Dell: “Προσγειωνει” στην Ελλαδα τα νεα Alienware

Με ένα event που παρέπεμπε στην περιβόητη Area 51 και παρουσία δεκάδων εκπροσώπων του Τύπου και συνεργατών, η Dell παρουσίασε χθες, 15 Ιουλίου, στην ελληνική αγορά τη νέα σειρά συστημάτων Alienware, που προορίζονται για τους απαιτητικούς gamers και ενθουσιώδεις χρήστες της τεχνολογίας.

 

Όπως δήλωσε ο Σπύρος Παπαδάτος, Regional Marketing Manager της Dell, το συγκεκριμένο event αποκλειστικά για συστήματα Alienware ήταν κάτι που φιλοδοξούσε να πραγματοποιήσει η Dell εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ τόνισε πως η ελληνική αγορά έχει αποδειχθεί μία από τις πλέον δυναμικές σε ολόκληρη την Ευρώπη όσον αφορά τις πωλήσεις συστημάτων της Alienware και αυτό παρά την κρίση.

 

Περνώντας τώρα στις παρουσιάσεις των νέων Alienware, η Dell ανακοίνωσε τρία νέα gaming laptops – Alienware 13, 15 και 17 – το μοναδικής σχεδίασης gaming desktop Alienware Area-51, τη gaming κονσόλα Alienware Alpha Console και την ειδική εξωτερική μονάδα Alienware Graphics Amplifier, με την οποία τα νέα Alienware laptops μπορούν να αξιοποιήσουν την ισχύ μιας τυπικής desktop κάρτας γραφικών.

 

Alienware Alpha Console
Το Alienware Alpha σχεδιάστηκε με τη φιλοσοφία της τοποθέτησής του στο σαλόνι αποτελώντας ένα σύστημα με τη λογική της κονσόλας που αποδίδει ποιοτικό και ομαλό gameplay σε υψηλή ανάλυση παρέχοντας ταυτόχρονα πρόσβαση στη βιβλιοθήκη Steam. Διατίθεται με ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης €850.

 

aw
Alienware 13
Το νέο Alienware 13 είναι ένα πολύ ισχυρό gaming laptop, που δεν θυσιάζει χαρακτηριστικά, ισχύ και εργονομία για το μικρό του form factor. Προσφέρει επιλογές για ταχύτατη αποθήκευση σε μονάδα M.2 SSD, εξαιρετική οθόνη και κορυφαίας απόδοσης επεξεργαστές IntelCoreTM i5 ή i7. Συνδυάζει θύρα Gigabit Ethernet, αλλά και Killer 1525 802.11ac 2×2 WiFi, η οποία είναι βελτιστοποιημένη για εξάλειψη του network lag στα games.

 

aw11
Alienware 15 & 17
Τα νέα μοντέλα Alienware 15 & 17 ολοκληρώνουν τη σειρά των νέων laptop, σχεδιασμένα με όλες τις πρόσφατες τεχνολογίες στις οποίες περιλαμβάνονται οι νεότεροι επεξεργαστές της Intel και συστήματα γραφικών τελευταίας γενιάς. Οπως και το Alienware 13, τα Alienware 15 & 17 είναι συμβατά με την μονάδα Alienware Graphics Amplifier. Τα νέα συστήματα είναι περισσότερο από 20% πιο λεπτά σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα ενώ αξιοποιούν υποσυστήματα κορυφαίων επιδόσεων χωρίς περιορισμό στις επιδόσεις, προσφέροντας ασυναγώνιστη εμπειρία gaming.

 

Alienware Graphics Amplifier
Πρόκειται για έναν εξωτερικό προσαρμογέα που δέχεται κανονικές κάρτες γραφικών για desktop PCs και τις καθιστά συμβατές με τα νέα Alienware laptops. Στο Alienware Graphics Amplifier μπορεί να τοποθετηθεί οποιαδήποτε κάρτα γραφικών PCI Express x16 με απαιτήσεις ισχύος μέχρι και 375W με στόχο την υποστήριξη υψηλότερων αναλύσεων, ομαλότερης κίνησης και συμβατότητα με στερεοσκοπικά 3D monitors, εξειδικευμένες οθόνες gaming υπερυψηλών συχνοτήτων, αλλά και συνθέσεις πολλαπλών οθονών, για πραγματικά πρωτόγνωρες εμπειρίες γραφικών από ένα φορητό σύστημα.

 

Alienware Area-51
Αναμφίβολα την παράσταση έκλεψε το νέο Alienware Area-51, χάρη στο νέο φουτουριστικό “triad chassis”, το οποίο επιτρέπει τεράστια ευελιξία στη σύνθεση και άνετη πρόσβαση για οποιεσδήποτε αλλαγές και αναβαθμίσεις στο hardware. To Alienware Area-51 δέχεται έως και 3 κάρτες γραφικών για επίτευξη αναλύσεων μέχρι και 12Κ ενώ χαρακτηρίζεται από ένα εξαιρετικό σύστημα απαγωγής θερμότητας με χρήση Alienware Premium CPU Liquid Cooling.

 

aw1
Όλα τα μοντέλα της νέας σειράς Alienware είναι άμεσα διαθέσιμα στα καταστήματα λιανικής πώλησης κα το δίκτυο συνεργατών της Dell και συνοδεύονται με 2 χρόνια εγγύηση Dell Next Business Day & τεχνική υποστήριξη Dell με επίσκεψη του τεχνικού την επόμενη εργάσιμη ημέρα στο χώρο του πελάτη.