15.7 C
Athens
25/02/2021
Biztech

Cosmos Business Systems & ΗΡΕ παρουσιάζουν το Hybrid IT

Σε μια ιδιαίτερα ξεχωριστή εκδήλωση που διοργανώθηκε την Τετάρτη 3 Απριλίου, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, στην Αθήνα, η Cosmos Business Systems σε συνεργασία με την HPE παρουσίασαν το Hybrid IT.

 

Ο πρόεδρος και CEO της Cosmos Business Systems κ. Δημήτρης Δαφνης στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου από τις δύο εταιρείες μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς το αυτοκίνητο είναι συνυφασμένο με την ταχύτητα κάτι που είναι και το ζητούμενο στο σύγχρονο ΙΤ, ενώ έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της εταιρείας που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.

Ο κ. Μιχάλης Κασιμιώτης CEO της HPE Hellas τόνισε, μεταξύ άλλων ότι η HPE είναι ο κύριος technology partner στις 6 μεγαλύτερες ομάδες που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Formula 1.

 

Εκπρόσωποι των δυο εταιρειών (κα Κάτια Φύτρου – C.O.O. και Νίκος Αθανασιάς – Hybrid IT Category Manager HPE Greece & Cyprus) παρουσίασαν τις πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις της HPE για τη δημιουργία μιας υβριδικής υποδομής και τις δυνατότητες του Ηybrid  Cloud, κάνοντας μια επιχείρηση πιο ευέλικτη και ασφαλή.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι τα δεδομένα που καλούμαστε να επεξεργαστούμε είναι πλέον τόσα πολλά, ώστε ένα μέρος της ανάλυσής τους θα πρέπει να γίνεται στο άκρο (το λεγόμενο edge computing), εκεί δηλαδή που δημιουργούνται.

Ο συνδυασμός του cloud με το παραδοσιακό on-premises IT προσφέρει ασύγκριτη ευελιξία και δυνατότητα κλιμάκωσης στην επιχείρηση. Όμως, το περιβάλλον υβριδικού cloud εισάγει μια πολυπλοκότητα που μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητα. Οι software-defined και cloud λύσεις της HPE μειώνουν τις λειτουργικές «τριβές», προσφέροντας μια cloud εμπειρία μέσα σε ολόκληρη την υποδομή.

Το συμπέρασμα των λύσεων της HPE είναι ότι η αυτοματοποίηση και η απλοποιημένη διαχείριση hybrid cloud για τον εξορθολογισμό και την επιτάχυνση των λειτουργιών, η επιχείρηση μπορεί να εστιάσει σε νέα έργα που προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

 

Οι συμμετέχοντες, ενημερώθηκαν παράλληλα, για τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς  και τη διαμόρφωση του τεχνολογικού σκηνικού του μέλλοντος.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην σχέση της Hewlett Packard Enterprise με τον χώρο των αγώνων αυτοκινήτου και της F1, όπου παρουσιαστήκε η πετυχημένη συνεργασία της ΗΡΕ με τη Mercedes-AMG Petronas Motorsport που επί 5 συνεχή έτη κατέχει τη πρώτη θέση σε οδηγούς και κατασκευαστές.

 

Οι ειδικοί καλεσμένοι της εκδήλωσης οδηγοί αγώνων αυτοκινήτων, κ.κ. Στράτης Χατζηπαναγιώτου (Στρατισσίνο) και Λάμπρος Αθανασούλας, έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στην βραδιά συνδυάζοντας την τεχνολογία με τις επιδόσεις σε αγώνες ταχύτητας.

 

Από αριστερά: Μιχάλης Κασσιμιώτης – δ. σύμβουλος της HPE Hellas, κ. Αντιγόνη Ζίκου – country marketing manager της HPE, Στρατής Χατζηπαναγιώτου (Στρατισσίνο) – οδηγός αγώνων, Κάτια Φύτρου – C.O.O. της Cosmos Business Systems, Νίκος Αθανασιάς – Hybrid IT category manager της HPE, Δημήτρης Δάφνης – πρόεδρος και δ. σύμβουλος της Cosmos Business Systems.

Σχετικά άρθρα

Info Quest και Uni Systems στη CeBIT 2013

Kitriniaris

Πέρα από το CMYK: Το νέο λευκό χρώμα της Xerox

1,5 δις smartphones θα πωληθούν το 2017

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα