5 C
Athens
28/01/2021
Biztech

D-Link: ηγέτης και στην business δικτύωση

Το όνομα της D-Link είναι συνυφασμένο με τις κορυφαίες καταναλωτικές λύσεις δικτύωσης (κυρίως για τα ADSL routers, τις IP cams και τους PowerLine adapters).

Ωστόσο, η εταιρεία καλύπτει όλες τις πτυχές της δικτύωσης και στο χώρο του business με μια μεγάλη γκάμα λύσεων για κάθε ανάγκη, από το μικρομεσαίο χώρο, μέχρι τη μεγάλη επιχείρηση που έχει αυξημένες ανάγκες δικτύωσης, διακίνησης δεδομένων, παρακολούθησης και ασφάλειας.

 

Το lineup των προϊόντων της D-Link απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα εφαρμογών, ξεκινώντας από τα πασίγνωστα router/modems και τις cloud IP cams και φτάνοντας μέχρι τα επαγγελματικά smart switches και τις business κάμερες παρακολούθησης.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η D-Link ήταν η πρώτη εταιρεία που λάνσαρε cloud IP κάμερες, ενώ ήταν από τις πρώτες που επένδυσε στο χώρο του smart home με λύσεις που ακολουθούν τα διεθνή πρότυπα του χώρου όπως το Z-Wave και το Wi-Fi.

 

Βusiness IP surveillance με τη σειρά Vigilance

 

Ο χώρος του surveillance έχει αλλάξει σημαντικά και από την δύσχρηστη και περιοριστική τεχνολογία CCTV περάσαμε στην IP, η οποία επιτρέπει την εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης απευθείας στο υφιστάμενο δίκτυο της επιχείρησης. Μάλιστα, χάρη σε τεχνολογίες όπως το Power-over-Ethernet (PoE) δεν χρειάζεται καν ξεχωριστή καλωδίωση ρεύματος.

Σύμφωνα με την έρευνα Context SalesWatch Distribution, για δικτυακές και CCTV κάμερες, η D-Link κατέκτησε την κορυφή το 2015 στην Ευρώπη με μερίδιο αγοράς 67,9%. Το 2016, η D-Link εισέρχεται στην αγορά του business IP surveillance με τη σειρά καμερών Vigilance, η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες εγκαταστάτες. Έτσι, η D-Link προσφέρει πλέον μια ολοκληρωμένη end-to-end γκάμα δικτύωσης που περιλαμβάνει και το κομμάτι της παρακολούθησης.

 

Τα προϊόντα της σειράς, είναι ειδικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν μεγάλη αξιοπιστία, υψηλή ποιότητα, και φυσικά μεγάλη ευκολία στη εγκατάσταση, γεγονός που την καθιστά ιδανική για ποικίλα περιβάλλοντα και ανάγκες.

Συνοπτικά, οι κάμερες της σειράς Vigilance διαθέτουν τα εξής ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τους επαγγελματίες εγκαταστάτες:

 

Προσιτές – Οι κάμερες Vigilance δίνουν τη δυνατότητα στον εγκαταστάτη να προσφέρει πολύ ελκυστικές τιμές, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και την αξιοπιστία. Άλλωστε το brand της D-Link είναι αρκετό για να «πουλήσει» από μόνο του.

 

Κερδοφόρες – Ο πιστοποιημένος D-Link Smart Installer εγκαταστάτης, επωφελείται από την ειδική τιμολογιακή πολιτική που του επιτρέπει να αυξήσει την κερδοφορία του. Περισσότερα για το πρόγραμμα συνεργατών D-Link Smart Installer μπορείτε να βρείτε εδώ: www.dlink.com/gr/el/partners/smart-installer.

 

Πρακτικές – Η μεγάλη γκάμα των πολύ απλών στην εγκατάσταση και λειτουργία καμερών της σειράς, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για οικίες και επιχειρήσεις.

 

Πλήρεις – Χάρη στη D-Link, ο επαγγελματίας έχει στα χέρια του μια πλήρη λύση ελέγχου και παρακολούθησης η οποία καλύπτει όλες τις ανάγκες των πελατών του. Η λύση περιλαμβάνει από αποθήκευση και δικτύωση, μέχρι το λογισμικό διαχείρισης.

 

 

Χαρακτηριστικά/δυνατότητες

Η σειρά περιλαμβάνει εσωτερικές, εξωτερικές, dome και bullet IP κάμερες, τόσο σταθερές, όσο και με δυνατότητα περιστροφής σε 2 και 3 άξονες, ενσύρματες και ασύρματες, καθώς και μοντέλα με PoE.

Επίσης, υπάρχουν μοντέλα με ενσωματωμένο αισθητήρα κίνησης PIR, ενώ όλες διαθέτουν IR LED για λήψη στο σκοτάδι. Επιπλέον, το μοντέλο DCS-4602EV διαθέτει ειδικό περίβλημα κατά των βανδαλισμών.

Όλα τα μοντέλα διαθέτουν δυνατότητα εντοπισμού κίνησης, αποστολής e-mail, εγγραφή σε NAS και είναι πιστοποιημένα με το πρότυπο ONVIF για επικοινωνία με hardware και λογισμικό τρίτων κατασκευαστών.

 

D-ViewCam

Το λογισμικό D-ViewCam προσφέρεται δωρεάν με τις δικτυακές κάμερες της D-Link και επιτρέπει τόσο την τοπική, όσο και την απομακρυσμένη διαχείριση. Υποστηρίζει μέχρι 32 δικτυακές κάμερες και μέχρι 64 χρήστες, είναι συμβατό με όλες τις κάμερες της D-Link, όσο και με τους video servers, προσφέροντας προηγμένα εργαλεία, όπως πολλαπλή ταυτόχρονη καταγραφή βίντεο, αναπαραγωγή και ζωντανή εικόνα.

 

Επιπλέον, χάρη στις εξειδικευμένες λειτουργίες χρονοπρογραμματισμού, ο χρήστης μπορεί να καθορίζει με λεπτομέρεια πότε επιθυμεί οι κάμερές του να ενεργοποιούν το mode εγγραφής, ενώ η λειτουργία e-map χαρτογραφεί τη θέση και τον προσανατολισμό των καμερών ούτως ώστε ο διαχειριστής να έχει ανά πάσα στιγμή εικόνα του χώρου παρακολούθησης. Οι προηγμένες λειτουργίες του D-ViewCam περιλαμβάνουν επίσης την αυτόματη σάρωση χώρου (auto-patrol), περιστροφή, μεγέθυνση, και αυτόματη εστίαση.

Τέλος να πούμε ότι η έκδοση mobile του D-ViewCam διατίθεται σε Android και iOS και δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να εποπτεύει το χώρο του ανά πάσα στιγμή ακόμα και από τη φορητή του συσκευή, όχι μόνο με «ζωντανή εικόνα», αλλά και με αναπαραγωγή προηγούμενων καταγραφών.

 

Φυσικά, η σειρά Vigilance, όπως και όλα τα προϊόντα της εταιρίας, συνοδεύονται από την υποστήριξη που παρέχει η D-Link Ελλάδας, η οποία διαθέτει άριστα οργανωμένο τμήμα, αποτελούμενο από εξειδικευμένους τεχνικούς και έμπειρη ομάδα εμπορικής ανάπτυξης. Έτσι, η εταιρία βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των επαγγελματιών για να βοηθήσει στη σωστή επιλογή των προϊόντων, στην τεχνική καθοδήγηση και εγκατάσταση τους, αλλά και στην υποστήριξη πριν και μετά την πώληση.

 

 

Το κατάλληλο switch για την επιχείρησή σας

 

Η D-Link διαθέτει μια μεγάλη γκάμα managed, unmanaged, PοE και smart switches, τα οποία αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες του δικτύου.

Διαθέτουν εξελιγμένες δυνατότητες αναβάθμισης και παραμετροποίησης, εύκολη διαδικασία εγκατάστασης και διαχείρισης, ιεράρχηση δεδομένων και διαχείριση bandwidth ενώ η ειδική σειρά 10Gbit switches έρχεται να καλύψει τις πολύ απαιτητικές ανάγκες των επιχειρήσεων.

 

Τα επαγγελματικά switches της D-Link διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:

 

Unmanaged Switches 

dgs1008pΤα switches αυτά αποτελούν τον ορισμό του plug and play. Απλά τα συνδέετε στο δίκτυο, τα ανοίγετε και είναι έτοιμα να λειτουργήσουν. Με ένα Unmanaged Switch δεν απαιτείται κανενός είδους παραμετροποίηση και ρύθμιση και αποτελούν την ιδανική λύση για SMBs με μικρές ανάγκες δικτύωσης.

Όταν το μόνο που χρειάζεστε είναι μια απλή συσκευή που να προωθεί τα «πακέτα» του Ethernet, επιλέξτε ένα D-Link Unmanaged Switch.

 

Smart Switches 

dgs1100Τα συγκεκριμένα switches διαθέτουν γραφικό περιβάλλον διαχείρισης προσβάσιμο μέσω browser. Η κατηγορία αυτή διαθέτει προσιτά μοντέλα, υποστηρίζει τις πιο σημαντικές λειτουργίες switching του Layer 2/2+ συμπεριλαμβανομένων VLAN, Link Aggregation, QoS, Bandwidth Limiting, Access Control Lists κ.λπ.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται έξι σειρές Smart Switches που καλύπτουν κάθε ανάγκη επιχειρήσεων κάθε μεγέθους.

Εάν θέλετε περισσότερο έλεγχο στο δίκτυο της επιχείρησής σας και παράλληλα βέλτιστη απόδοση, ένα D-Link Smart Switch είναι αυτό που χρειάζεστε.

 

Fully Managed Switches 

dgs3620Η κορυφαία κατηγορία switches της D-Link η οποία απευθύνεται σε πολύπλοκα δικτυακά περιβάλλοντα με αυξημένες ανάγκες ελέγχου και διαχείρισης. Τα Fully Managed Switches είναι εύκολα διαχειρίσιμα είτε μέσω γραφικού περιβάλλοντος, είτε μέσω γραμμής εντολών. Περιλαμβάνουν την πλήρη λίστα λειτουργιών switching των Layer 2, Layer 2+ και Layer 3, ενώ η παραμετροποίησή τους μπορεί να γίνει είτε μεμονωμένα, είτε όπως στην περίπτωση των D-Link Stackable Managed switches, ως μέρος ενός stack.

Επιλέξτε ένα D-Link Fully Managed Switch όταν η απόδοση και η ασφάλεια του δικτύου σας είναι η πιο σημαντική παράμετρος για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησής σας.

 

Πλεονεκτήματα

  • Εγγενής υποστήριξη voice και video
  • Διαχείριση οποιουδήποτε bandwidth από 10/100, GbE ή 10 GbE
  • Ευέλικτη συνδεσιμότητα. Περιλαμβάνεται τόσο χαλκός όσο και οπτική ίνα, όπου απαιτείται.
  • Ενοποιημένη διαχείριση και έλεγχος ασύρματης και ενσύρματης πρόσβασης, για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.
  • Εγγυημένη διαλειτουργικότητα για μείωση του λειτουργικού κόστους.
  • Αυτοματοποιημένη ενσωματωμένη ασφάλεια για μείωση των κινδύνων.
  • Επιλογή για modular ή stacking εγκατάσταση για κορυφαία επεκτασιμότητα

 

 

Εγγύηση εφόρου ζωής

Όλες οι επαγγελματικές σειρές προϊόντων της D-Link διαθέτουν εγγύηση εφ’ όρου ζωής (Limited Lifetime Warranty).

Πιο συγκεκριμένα, η εγγύηση του προϊόντος διαρκεί έως και πέντε έτη μετά την επίσημη απόσυρση του προϊόντος από την Ευρωπαϊκή αγορά. Περισσότερες πληροφορίες για την εγγύηση μπορείτε να βρείτε εδώ: www.dlink.com/gr/el/support/warranty-information.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα