11.4 C
Athens
09/03/2021
Biztech

D-Link Covr C-1203: Με D-link είσαι καλυμμένος

Μια από τις ανάγκες που έχουν οι σύγχρονοι καταναλωτές όσον αφορά τη δικτύωση είναι η όσο το δυνατόν ευρύτερη κάλυψη του χώρου τους, εργασιακού ή οικιακού, αλλά και η συνεχής -χωρίς διακοπές- σύνδεση. Η πιο σύγχρονη απάντηση σε αυτό το ζήτημα είναι οι λύσεις Mesh, με αυτή της D-Link με ονομασία Covr να ξεχωρίζει.

 


 

Η D-Link είναι ευρέως γνωστή για τις επαγγελματικές της λύσεις στη δικτύωση. Πλέον, εισέρχεται δυναμικά στον χώρο της δικτύωσης Mesh με τη λύση Covr, η οποία καλύπτει με αξιώσεις τις παραπάνω απαιτήσεις,

 

Ξεκινώντας από το σχεδιασμό, μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι αποτελεί μια από τις λύσεις που μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα εύκολα αποδεκτές σε οποιονδήποτε χώρο. Ο σχεδιασμός είναι μοντέρνος και αρκούντως μινιμαλιστικός, ώστε να μην δημιουργεί γκρίνιες για την τοποθέτηση εντός οικείας. Πέρα από αυτό, η λύση της D-Link έχει και εναλλασσόμενα καπάκια διαφορετικού χρώματος στη συσκευασία, ώστε να ταιριάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στο χώρο σας.

 

Η διαδικασία εγκατάστασης είναι εξαιρετικά απλή. Αυτό που απαιτείται είναι να συνδέσουμε την κεντρική συσκευή στο ρούτερ κι από εκεί και ύστερα τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Απλώς συνδέουμε κάθε δορυφόρο στην κεντρική συσκευή με καλώδιο LAN και με τη βοήθεια της εφαρμογής που είναι στο κινητό σε ελάχιστο χρόνο έχει πραγματοποιηθεί η μεταξύ τους σύνδεση. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία μπορούμε να μεταφέρουμε τον/τους δορυφόρο/δορυφόρους στα σημεία εντός του χώρου που θέλουμε κι απευθείας έχει δημιουργηθεί το δίκτυό μας. Η επιβεβαίωση ότι όλα έχουν γίνει σωστά προκύπτει από το γεγονός ότι τόσο το κεντρικό όσο και οι δορυφόροι του συστήματος θα έχουν αναμμένο λευκό φως συνεχώς.

 

Οι δυνατότητες ρύθμισης της πρόσβασης είναι πολλές και γίνονται με ιδιαίτερη ευκολία.

Για παράδειγμα το Covr παρέχει εργαλεία γονικού ελέγχου, ώστε να μπορεί όποιος επιθυμεί να δημιουργεί συγκεκριμένο ωράριο πρόσβασης στο Internet για συγκεκριμένες συσκευές. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας guest logins για όσους επισκέπτες χρειάζονται πρόσβαση στο Internet για λίγο.

Στη διάρκεια της δοκιμής μας, τα αποτελέσματα του Covr είναι εξαιρετικά καλά, παρέχοντας πολύ καλή κάλυψη σε όλο τον χώρο και όντως η μετάβαση ήταν απροβλημάτιστη. Από τη στιγμή μάλιστα που οι συσκευές έχουν πάνω τους και θύρες Ethernet υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης και άλλων συσκευών που δεν υποστηρίζουν ασύρματη μετάδοση, όπως για παράδειγμα Apple TV ή κάποιο δικτυακό δίσκο. Οι θύρες μάλιστα είναι Gigabit, οπότε δεν παρατηρούνται καθυστερήσεις στην μεταφορά δεδομένων ούτε σε αυτό το σενάριο. Η κάθε συσκευή επίσης διαθέτει κουμπί WPS, οπότε η προσθήκη μιας ασύρματης συσκευής στο δίκτυο είναι εξαιρετικά απλή και μπορεί να πραγματοποιηθεί πρακτικά από οπουδήποτε.

 

Μια συσκευή όπως το Covr δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει τεχνολογία MU-MIMO, η οποία παρέχει τον καλύτερο δυνατό έλεγχο των κλήσεων από πολλαπλές συσκευές, έχοντας σαν στόχο να εξασφαλίσει τη βέλτιστη δυνατή σύνδεση και ταχύτητα ανά περίπτωση. Η εν λόγω τεχνολογία, επιπλέον, αποστέλλει πληροφορίες σε πολλαπλές εφαρμογές ώστε να μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα, προκειμένου να λαμβάνουν δεδομένα ταυτόχρονα χωρίς να περιμένουν τη σειρά τους.

 

 

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το D-Link Covr είναι dual-band συνεχούς λειτουργίας στα 2,4 και στα 5GHz και μεταφέρει ανά περίπτωση τις συσκευές με βάση τις απαιτήσεις και το φόρτο της συγκεκριμένης στιγμής. Η διαδικασία γίνεται πλήρως αυτοματοποιημένα και λειτουργεί αρκετά ικανοποιητικά. Μπορεί κάποιοι power users να απαιτούν περισσότερο έλεγχο πάνω στις ρυθμίσεις, αλλά η πλειονότητα των χρηστών θα αρκεστεί στις υπάρχουσες ρυθμίσεις, ενώ είναι δεδομένο ότι θα εκτιμήσει την ευκολία εγκατάστασης και χρήσης.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ασύρματο πρότυπο: IEEE 802.11 ac Wave II/n/g/a

Συχνότητα/ταχύτητα: Dual-band simultaneous 300 Mbps @ 2,4 GHz & 867 Mbps @ 5 GHz

Ενσύρματο δίκτυο: 2 x Gigabit Ethernet LAN

Κρυπτογράφηση: 128-bit AES

Προηγμένες λειτουργίες: MU-MIMO, Seamless Wi-Fi, SmartBeam, SmartConnect band optimization, QoS, Wireless Air Time Fairness (ATF)

 

Κατασκευαστής: D-Link

Διάθεση: D-Link Hellas, 213-0020353

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 149,9

Σχετικά άρθρα

Φρενάρει η παγκόσμια αγορά ΙΤ

Channel-Manager

“Πετάει” το 4G στην Ελλάδα

Channel-Manager

Ηγέτης στο WM η SAP

dmallas

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα