11.7 C
Athens
05/03/2021
Biztech

D-Link DIR-X1560: Wi-Fi 6 εδώ και τώρα

Με το νέο της router, η D-Link δίνει στους οικιακούς χρήστες τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τη σύνδεσή τους στο νέο πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας Wi-Fi 6 με μια συσκευή που είναι εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, είναι πανεύκολη στη σύνδεση και έτοιμη για το έξυπνο σπίτι.


Όταν λέμε «οικιακούς χρήστες» συμπεριλαμβάνουμε και αυτούς που εργάζονται από το σπίτι τους. Ειδικά αυτή την περίοδο ο κόσμος χρειάζεται μια αξιόπιστη, ταχύτατη και ασφαλή συσκευή για να συνδεθεί στο Internet, τους συνεργάτες και την εταιρεία του και να χρησιμοποιήσει μια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης. Το D-Link DIR-X1560 καλύπτει αυτή την κατηγορία οικιακών χρηστών που έχουν πιο αυξημένες ανάγκες μαζί φυσικά με τους απλούς καταναλωτές που παίζουν, βλέπουν streaming video και σερφάρουν στα κοινωνικά δίκτυα. Μάλιστα, μια ευχάριστη έκπληξη είναι ότι το DIR-X1560 επιτρέπει τη δημιουργία VPN σε σύνδεση LAN-LAN για απομακρυσμένη πρόσβαση σε εταιρικό δίκτυο, ενώ η ενσωματωμένη λειτουργία passthrough επιτρέπει επίσης σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο router να πραγματοποιούν εξερχόμενες συνδέσεις VPN.

Επιπλέον, υποστηρίζει το νέο πρότυπο ασφαλείας WPA3 διασφαλίζοντας προστασία δεδομένων με την πιο πρόσφατη τεχνολογία κρυπτογράφησης.

Δυνατότητες/χαρακτηριστικά

Το νέο Wi-Fi 6 router της D-Link είναι εξοπλισμένο σαν αστακός. Κατ’ αρχήν είναι dual band εκπέμποντας ταυτόχρονα και στις δύο συχνότητες 5 GHz με ταχύτητα 1200 Mbps και 2,4 GHz με ταχύτητα 300 Mbps ενώ τα τέσσερα ταυτόχρονα streams εξασφαλίζουν σταθερότητα στο δίκτυο όσες συσκευές κι αν είναι συνδεδεμένες κι όσο bandwidth κι αν καταναλώνουν. Και μια που μιλάμε για bandwidth αξίζει να σημειώσουμε ότι η τεχνολογία 1024-QAM εξασφαλίζει ενίσχυση της απόδοσης όλων των συνδεδεμένων συσκευών έως και 25%. Επιπλέον, το router ενσωματώνει τεχνολογία ενίσχυσης σήματος και αύξησης της εμβέλειας του ασύρματου δικτύου καλύπτοντας κάθε σπιθαμή του σπιτιού. Μάλιστα, σύμφωνα με την D-Link με το συγκεκριμένο router η χωρητικότητα αυξάνεται έως και τέσσερις φορές, ενώ η σύνδεση γίνεται έως και 38% γρηγορότερη.

Το D-Link DIR-X1560 υποστηρίζει επίσης τις τεχνολογίες MIMO (MU-MIMO) και OFDMA εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη σύνδεση περισσότερων συσκευών ελαχιστοποιώντας τις καθυστερήσεις. Το OFDMA παρέχει εξαιρετική χωρητικότητα χωρίζοντας ένα κανάλι σε τέσσερα δευτερεύοντα, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερο bandwidth, καλύτερη διανομή συνδεσιμότητας στις συσκευές, εξαλείφοντας τη συμφόρηση μέσα στο δίκτυο. Τα προηγούμενα δεν είναι μόνο λόγια της D-Link αλλά πραγματικότητα. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το router σε πραγματικές συνθήκες με διάφορους υπολογιστές συνδεδεμένους σε πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης, κάνοντας ταυτόχρονα εταιρικά online meetings, χωρίς να διαπιστώσουμε το παραμικρό πρόβλημα στη σύνδεση. Το δίκτυο της δοκιμής μας ήταν υπερφορτωμένο με 5 IP κάμερες, δύο NAS servers, smart home συσκευές, υπολογιστές, tablets και κινητά, όλα να λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους χωρίς καμία καθυστέρηση.

Εύχρηστο Web interface

Έξυπνες λειτουργίες/σύνδεση

Το D-Link DIR-X1560 είναι ο ορισμός του plug and play. Η θύρα Gigabit WAN συνδέεται στο modem του ISP και αυτό είναι όλο. Η συσκευή διαθέτει ακόμα τέσσερις θύρες Gigabit Ethernet, αλλά όχι θύρα USB. Μέσω του app D-Link Wi-Fi το router συνδέεται στο δίκτυο σε ελάχιστο χρόνο δίνοντας τη δυνατότητα ρύθμισης του SSID και αλλαγής του αρχικού κωδικού πρόσβασης. Επιπλέον μέσα από το app, μπορεί κανείς να κάνει register το router στον Google Assistant και την Amazon Alexa για απλές φωνητικές εντολές, αλλά και να δημιουργήσει κανόνες γονικού ελέγχου και δικτύου Guest. Μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα που διαπιστώσαμε είναι ο διαμοιρασμός του Wi-Fi δικτύου μέσω QR code, καθώς και η συνεργασία με την Ookla για απευθείας μέτρηση της ταχύτητας. Φυσικά, περισσότερες επιλογές υπάρχουν στο Web interface, αλλά σε γενικές γραμμές η σύνδεση είναι απλή υπόθεση και δεν θα προβληματίσει κανέναν.

Μπορείς να διαχειριστείς το router και μέσα από το σχετικό app για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία

Συμπεράσματα

Το D-Link DIR-X1560 είναι φθηνό, αξιόπιστο και γρήγορο. Με λίγο πάνω από εκατό ευρώ, αναβαθμίζει το οικιακό δίκτυο στο νέο ασύρματο πρωτόκολλο 802.11ax. Είναι απλό στη χρήση και ακόμα πιο απλό στη σύνδεση ενώ με το app μπορεί κανείς να βλέπει στην οθόνη το κινητού του την κατάσταση του δικτύου, τους συνδεδεμένους client, την ταχύτητα του Internet, και πολλά άλλα.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ασύρματο δίκτυο: 802.11/b/g/n/ac/ax
Συχνότητα: Dual-band 1200Mbps @ 5GHz, 300Mbps @ 2,4GHz
Κεραίες: 4 μη αφαιρούμενες πολυκατευθυντικές
Συνδέσεις: 1x Gigabit Ethernet WAN, 4x Gigabit Ethernet LAN
Προηγμένες λειτουργίες: QoS, DMZ, Firewall, Guest network, Multicast, MU-MIMO, SmartBeam, SmartConnect, Google Assistant, Amazon Alexa, D-Link Wi-Fi app
Πρωτόκολλο ασφαλείας: WPA2, WPS, WPA3

Κατασκευαστής: D-Link
Διάθεση: D-Link Hellas, 213-0020353
Τιμή: € 119,99

Σχετικά άρθρα

H Telefonica γίνεται virtual με τη βοήθεια της HP

Kitriniaris

Νέα Acer gaming notebooks με Intel Core 10ης γενιάς

Giorgos Athanassiadis

Χορηγός συνεδρίου η Mobile Technology

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα