο επαγγελματίας χρήστης έχει τις ίδιες απαιτήσεις στον εργασιακό του χώρο όπως και στο σπίτι σε ό,τι αφορά την αλληλεπίδρασή του με την τεχνολογία.

Η Dell προσφέρει προηγμένη προστασία σε όλα τα προϊόντα της σε συσκευή και δεδομένα και μάλιστα σε επίπεδο BIOS. Επίσης, η εταιρεία διαθέτει προηγμένα εργαλεία διαχείρισης και παρακολούθησης όλων των κρίσιμων παραμέτρων των συσκευών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η λύση της VMware, Workspace One μέσω της οποίας ο administrator μπορεί να διαχειρίζεται ακόμα και τα tablets των εργαζομένων είτε βρίσκονται εντός, είτε εκτός επιχείρησης.

 

 

Ο Νικήτας Γεωργιάδης inside sales representative, enterprise & public sector Greece & Cyprus της Lenovo, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία προσεγγίζει το σύγχρονο ΙΤ. Επειδή, όπως τόνισε, το 50% των εργαζομένων μέχρι το 2020 θα αποτελείται από millennials, η Lenovo είναι ήδη έτοιμη να υποστηρίξει αυτή τη νέα γενιά χρηστών που έχουν αυξημένες απαιτήσεις από τις συσκευές και στο εργασιακό τους περιβάλλον. Σύμφωνα με έρευνες, ο 1 στους 3 millennials θα επιλέξει το επόμενο εργασιακό του περιβάλλον ανάλογα με την τεχνολογική πρωτοπορία και ευελιξία που θα του προσφέρει, ενώ θεωρεί δεδομένο ότι θα χρησιμοποιεί mobile συσκευές και κοινωνικά δίκτυα. Η Lenovo διαθέτει μεγάλη γκάμα προηγμένων συσκευών σε όλα τα form factors, με προηγμένα detachables, 2-σε-1, επαγγελματικά laptops tablets κ.λπ προσφέροντας επαγγελματικές λύσεις που καλύπτουν κάθε ανάγκη, είναι ελαφριές, αλλά πανίσχυρες με συνεχή συνδεσιμότητα, κορυφαία αυτονομία και πανίσχυρα χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα military standards που ακολουθούν τα προϊόντα της Lenovo, στη συνδεσιμότητα USB Type-C που διατίθενται πλέον σε όλα τα Think προϊόντα, αλλά και στα docking stations που προσφέρουν προηγμένη επεκτασιμότητα.

 

 

Ο Χρήστος Αμούργης, commercial sales manager Greece & Cyprus της HP αναφέρθηκε στην ασφάλεια και την προστασία στον σύγχρονο κόσμο όπου τα δεδομένα είναι προσβάσιμα από παντού. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα της επιχείρησης βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένα, προκαλώντας έναν συνεχή πονοκέφαλο για το τμήμα ΙΤ. Οι επιθέσεις αυξάνονται συνεχώς, κάτι που κοστίζει ακριβά στις εταιρείες.

Σε όλες τις σειρές Probook και Elite, η HP προσφέρει προηγμένες λύσεις προστασίας, με βάση το HP Endpoint Security Controller. Πρόκειται για ένα chip που βρίσκεται επάνω στη motherboard του υπολογιστή, το οποίο εξασφαλίζει προστασία σε τρεις πυλώνες: τη συσκευή, την ταυτοποίηση και τα δεδομένα. Η ολοκληρωμένη λύση της HP προστατεύει τόσο σε επίπεδο πριν το λειτουργικό, όσο και μέσα στο λειτουργικό από επιθέσεις, hacking, malware κ.λπ.

 

Καλωσορίσατε στο νέο Office

Την εκδήλωσε έκλεισε ο Mario Colombo, Microsoft Mobile Device Sales ο οποίος ήρθε απευθείας από το Μιλάνο για να παρουσιάσει τη νέα έκδοση του Office 2019, της αυτόνομης έκδοσης των εφαρμογών παραγωγικότητας και του Office 365, της συνδρομητικής cloud λύσης, στην οποία προστίθεται πλέον και η έκδοση Business Premium, η οποία διαθέτει πλήθος εργαλείων παραγωγικότητας και επικοινωνίας.

 

Σχετικά άρθρα

Η EMC ενισχύει τη λύση VSPEX

Kitriniaris

VivoTek Security Day από τη Lexis

Η τέχνη συναντά την τεχνολογία με το νέο Xiaomi Mi MIX 2S

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα