D-Link Nuclias: Το δικτυο σας, στο cloud

Η διαχείριση ενός δικτύου αποτελεί πονοκέφαλο για την πλειοψηφία των administrators. Οι λύσεις software defined εξαλείφουν πολύ μεγάλο μέρος της πολυπλοκότητας, ενώ η D-Link πηγαίνει ακόμα πιο μακριά, βάζοντας το management ενός δικτύου εξολοκλήρου στο cloud. Η αποδοτικότερη και ευκολότερη λύση διαχείρισης του δικτύου σας σήμερα ονομάζεται Nuclias.

Πρόκειται για μια full cloud υπηρεσία κάνοντας το δίκτυο άμεσα προσβάσιμο από παντού, προσφέρει διαφανή τιμολόγηση χωρίς «ψιλά γράμματα», ενώ υποστηρίζει ήδη πάνω από πέντε εκατομμύρια συσκευές, προσφέροντας εξυπηρέτηση 24×7. Επιπλέον, το Nuclias εξασφαλίζει συμμόρφωση με τους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων με ισχυρή κρυπτογράφηση αξιοποιώντας το πρωτόκολλο SSL.

 

Πού απευθύνεται

Η cloud πλατφόρμα διαχείρισης δικτύου Nuclias της D-Link απευθύνεται τόσο στην ίδια την επιχείρηση που θέλει έναν εύκολο και προσιτό τρόπο να διαχειρίζεται το δίκτυό της, ενώ είναι ιδανική και για Managed Service Providers (MSPs). Οι πρώτοι εξοικονομούν πόρους, χρόνο και χρήμα, πληρώνοντας μόνο ό,τι χρησιμοποιούν, έχοντας στη διάθεσή τους μια αποτελεσματική, εύκολη στη διαχείριση και έτοιμη για το μέλλον δικτύωση με απεριόριστη κλιμάκωση, ανάλογα με τις ανάγκες.

Οι MSPs μπορούν να διαχειρίζονται τα δίκτυα των πελατών τους εξ αποστάσεως, με δυνατότητες κλιμάκωσης σε μία ή πολλές τοποθεσίες. Επίσης, χάρη στο μοντέλο pay-as-you-go, οι πελάτες πληρώνουν μια ετήσια συνδρομή ανάλογα με τον αριθμό των Nuclias Access Points που χρησιμοποιούν, εξασφαλίζοντας σταθερά και προβλέψιμα έσοδα για τον πάροχο. Και επειδή όλη η διαχείριση πραγματοποιείται από μακριά, δεν υπάρχουν ούτε πρόσθετα και έκτακτα κόστη.

 

Το Nuclias απευθύνεται σε μεσαίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, όπως για παράδειγμα η εφοδιαστική αλυσίδα, ο χώρος της φιλοξενίας, ή η εκπαίδευση (σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.λπ).

 

 

Απλό στην εγκατάσταση – εύκολο στη διαχείριση

Το Wi-Fi και η δικτύωση παρέχονται μέσα από μια μεγάλη γκάμα υψηλής απόδοσης Access Points και Managed Switches της D-Link τα οποία εγκαθίστανται στην υποδομή της εταιρείας, ενώ από εκεί και πέρα, η διαμόρφωση και η διαχείριση πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως μέσω browser σε οποιαδήποτε συσκευή (tablet, laptop) και από οπουδήποτε στον κόσμο.

Με το Nuclias οι ρυθμίσεις του δικτύου και οι ενημερώσεις λογισμικού πραγματοποιούνται στις απομακρυσμένες συσκευές μέσω cloud (firmware over-the-air), χωρίς την ανάγκη ειδικού εξοπλισμού ή επίσκεψη προσωπικού στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Χωρίς πρόσθετη εκπαίδευση προσωπικού, χωρίς επιπλέον κόστος, η επιχείρηση πληρώνει μόνο ότι χρησιμοποιεί έχοντας τη δυνατότητα απεριόριστης κλιμάκωσης και επέκτασης ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

 

Πλεονεκτήματα:

•  Απεριόριστη επεκτασιμότητα στα υποστηριζόμενα APs

•  Αποτελεσματική κεντρική διαχείριση μέσω cloud

•  Δεν απαιτείται μεγάλη αρχική επένδυση

•  Προβλέψιμο ετήσιο κόστος

•  Δεν απαιτείται επίσκεψη τεχνικού προσωπικού στο δίκτυο

 

To Nuclias είναι μια ιδανική λύση για επιχειρήσεις που:

•  Επιθυμούν αξιόπιστη ασύρματη σύνδεση σε μία ή περισσότερες περιοχές

•  Εξαρτώνται από έναν αυξανόμενο αριθμό συνδεδεμένων συσκευών και εφαρμογών

•  Επιθυμούν να διασφαλίζουν οι εργαζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τις δικές τους συσκευές

•  Θέλουν να διασφαλίσουν την προστασία των δεδομένων, ειδικά σε απομακρυσμένα γραφεία

•  Επιθυμούν να προσφέρουν εύκολα πρόσβαση Wi-Fi επισκεπτών

•  Διαθέτουν περιορισμένους εσωτερικούς πόρους ΙΤ ή επιθυμούν να αναθέσουν αυτό το ρόλο σε έναν MSP

 

 

Υποστηριζόμενες συσκευές

Η πλατφόρμα Nuclias υποστηρίζει τόσο ασύρματα AP όσο και δικτυακά managed switches. Τα Nuclias Cloud-Managed Switches προσφέρουν ένα πανίσχυρο σύνολο Layer 2 και Layer 2+ χαρακτηριστικών έχοντας σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τις πιο απαιτητικές εφαρμογές. Διατίθενται με 10 έως 52 θύρες, ενώ υπάρχουν λύσεις που ενσωματώνουν PoE διευκολύνοντας τις επιλογές ανάπτυξης του δικτύου.

Τα ασύρματα APs υποστηρίζουν το νέο πρωτόκολλο 802.11ac Wave 2 προσφέροντας ταυτόχρονη dual band επικοινωνία στα 2,4 και στα 5 GHz. Έτσι, είναι κατάλληλα για υλοποιήσεις όπου απαιτείται υψηλό bandwidth, όπως ροή δεδομένων, φωνής και video streaming.